Renata B 11.05.2016 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 kto Wam robi projekt okiennic? jak cos moze byc w prywatnej wciaz nie moge sobei wybic z glowy okiennic, chocby w oknach przy sypialniach gratuluję urodzaju we wnukach! oraz świetne kolumny, solidne, piekne! a dach się poprawi Dziekuje Sledze Twoj dziennik i podziwiam. Czekam na ten etap z utesknieniem. Okiennice pasowalyby do waszego domku jak ulal! Mnie okiennice robi ta sama stolarnia, ktora robila nam okna i drzwi. Ruminski z Wabrzezna. Montaz planujemy na lipiec i wtedy powiem czy moge polecic. Okna sa pieknie wykonane, ale okiennic nie widzialam, musze do konca tygodnia okreslic sie czy maja byc w kolorze calej stolarki czy innym. Pomoc wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 11.05.2016 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Zapomnialam dopisac, ze my okiennice planujemy tylko od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Renata, bardzo ciężkie te okiennice. Zwróćcie uwagę na mocne zamocowanie, bo będzie jak u mnie. Roku nie wytrzymały i zdjęliśmy, bo się pokrzywiło.Teraz myślę o okiennicach, ale raczej wybiorę żaluzjowe, bo lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 11.05.2016 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Renata, bardzo ciężkie te okiennice. Zwróćcie uwagę na mocne zamocowanie, bo będzie jak u mnie. Roku nie wytrzymały i zdjęliśmy, bo się pokrzywiło. Teraz myślę o okiennicach, ale raczej wybiorę żaluzjowe, bo lżejsze. Juz o tym rozmawialismy z producentem. Poniewaz nasze okna beda mialy skrzynki drewniane, mocowanie ma byc bardzo stabilne i mocne. Ponoc skrzynkowe mocowanie jest najstabilniejsze, zobaczymy. Nie chcialam zaluzjowych. Dom staropolski to musza byc "zetki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 U mojej sąsiadki są dwa okna parterowe z takimi okiennicami. Każde skrzydło jest zamocowane 4-ema kotwami sięgającymi w mur przez warstwę ocieplenia. Te okna nie są duże, w poziomie 100x160, ale okiennice są diablo ciężkie. Czuje się to poruszając nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 11.05.2016 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 U nas okienka 90 x 140, wiec malenstwa. Okiennice 45 x 140, mocowane na trzech kutych kotwach. Nie obawiam sie.Natomiast dalej nie umiem sie zdecydowac czy bezpiecznie robic je orzechowe czy poszalec z kolorem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.05.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Natomiast dalej nie umiem sie zdecydowac czy bezpiecznie robic je orzechowe czy poszalec z kolorem.... Ja bym robiła w kolorze okien. Codziennie przejeżdżam koło domu, który ma takie okiennice (w kolorze okien), wyglądają cudnie. No i facet je ma 16 rok - odkąd tu mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Okiennice sąsiadki = 0,8 m2, a Twoje 0,63 m2. Niewielka różnica. Ja bym dała jednak 4 kotwy, bo choć wąskie to będą wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.05.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Zastanawiam się i zastanawiam, no i nie wiem. Wiadomo, okiennice w kolorze okien są "bezpieczne" i z pewnością będą ładnie wyglądały. Z drugiej strony wprowadzenie dodatkowego, wyraźnego koloru, może być wisienką na torcie. W naszym obecnym domu były kiedyś zielone okiennice, ale i zielona stolarka okienna. Właściciele nie zdecydowali się jednak podczas wymiany okien na pozostawienie poprzedniej kolorystyki, nie ma też okiennic.Może pooglądaj zdjęcia w necie i zobacz, co bardziej Ci się podoba? Na szybko znalazłam takie 2 zdjęcia, moim zdaniem piękne, niestety połączeń orzech/brąz + niebieski nie znalazłamhttp://www.tapeta-chata-okiennice-strzecha.na-pulpit.com/zdjecia/chata-okiennice-strzecha.jpeghttp://www.pl.all.biz/img/pl/catalog/88520.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 12.05.2016 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Dziekuje Asiu Pierwsze zdjecie tez mam w swoich inspiracjach. Mam tez duzo zdjec z niebieskimi okiennicami. Caly czas mysle, czym wiecej mysle, tym mniej wiem. Pozniej wkleje zdjecia niebieskich okiennic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 ciekawa jestem tych niebieskich okiennic. Takie kolorowe bardziej pasują do drewnianej elewacji. u Ciebie będzie klasycznie, więc zrobiłabym brązowe okiennice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Drewno na drewnie będzie się zlewało i będzie nieco smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 jak smutnie, przecież będzie biała elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.05.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Renatko, pokazuj swoje inspiracje z niebieskimi, bez zdjęć chyba nie ruszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 12.05.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Kilka moich inspiracji, z roznymi kolorami okien, ale latwo mozna sobie wyobrazic, ze sa orzechowe http://images76.fotosik.pl/589/6415db6ce22792f0med.jpg http://images78.fotosik.pl/589/db19f846059125dcmed.jpghttp://images77.fotosik.pl/589/6c0d26254b248715med.jpg http://images75.fotosik.pl/589/af5d3dd133e0ed29med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 A ja zrozumiałam, że drewno na elewacji Na białej to bym dała ten sam kolor co okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 12.05.2016 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 A ja zrozumiałam, że drewno na elewacji Na białej to bym dała ten sam kolor co okna. Elewacja w kolorze smietany Szala przechyla sie na strone "bez wydziwiania". Najwyzej sobie serduszka pokoloruje na niebiesko Dalej prosze o podpowiedzi, pomysly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Jak Ci się znudzi na spokojnie, to przemalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.05.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Po obejrzeniu inspiracji z niebieskimi stanowczo głosuję za "w kolorze okien" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 (edytowane) noo o tym właśnie mówiłam, Kolorowe kiedy jest drewno na elewacji, styl taki bardziej wsiowy. A jak elewacja jasna to drewniane żeby było elegancko. a takie kolorowe chce właśnie u Julki w domku robić (współczuję wyboru śmietany na elewacje - kolorów milion pincet, i wszystkie takie same dobrze, że ostatecznie brałam farbę od jakiegoś dziwnego producenta, który miał tylko jeden śmietankowy odcień który w sumie zamawiam przez telefon :rotfl: ) Edytowane 12 Maja 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts