Czapla6 03.06.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Cześć, mam pytanie o wasze doświadczenia i może jakąś radę. Czy ktoś z was zmieniał strop z lanego na terive? Czy w przypadku zmiany stropu na terive można usunąć jeden z słupów konstrukcyjnych (nośnych)? Chcę kupić dom według projektu "dom w rododendronach 6" archipelagu, gdzie zmieniono strop lany na terive, zrobiono podciąg wzdłuż, od linii kuchni do łazienki i pozbyto się jednego słupa konstrukcyjnego w pokoju. Dołączam zdjęcia planów z zaznaczonym czerwonym obrysem słupu, którego nie ma. Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.06.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Sądzę że nie tylko ja nie wiem gdzie masz kuchnię i zmieniony podciąg. Zmiany konstrukcyjne wymagają opracowania projektu zamiennego. Wymagaj tego od sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 03.06.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie widze także konieczności stawiania go przy stopie lanym (można było bo sobie darowac, ale ktoś poszedł na łatwiznę i wsadził słup gdzie mu pasowało), no ale jest jak jest. Po zmiana na terivę, także nie będzie wymagany, ale należy wziąc pod uwagę, co dzieje się powyżej stropu, na I piętrze.I jak pisał jajmar żądaj takiej zmiany w otrzymanym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts