szwarc 01.06.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Witam mam pytanie - Jak odświeżyć sciany w starej piwnicy? Piwnica jest zawilgocona, a tynk sie sypie na potęge (kładziony przypuszczalnie w latach 50tych). I w tej sytuacji nie wiem czy białkować czy pomalować jakims gruntem, czy moze zrobic cos innego? Tynkowanie na swiezo nie wchodzi w gre ze wzg. na koszty i rowniez na to ze jest to piwnica w domu moich rodzicow, ktorzy sa juz w podeszlym wieku i nie chca wielkiego zamieszania.Prosze o wyrozumialosc, nie mam zadnego doswiadczenia w budownictwie.Z gory dzieki za odpowiedzi Edytowane 1 Czerwca 2015 przez szwarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 01.06.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Na początku odkopanie fundametów, odtworzenie lub stworzenie izolacji pionowych przeciwilgociowych. hydroizolacje poziome. Wysuszenie muru. Skucie tynku i spoin do 2 cm. Preparaty grzybobójcze. następnie tynk "renowacyjny" i będzie spoko W zasadzie inne rozwiązanie nie pomoże. I takie zabiegi jak gruntowanie, malowanie nie ma sensu, bo i tak na wiglotnej ścianie będzie "szpetnie" wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts