Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Plan jest taki:

półka na granat, ewentualnie front granat, a boki białe.

Stolik: blat granat z 2 paskami białymi i rantem białym, nogi białe

Krzesełka: siedzisko i oparcie białe, a boki granat z rantem białym i dwoma paskami wzdłuż oparcia.

Tylko moja wyobraźnia nie ogarnia wszystkiego i pytanie, czy nie będzie przekombinowane?

Plan jest taki:

półka na granat, ewentualnie front granat, a boki białe.

Stolik: blat granat z 2 paskami białymi i rantem białym, nogi białe

Krzesełka: siedzisko i oparcie białe, a boki granat z rantem białym i dwoma paskami wzdłuż oparcia.

Tylko moja wyobraźnia nie ogarnia wszystkiego i pytanie, czy nie będzie przekombinowane?

Moja wyobraźnia też szwankuje :lol2: Dobrze rozumiem, że krzesełka w malowaniu będą odwrotnością stolika? Może wyjść bardzo ciekawie :yes: Co do półki na książki, to już sama nie wiem ;) Jak nie zrobisz, tak będzie dobrze :yes: Tak, jak pisze Pestka, u dzieci jest swoboda :)

Aga mnie się ten niebieski też za bardzo nie podoba....Ja generalnie za niebieskimi nie przepadam więc i pewnie z obiektywnością u mnie słabo ale jestem za wesrją Tomkowej, tj żeby krzesełko zrobić białe z niebieskimi paskami

:yes:

Niestety zestaw bedzie już pomalowany, takim właśnie kolorem. Sama nie chce malować.

No to podtrzymuję wersję wspartą przez Wani i jestem zdecydowanie za wersją z niebieskim blatem z białymi paskami i białymi nogami oraz białymi krzesełkami z niebieskimi paskami na siedzisku i oparciu :)

...jestem zdecydowanie za wersją z niebieskim blatem z białymi paskami i białymi nogami oraz białymi krzesełkami z niebieskimi paskami na siedzisku i oparciu

To bardzo ładna kompozycja, Tomkowa :) popieram zdecydowanie

Dziewczyny! a ja już się zdecydowałam na wersje drugą :-)

Czyli z całego zestawu zostanie tylko blat niebieski :-)

W zasadzie to myślałam nawet, żeby cały zestaw na biało, ale ja się boję białego, bo widzę jak to u Majki wygląda. Kredką pomaluje i o ile na szarym nie rzuca się to w oczy to już na białym nawet po zmyciu przebarwienia mogą zostać.

Z tej też racji blat na pewno zostanie niebieski.

Zastanawiam się teraz nad siedziskiem i oparciem, czy zrobić białe, czy też nie będą bardziej podatne na zabrudzenia.

Ale skoro Wasze zdanie jest takie to chyba nie ma się co zastanawiać.

W tym zestawie dla dziewczynek zupełnie nie podobają mi się nogi ;) Chyba dlatego, że niepotrzebnie się rozszerzają na dole i całość traci na zgrabności ;)

Ale on taki bardzo dziewczęcy, ale może masz racje, ciekawa jestem czy on sam robi te nogi i proporcje zgubił, bo ogólnie mi ten typ nóg bardzo się podoba.