Daniel Starzec 19.08.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Randap skrzypu nie ruszy.Poradzi sobie natomiast Chwastox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 23.08.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A u mnie, jak sie właśnie okazało, zadziałał Rofosat, w stężeniu na normalne rośliny. Tzn. na razie zżółkł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 10.05.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, chętnie odświeżę wątek. Zeszłe lato poświeciliśmy na wyplewienie miejsca pod skalniak (tak z 10m2). Pomogło, ale reszta działki to ponad 1000m, więc życia mi zabraknie przy tym sposobie . Może objawił się w międzyczasie jakiś nowy sposób walki ze skrzypem? Wiem, że istnieje wapnowanie lub kredowanie terenu (co lepsze?), wiem, że można zastosować też jakieś środki chemiczne (rozwiązanie z "wykańczaniem" dwuliściennych wydaje się rozsądne). Podzielcie się swoimi nowymi doświadczeniami. Skrzyp i resztę chwastów mam zamiar "wykurzyć" w tym roku. Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.05.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Może to pomoże:http://www.wodr-bratoszewice.agro.pl/rada/RADA1_2002/agrotechnik.htm#agro2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 10.05.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 już o tym było ja mam działkę w Jurze, same kamienie wapienne, odczyn zasadowy a skrzyp rośnie starane u mnie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 10.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja też nie radzę sobie ze skrzypem. Naturalnie wapno i krada, ale efekt marny. Dzisiaj kupiłam Herbitor super (tak doradzono mi w sklepie) zobaczymy. Ponoć działa na wszystkie rośliny jak Randup ale silniej (prócz jeżyn i łopianu). Zobaczę co z tego będzie, niech tylko przestanie lać!!! Taka pogoda dporawdy męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 10.05.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Widzę że wątek można nazwać - ja sobie ze skrzypem nie radzę - Może jakaś grupa terapeutyczna Grupa anonimowych skrzypowiczów Ja przyznaję walczyłem z tym świństwem trzy lata. Wapnem, chemią, ziemie przekopywałem i przesiewałem ziemię. I POLEGŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 25.05.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 mamy podobny problem:piękny kilkucentymetrowy nowy trawnik, a miedzy nim paskudne skrzypy + kilka innych wieloliściennych chwastów:1) kiedy można będzie zacząć opryskiwać młody trawnik?2) czym opryskiwać, aby pozbyc sie tego skrzypu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.05.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 mamy podobny problem: piękny kilkucentymetrowy nowy trawnik, a miedzy nim paskudne skrzypy + kilka innych wieloliściennych chwastów: 1) kiedy można będzie zacząć opryskiwać młody trawnik? 2) czym opryskiwać, aby pozbyc sie tego skrzypu??? Przyłaczam się do pytania. Czy chwastox zabija tylko chwasty. Nie szkodzi drzewom i krzewom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 28.05.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Właśnie. Pilnie poterzebne coś co: -niszczy skrzypy - nie niszczy trawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 30.05.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No to sie podzielę własnym doąświadczniem: - jak zakładałem trawniki to ziemię przekopywałem i przesiewałem przez sito tynkarskie, wybierajac skrzętnie chwaście korzonki. ( 2004) - jak wyrósł, głównie w korze - to starannie go popryskałem starane( 04 2005) - jak wyrósł to jeszcze raz - jak wyrósł to po deszczu wydłubałem z taaaaakimi dłuuugimi korzonkami - jak wyrosnie to go uduszę gołymi rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.05.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 u mnie też tego będzie od groma - widzę jak to wszędzie rośnie. Czyli czym pryskać ten skrzyp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 30.05.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 starane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts