Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze Wrzosowo - czyli powrot do korzeni

Recommended Posts

Projekt drzwi bardzo ładny, ale moim zdaniem za wąskie skrzydło jest w tych dwuskrzydłowych. Przynajmniej jedno powinno mieć tyle, ile było w oryginalnym projekcie. Drugie będzie węższe, ale to czasem da się zamaskować.

Poniżej przykład zamaskowania węższego skrzydła, z pracowni Gierszewski.pl

Zrzut ekranu 2016-02-17 12.22.20.jpg

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dopiero dzisiaj trafiłam na Twój dziennik - witaj! :)

Przepiękna działka i doskonale wkomponowany domek.

Szczególnie się cieszę, bo my również rozpoczynamy budowę w wieku mocno dojrzałym (wnuki też są, a jakże).

No i zachwyciły mnie te drzwi dwuskrzydłowe; chyba zachorowałam na takie...

Odnośnie drzwi jeszcze - ważne, żeby były porządnie zrobione, najlepiej z twardego drewna, nie z sosny.

Te nasze, to może i ładne, ale takie sobie, szczerze powiedziawszy. Zimne i już lekko odkształciło się jedno skrzydło, musieliśmy uszczelniać dodatkową uszczelką. Wystawa zachodnia, lekko nie mają - zimne wiatry wieją a w lecie słońce praży.

Witam, witam! :welcome:

Jakiz ruch się u mnie zrobil! Alez się ciesze!

Tymbardziej się ciesze, ze odwiedzają mnie dziewczyny z watkow, które regularnie podczytuje :D

Dziekuje za mile słowa o naszym domeczku. Jest malenki, ale będę go dopieszczać :)

Drzwi dwuskrzydłowe, moje wymarzone... Wszystkie uwagi notuje skrupulatnie.

Mother Nature cudne drzwi!

Mnie najbardziej podobaja sie symetryczne. Nadproze mamy 240 cm. wiec otwory drzwiowe moga byc 2x po 100 cm. Tylko czy nie przytlocza tak niewielkiej bryly? Myslalam o 2x90cm., takie beda drzwi, tez dwuskrzydlowe z wiatrolapu.

Drzwi wybrane :)

Bedą dwuskrzydłowe, tylko tak jak radziła mother_nature szprosy dobrane do okien, wiec gęściej.

Zastanawiam sie jeszcze nad wielkością skrzydła, 90 czy 100 cm?

Będzie jeszcze nad nimi cokół i bedą drzwi zimowe, ale to juz po elewacji wiec pewnie w przyszłym roku :/

Co myślicie? Setki nie przytłoczą? Cały front domu to jedynie 13m. długości