rolmik 31.05.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 witam chciałbym poprosić o wasze sugestie odnośnie 2 pomieszczeń farby tylko z palety beckers'a sypialnia chciałbym ją w odcieniach beżu kolor almond i cappucino tzw przytulne gniazdko po ciężkim dniu do odpoczynku ściany z oknem i na przeciwko (przy drabinie ) na almond a pozostałem na cappucino w pokoju będą łóżko 198x220 i chciałbym szafę tam gdzie stoi drabina pokój tak wygląda w salonie mam problem z kolorami otóż na 1 ścianie jest zabudowa i tu chciałbym wnęka biała (podświetlenie led białe) a boki light grey ,healding grey półkę chciałbym wyróżnić jakimś innym kolorem myślałem nad red deluxe lub cherry tym samym kolorem co półkę chciałbym też pomalować ściany tu chciałbym zmieścić narożnik i stół +4/6 krzeseł tak wyglądają pomieszczenia chodzi o 13,02mkw i 16,95mkw (ten większy z oknami na południe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 31.05.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Pomieszczenie jest zamknięte, niewielkie, wg mnie przyjemniej spędza się czas w jasnych tonacjach. http://images68.fotosik.pl/933/3118a269a6e1dc1fgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 31.05.2015 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 arek idealnie to zrobiłeś włąśnie mi o takie coś chodziło szarości i czerwona półka i led ja bym dał ciut jaśniejszy szary i bardziej wyrazistą czerwień a ty co byś polecił ta ścianka to bajer io chce to jakoś wyszczególnić a co jakby w szarość z brązem ? czekam na twoje sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 31.05.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Pracuję na tikkurili także kolory trochę się różnią, dochodzi także ilość światła;) Jak już powiedziałem, mamy zupełnie inne gusta, jeśli chcesz bardzo podkreślić ścianę możesz dać ciemniejszą farbę/strukturę we wnęce lub tylko na ścianie z tv, pokój zostawić w tonacji jasnej, znacznie przyjemniej się wypoczywa. Jeśli lubisz ciemnie tonacje te kolory są całkiem w porządku. Zastanawiałeś się nad kolorem mebli, wypoczynku, zasłon? Edytowane 31 Maja 2015 przez arek570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 31.05.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) to panie powiedz mi byłem 2 tyg temu kupować farbe do kuchni wszystko było w plastiku dziś pojechałem po testery i wszystko było w metalu i inny katalog był czy to możliwe ? czy co jest grane bo miałem upatrzony light grej i red delux ale już ich nie ma i nazwy się zmieniły kolega ma właśnie szarą jasną białą wnękę i czerwoną półkę i to mega wygląda chodzi o to żeby wyszczególnić ten fragment myślałem tez nad lekkim brązem coś jak tu no właśnie chodzi mi żeby wyróżnić te 1 ściankę a reszta na 1 kolor i myślę tu oo light brown apricot lub gerbera / almond narożnik coś w kolorystyce szarość brąz czerwień beż http://www.mirjan24.pl/narozniki-pokojowe/5891-naroznik-hitos.html wersja 7,10,12 a stół to mały rozsuwany dąb olcha czereśnia wenge coś w tym stylu ma być stylowo ale prosto a powiedz mi czy np można dolać barwnika i troszkę pociemnić kolor czy coś się stanie ? Edytowane 31 Maja 2015 przez rolmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 01.06.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Fachowcem od farb nie jestem, najlepiej pytać panów na miejscu. Na fotce masz bardzo dobrze rozmieszczone kolory, szedłbym właśnie w tym kierunku, trzeci kolor w pomieszczeniu na półce to dla mnie byłoby za dużo bajerów na raz. Zanim wybierzesz kolor ścian spróbuj ułożyć sobie w głowie całe wnętrze tj kolor wypoczynku, zasłon, stołu i innych większych przedmiotów, żeby nie dostosowywać później wszystkiego pod kolor ściany, który najłatwiej zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 01.06.2015 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 chodzi mi właśnie tak jak ty zrobiłeś półka i sciany bez zabudowy 1 kolor zabudowa 2 a wnęka biała każdy mówi co innego w lm castoramie obi itp ale już wiem co z czym castorama ma 1 katalog i serie na wyłączność więc bedzie jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 04.06.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Kolorki o które pytałeś http://images66.fotosik.pl/943/82f68be6b3acbdaa.jpghttp://images66.fotosik.pl/943/486de441033b64ad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 04.06.2015 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Dziękuję bardzo z tym silver perl to nie bedzie chyba widać różnicy , czy jak to wychodzi ?chyba jednak z brązem bedzie lepiej wyglądało ? Edytowane 4 Czerwca 2015 przez rolmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 04.06.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jeśli ktoś lubi brąz to powie, że lepiej z brązem. Każdy kolor będzie ładnie wyglądał jeśli całe wnętrze będzie odpowiednio dopasowane. To zależy od człowieka, które kolory, faktury i jak styl lubi. Nie masz podłogi, narożnik piszesz o kompletnie różnych 4 kolorach, stół to samo. Na twoim miejscu poprzeglądał bym jeszcze inspiracje i uściślił kierunek, w którym chcesz iść, bo mam wrażenie, że kompletnie nie masz planu:) Wygląda to jak, jakbyś zobaczył czerwoną półkę u znajomego i chciał przekalkować, kompletnie nie zastanawiając się co z resztą. Podporządkowujesz wszystko pod półkę, której kolor można zmienić najmniejszym kosztem. Obrałbym inny kierunek, chyba że źle interpretuje sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 05.06.2015 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 farby wybrane postawiłem na light grey i light brown także bedzie ciekawa aranżacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts