darasle 03.06.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Prośba o poradę, muszę w końcu wziąć się za ogrodzenie ale nie wiem jakie...Myślałem o drewnianym ale w modernistycznej formie ? Jakieś sugestie lub zdjęcia poglądowe mile widziane. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 04.06.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Wszystko zależy od budżetu bo co tu doradzać jak nie wiadomo jaki on jest. Może starczy tylko na ogrodzenie z supermarketu,albo na panele, a może tylko na stare deski z szalunków.A może na prawdziwe metalowe ogrodzenie nie to od Czesia lub Zenka z garażu co robi za grosze aby sprzedać z pręta 12mm.Lecz solidne z przekrojów 16/18/20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 04.06.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Przecież ogrodzenie z pręta 12mm może wyglądać nawet ładniej niż z profila 20mm...bzdurne porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 04.06.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Nie zastanawiałem się specjalnie nad budżetem, chociaż oczywiście jak większość nie mam worka bez dna... Również to porównanie nie wydaje mi się do końca trafne, tak samo jak ten przysłowiowy "Zenek", który niejednokrotnie potrafi wyczarować cuda w rozsądnej cenie. Myślałem o takiej bramie jak na zdjęciu, ale w takim design'ie raczej nie ma bramy przesuwnej, a ja muszę mieć takie rozwiązanie, ponieważ jest za mało miejsca od ogrodzenia do bramy garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 04.06.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Da się zrobić bramę przesuwną w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 04.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Bzdura prawdziwe ozdobne przęsło nigdy nie będzie z samego pręta 12 lecz może go zawierać. Jakoś słabo się widzi kowalski wybór lub ładne ozdobne przęsło tylko z tak małego pręta .Rozsądna cena to może być jak ten Zenek tylko dorabia w takich rzeczach a na etat chodzi do pracy ale takich to powinno się lać pałami. Taki wzór jak podany na zdjęciu jest bez problemu do wykonania jako model przesuwny,można go również odwzorować tylko jako metal.Identyczne daszki itp.Tak ze będzie wyglądał jak z drewna prócz faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 04.06.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 No to prawdziwe ładne przęsła nigdy nie bedzie zawierało jedynie pręta 20mm....ja mogę powiedzieć że jedyne ładne przęsło bedzie wykonane z pręta 40mm....bo z takich prętów robiłem rekonstrukcję skrzydła bramy i przęsła przedwojennego ogrodzenia. Rozsądna cena i gust są pojęciami względnymi. Dyskutowanie o nich ma tyle samo sensu co Twoja walka z Zenkiem który sobie po godzinach dorabia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 11.06.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 darasle, dobry pomysł z tą bramą tylko nie za bardzo wiem gdzie można takie znaleźć. Od sąsiadów polecam panele ogrodzeniowe lub siatkę i taśmy ogrodzeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 11.06.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Myślałem o takiej bramie jak na zdjęciu, ale w takim design'ie raczej nie ma bramy przesuwnej, a ja muszę mieć takie rozwiązanie, ponieważ jest za mało miejsca od ogrodzenia do bramy garażu. Jeśli ci się marzy takie ogrodzenie, to dolicz jeszcze na dobry system alarmowy, bo przeskoczyć takie (jak na twojej fotce), to żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 11.06.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) .Rozsądna cena to może być jak ten Zenek tylko dorabia w takich rzeczach a na etat chodzi do pracy ale takich to powinno się lać pałami. . Ciebie się powinno lać pałami negujesz ludzi przedsiębiorczych , którzy coś robią a nie siedzą i piszą bzdurne posty Edytowane 11 Czerwca 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 12.06.2015 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Jeśli ci się marzy takie ogrodzenie, to dolicz jeszcze na dobry system alarmowy, bo przeskoczyć takie (jak na twojej fotce), to żaden problem JTD dzięki za radę, ale myślisz że jak będzie pół metra wyżej to od razu stanie się przeszkodą nie do pokonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.06.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 JTD dzięki za radę, ale myślisz że jak będzie pół metra wyżej to od razu stanie się przeszkodą nie do pokonania... Pół metra wyżej niewiele pomoże Jedynie utrudnić mogą wejście jakieś ostre sztachety , kolce lub inne podobne. Może też zaradzić jakiś ostry, nieprzekupny pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 12.06.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) beatagl Inaczej byś mówiła jakby na twoje miejsce przyszła konkurencja za połowę niższa stawkę.Stawki obniżają za ogrodzenia i balustrady o 30% aby tylko sprzedać a do pracy chodzi i śpiewa stawki jak inni i jakoś nie chce mniej zarobić.To w takim razie dlaczego obniża zarobki innym zawodom?. Na miasto 20000tys mieszkańców mamy 7supermarketów i żaden się nie wychyli aby taniej wszyscy trzymają ceny.To dlaczego taki Zenek w pracy u siebie się nie wychyla ze może miej zarabiać aby pracować ale dorabiając tak obniża ceny.Jest takich 3 u nas i prześcigając się Metr balustrady kupisz już za 110zł z pręta 14x14 i kilka wzorów w nim ,pomalowane podkładem.Wzór brzuszki Edytowane 12 Czerwca 2015 przez rafal194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 13.06.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) beatagl Inaczej byś mówiła jakby na twoje miejsce przyszła konkurencja za połowę niższa stawkę.Stawki obniżają za ogrodzenia i balustrady o 30% aby tylko sprzedać a do pracy chodzi i śpiewa stawki jak inni i jakoś nie chce mniej zarobić.To w takim razie dlaczego obniża zarobki innym zawodom?. Na miasto 20000tys mieszkańców mamy 7supermarketów i żaden się nie wychyli aby taniej wszyscy trzymają ceny.To dlaczego taki Zenek w pracy u siebie się nie wychyla ze może miej zarabiać aby pracować ale dorabiając tak obniża ceny.Jest takich 3 u nas i prześcigając się Metr balustrady kupisz już za 110zł z pręta 14x14 i kilka wzorów w nim ,pomalowane podkładem.Wzór brzuszki Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia to fakt !! ale to wszystko jest spowodowane tym, ze ludzie pracują za 1300zł i im nie wystarcza na normalne życie i kombinują jak się da. ps mam kolegę, który ma dużą hurtownie lodów i mrożonek, opowiadał mi, że sklepiki sprzedają towar poniżej kwoty jaką płacą u niego, żeby przetrwać zaciągają kredyty, tak wykańczają konkurencje Edytowane 13 Czerwca 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 15.06.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Tu akurat właściciel tego ładnego domu na pewno nie cierpi na brak gotówki. Oglądając fotę domu widziałbym tam ogrodzenie z kamienia polnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizabethh 15.06.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Proszę was nie używajcie betonowych ogrodzeń! Serce mi pęka jak widzę takie płoty - niektórzy nawet szaleją z kolorem i malują ten beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markss 15.06.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No nie, betonowe ogrodzenie do takiego domu nie pasuje, tym bardziej malowane. Zainwestowałbym raczej w ładne, porządne kute ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 15.06.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No nie, betonowe ogrodzenie do takiego domu nie pasuje, tym bardziej malowane. Zainwestowałbym raczej w ładne, porządne kute ogrodzenie. Oczywiście ogrodzenie betonowe nie wchodzi w grę, z całym szacunkiem do właścicieli tego typu ogrodzeń... Kute ogrodzenie nie podoba mi się, dlatego to rozwiązanie odrzuciłem na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynkamm 07.07.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 A w jakiej cenie wychodzi takie ogrodzenie? Nie zaniski ten płot będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 13.07.2015 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 A w jakiej cenie wychodzi takie ogrodzenie? Nie zaniski ten płot będzie? Ceny jeszcze nie znam, na razie rozpoznaję możliwości - czy niski, zakładam około 150cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts