kazik1906 02.06.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Chciałbym wygłuszyć podłogę u sąsiadów którą mają ze stropów drewnianych,a na to położone panele.Ja mieszkam pod nimi i strasznie mi dokucza dźwięk uderzeniowy gdy chodzą ,dzieciaki się bawią itp.Słyszałem o podłodze pływającej .jaki to mniej więcej koszt za m2??Jakich błędów nie popełnić ją robiąc???Jakie materiały użyć???A co sądzicie o suchym jastrychu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 02.06.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Do wytłumienia ,najlepsza jest wełna, poszukaj na stronie rockwool'a, tam masz przepisy na różne zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 02.06.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Żadna wełna, jak "wygłuszy" za pomocą wełny będzie miał tak samo czyli dupowato. Przeczytaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?237508-Ocieplenie-stropu-na-poddaszu-u%C5%BCytkowym&p=6874239&viewfull=1#post6874239 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik1906 03.06.2015 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Co sądzicie o takim pomysle który podsunął mi znajomy:ściągnąć panelena deski położyć wełnę twardą(5cm)na to płyta osb dwie warstwy na zakładkę ( łączona na piuro-wpust tylko taka niby może być bo inna może trzeszczeć) pianka i panele.Wspomniał też o dylatacjach przy ścianach tzn. płyta osb i później panel nie może dotykać ściany?Jakiej grubości w ogóle płyta osb?Pomieszczenie niby zmniejszyłoby się o około 10cm .Nie wiem czy sąsiedzi by się na to zgodzili więc może jest jakaś opcja która mniej cm zabierze???Co w ogóle o tym pomyśle sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik1906 03.06.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Chciałbym zaznaczyć ,że przy pomocy wełny został u mnie robiony sufit podwieszany .Miałem nadzieję,że coś ona pomoże jednak na dźwięki uderzeniowe nic ,a nic.Dźwięk pewnie jeszcze ścianami przechodzi dlatego skupiam się teraz na podłodze sąsiadów bo u mnie to chyba nic nie da się zrobić.Chyba,że panele akustyczne ale przy samym pokoju to bardzo duży koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykejsmond 03.06.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 producenci styropianu mieli jakiś specjalny styropian "oduderzeniowy" pochodzić po stronach markowych, na pewno sie znajdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.06.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Kazik czy Ty czytasz i czy umiesz myslec ? Czy potrafisz sie uczyc na swoich bledach ?Juz jeden strop masz "wyciszony" welna i co ? Dziala ? I chcesz dalej isc w welne ? Dopowiem, ze styropian, tez sie do tego nie nadaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 03.06.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Zeusrules, to moze zamiast 2 postów negujących wełnę i styro, 1post podpowiadający? Pzdr. Kazik czy Ty czytasz i czy umiesz myslec ? Czy potrafisz sie uczyc na swoich bledach ? Juz jeden strop masz "wyciszony" welna i co ? Dziala ? I chcesz dalej isc w welne ? Dopowiem, ze styropian, tez sie do tego nie nadaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.06.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 stam222 ale ja już podałem linka w którym opisane jest jak taki strop zrobić . . . a z czego ? perlit. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 03.06.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 OK, linka jeszcze nie przeglądałem ale, ze perlit to w moczu czuję, że to adam_mk Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.06.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 OK, linka jeszcze nie przeglądałem ale, ze perlit to w moczu czuję, że to adam_mk Pzdr Zgadza się, nic nowego nie odkryłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik1906 03.06.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Zeusrules, może i uzyłem samej wełny ale to na sufit i może dlatego nie ma efektu. Dużo naczytałem się po forach i dużo osób poleca podłogę pływająca u źródła czyli u góry u sąsiadów na strop drewniany na dźwięki uderzeniowe.http://muratordom.pl/budowa/izolacje/mury-na-strazy-ciszy-co-powinienes-wiedziec-o-izolacyjnosci-akustycznej-przegrod,18_6936.htmlW moim przypadku dźwięk zapewne przedostawał się również ścianami i dlatego wszystko słychać tak samo jak wcześniej tak poza tym sąsiedzi moi pod panelami mają zaledwie cienką piankę co pewnie wpływa również na te uderzenia.Sądzisz więc ,że żadna podłoga pływająca w tym przypadku nie pomoże???Ślepy pułap to najlepsze wybór???Ja się nie znam dobrze szukam po prostu najlepszego rozwiązania. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez kazik1906 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 04.06.2015 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Czy ta welna jest pod czy bylaby w stropie, miedzy belkami, to tak czy owak "szalu ni ma" Przepis na strop drewniany ktory tlumi dzwieki juz masz, do roboty. Reszta to juz kosmetyka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik1906 09.11.2015 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Co sądzicie o styrobetonie???dobre ma własciwości akustyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts