Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, cieszę się że założyłaś wątek :) podbitka pięknie wyszła, elewacja też ładnie się prezentuje, ja zastanawiam się nad śmietankowym kolorem.

jakie masz drzwi? Może z tym parapetem zaczekaj jeszcze, naciesz się tradycyjną wersją a potem spróbuj z siedliskiem :D

Czy tutaj jest ten dywanik?

[ATTACH=CONFIG]321542[/ATTACH]

Jeżeli tak, to nie wiem, co Ci nie pasuje, bo wygląda bardzo dobrze :yes: Poza tym Maja już będzie z niego korzystać, a zanim Mikołaj zacznie spać w większym łóżku, trochę czasu minie ;) Szkoda, żeby dywanik leżał wyłącznie jako ozdoba ;)

:yes::)

Witam

jestem nowa na forum muratora

i jestem pod wrażeniem Waszego domku

Nie wszystko mi pasuje ale ogólne wrażenie - PIĘKNIE

Będę troszkę się Wami inspirować - poczytam dokładniej i czasem się wtrącę:)

Łazienka bardzo mi się podoba - też taką chcę - no prawie taką:)

A dodam że też się budujemy

jesteśmy daleko za Wami ale może do przyszłych wakacji się wprowadzimy:)

pozdrawiam

Aga, cieszę się że założyłaś wątek :) podbitka pięknie wyszła, elewacja też ładnie się prezentuje, ja zastanawiam się nad śmietankowym kolorem.

jakie masz drzwi? Może z tym parapetem zaczekaj jeszcze, naciesz się tradycyjną wersją a potem spróbuj z siedliskiem :D

Nasz kolor jest lekko szary, wygląda prawie jak biały, dopiero jak przyrównasz do białego okazuje się, że to jesdnak nie biały, a szary.

Śmietankowy chyba będzie bardziej ciepły, ale myślę, że równie ładny.

Drzwi to Wikęd wzór 26 albo 26a w kolorze oczywiście antracytowym.

Jeśłi chodzi mi o parapet to korci mnie, żeby tam fajne siedzisko zrobić, ale z drugiej strony bardzo podoba mi się to drewno, a poduszkami go przykryje.

Chciałabym od Was wyciągnąć jakieś pomysły, bo boję się, że wątek umrze i zostane sama z nim.

Witam

jestem nowa na forum muratora

i jestem pod wrażeniem Waszego domku

Nie wszystko mi pasuje ale ogólne wrażenie - PIĘKNIE

Będę troszkę się Wami inspirować - poczytam dokładniej i czasem się wtrącę:)

Łazienka bardzo mi się podoba - też taką chcę - no prawie taką:)

A dodam że też się budujemy

jesteśmy daleko za Wami ale może do przyszłych wakacji się wprowadzimy:)

pozdrawiam

Witam Cię i zapraszam jak najbardziej do dyskucji, bo każda rada jest mile widziana.

Ekspertem w urządzaniu wnętrz to ja nie jestem, mase pomysłów zaczerpnęłam właśnie z forum.

Oj ciężki czas przed Tobą ciężki, ale ani się obejrzysz a będziesz mieszkała.

U nas budowa szła bezproblemowo, mieliśmy rewelacyjnego wykonawcę, wykańczanie było o wiele gorsze, ale to wynika z faktu, że każdy element trzeba uzgodnić, zaplanować, dobrać, oj ciężko było, a ja nie należę do wybrednych osób, ale tyle tego było i jeszcze córka 1,5 roku (wtedy) i sym w drodze, ale żyjemy i mamy się dobrze :-)

Aga, właśnie przecudny ten parapet i można go fajnie ozdobić dlatego bym go zostawiła.

Dołożyć poduszki zawsze możesz jak zabraknie Ci pomysłów na dekoracje i szybko wtedy przekształcisz go w siedlisko :) Masz pinteresta ?Tam mnóstwo inspiracji na ten temat znalazłam. Na moim wątku Julianna16 też piękne inspiracje parapetu mi wkleiła. Niestety mam za mały salon i za małe okno aby wprowadzić jej pomysły, jeśli masz ochotę to zajrzyj tu

Forum na chwilę zamarło bo wszyscy w ogrodach i na tarasach teraz siedzą. Niestety ja jeszcze rok muszę zaczekać aby sie delektować urokami mieszkania w domu :cool:

I mam parapety !

[ATTACH=CONFIG]321535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321537[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321538[/ATTACH]

Piękne parapety :yes: Jakiej głębokości jest ten duży? Wygodnie się siedzi? Jeżeli tak, to Juskra ma rację, wystarczą poduchy i siedzisko gotowe :) Znudzi Ci się, to zabierasz i stawiasz świeczki :lol2:

Juskra piękne te Twoje inspiracje, w wątku byłam, ale ogrom stron mnie przeraża, ale zbiorę się i przeczytam.

Tak mi się podoba ta ramka drewniana wokół okna, że chyba u siebie też coś takiego zrobię.

Tomkowa parapet ma cm, został zrobiony równo na jedną poduszkę. Teraz myślę, że kilka pojedynczych poduszek-siedziskowych będzie wprowadzało bałagan, lepiej chyba uszyć jedną na cały parapet i montować na haczykach do ściany z jednaj i drugiej strony.

Moje inspiracje okienne

[ATTACH=CONFIG]321644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321645[/ATTACH]

Pierwotnie myślałam o szufladach, ale mam tam grzejniki i nici z tego.

A może stolarz zrobiłby zabudowę grzejników, tyle, że z otworami od góry i z przodu? Wtedy zamysł z szufladami można by zrealizować. Ale parapet musiałby być głębszy

obudowa_na_grzejnik_kokopelia_-3.jpg

Ponownie przepraszam za jakość ;)

Parapety (3).jpg

Edytowane przez Tomkowa

Aga, póki co naciesz się samym parapetem, szkoda okna przerabiać, jeszcze się nim nie nacieszyłaś :D

Mój wątek pędził zimą, wtedy wszyscy wiecej czasu mieli :D. na pierwszej stronie masz odnośniki do ciekawszych tematów, ale to na długie chłodniejsze wieczory :p