Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie ogrodzenie ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakiego producenta do ogrodzenia panelowego malowanego proszkowo polecacie ? do ogrodzenia 160 metrów

Polecamy produkty Betafence, ocynkowane i powleczone proszkiem poliestrowym. Posiadamy ponad 100-letnie doświadczenie w branży ogrodzeń, dlatego gwarantujemy najwyższą jakość wykonania, potwierdzoną długoletnią gwarancją.

• 1 month później...
U nas akurat nie było dużego wyboru. Boki i tył zrobiliśmy w siatce i słupki. Zastanawiałem się tylko czy kupić słupki w markecie czy takie na lata. Ostatecznie wybór padł na takie solidne. Akurat znalazłem tutaj http://www.wszystkoitanio.com/index.php/opis,297,330,slupki,ogrodzeniowe,,slupki,ogrodzenie.htm . Część kupiłem słupków a część rur o tej samej średnicy bo tez mieli i sam sobie zrobiłem. Z przodu mam już wymurowane słupki tylko zastanawiam się jeszcze nad bramą, suwaną albo tradycyjną.

• 2 weeks później...
Jeżeli chodzi o ogrodzenie to według mnie najlepszym rozwiazaniem jest ogrodzenie metalowe

Zgadzamy się w 100%, jednak ważna jest zastosowana powłoka antykorozyjna, która decyduje o żywotności ogrodzenia. W Betafence dbamy o najwyższą jakość naszych produktów, czego dowodem jest 20-letnia gwarancja na asortyment z linii Premium.

• 2 months później...

Witajcie,

nie wiem czy to dobre miejsce, ale może ktoś doradzi. Muszę zadecydowac o kształcie ogrodzenia frontowego. Wstępnie mam takie 3 wersje. Po prawej ma być wiata na drewno do kominka, śmietnik odpowiednio obok (juz bez zadaszenia) lub po lewej (wtedy zadaszony). Ewentualnie mogłabym dostać zgode od sąsiada na śmietnik przy granicy działki z lewej. Aha, wjazd jest od południa, murki maja być z klnkieru dość wyrazistego (nie jest jednolity), wypełnienie ażurowe metalowe w poziomie. Mi najbardziej podoba się wersja nr 1 od góry, ale boję się, że muru będzie za dużo, za cięzko i że będziemy zbyt odgrodzeni.

IMG_20160625_081234-1.jpg

• 4 weeks później...