Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

Wyrywając komosę pouszkadzasz korzenie młodej trawy. Tego się nie da uniknąć. Możesz potem od razu dosiać w te miejsca.

Jeszcze zapytam – jak podlewacie trawnik? Jakim strumieniem, prysznic, czy mgiełka? Ostrzejszy strumień i mocny deszcz zmywają nasiona.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyrywając komosę pouszkadzasz korzenie młodej trawy. Tego się nie da uniknąć. Możesz potem od razu dosiać w te miejsca.

Jeszcze zapytam – jak podlewacie trawnik? Jakim strumieniem, prysznic, czy mgiełka? Ostrzejszy strumień i mocny deszcz zmywają nasiona.

Trawe podlewamy zraszaczem i to raczej deszcz, a nie mgiełka, ale nasiona raczej są, widać, ze leżą na ziemi.

Elewacja pomalowana, z racji tego, że kolor 1500 N jest mi dobrze znany z kuchni, nie było zaskoczeń. Zdjęcia dopiero w poniedziałek, bo jestem wykończona. Na razie mam wielki dylemat, cały real za słupami w antracycie, całe forum za słupami 1500 N.

No i jeszcze zostało pomalować 3 paski, ale w ceresicie nie mają takiego koloru w swojej palecie, a na zamówienie to baaardzo drogi kolor.

Może kojarzycie jaka firma ma w ofercie farby silikonowe w kolorze RAL 7016 ?

Aga, poniedziałek minął ;) Znalazłaś antracytową farbę silikonową? Caparol ma chyba w swojej ofercie, TU opis :)

Nie zdążyłam posprzątać jeszcze więc zdjęcia postaram się jutro zrobić.

Co do farby to dowiedziałam się, że silikonowej na taki kolor nie da się zabarwić, więc wzięłam akrylową i jak dobrze pójdzie to w czwartek zacznę malować :-)

Jestem mega zabiegana i jeszcze ostatnim rzutem na taśme pomyślałam o zasłonach w salonie. Kupiłam karnisze do zabudowy KG ale na razie zawiesze karnisze i chyba osłonę plastikową, a jak znajdę czas i fachowca to zrobię zabudowę z KG, myślisz, że osłona plastikowa będzie wyglądała tragicznie?

Caparol ma antracytową farbę silikonową.

Karnisze, które kupiłaś są mocowane do sufitu, tak? To zostaw je bez osłonki plastikowej :) Jak zawiesisz zasłony/firany na haczyki, do dolnych przelotek w taśmie upinającej, to zasłonią karnisz i będą przylegać do sufitu. Będzie ładnie :) Wyjdzie, mniej więcej, coś takiego:

karnisz.jpg

Edytowane przez Tomkowa