Emila3000 05.03.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 to jakaś cygańska wieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.03.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Oj, to pięknie mieszkasz Pusiu, na wsi Zlotej :rotfl: to jakaś cygańska wieś? I czego się Małpy nabijacie Jakby nie temat szprosów to pewnie nie zwróciłabym na to uwagi. A teraz jadę i oglądam okna, elewacje itp. Ludzie chcą to ludzie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.03.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 I czego się Małpy nabijacie No proszę, takie sobie patyczki w oknach a potrafią humor poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 07.03.2016 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Na budowie praca wre Skonczono nam elektrykę, ida tynki, alarmy. Zaczyna się podlogowka, woda, kanalizacja, za chwilke wylewki. 22 marca mamy umówiony montaż okien i mam nadzieje, ze do tego czasu tynki zdaza choć troszkę podeschnąć ... Jedziemy do kaflarmi wybrać kafelki na kominek Jeszcze pare spotkan na budowie.... Bedziemy w Polsce dwa tygodnie, ciekawe czy sie ze wszystkim wyrobimy... Takze plany sa, ambitne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ja czekam na zdjęcia Kaflami koniecznie się pochwal, ciekawa jestem na które się zdecydujecie Na montaż drzwi masz już termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 07.03.2016 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Drzwi narazie nie montujemy. Za duże ryzyko, ze nam je uszkodzą w trakcie robot wykończeniowych. Na ten moment majster ma nam zrobić eleganckie z płyty osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Na budowie praca wre Skonczono nam elektrykę, ida tynki, alarmy. Zaczyna się podlogowka, woda, kanalizacja, za chwilke wylewki. 22 marca mamy umówiony montaż okien i mam nadzieje, ze do tego czasu tynki zdaza choć troszkę podeschnąć ... Jedziemy do kaflarmi wybrać kafelki na kominek Jeszcze pare spotkan na budowie.... Bedziemy w Polsce dwa tygodnie, ciekawe czy sie ze wszystkim wyrobimy... Takze plany sa, ambitne Fajne tempo powodzenia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 07.03.2016 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Fajne tempo powodzenia oczywiście Dziękuje Pusiu Kociska jadą z nami. Dopingować bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ale super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Witaj Reniu Piękny domek. Przytuptalam od Pusi i Dany, co już pewnie wiesz, bo się tam szarogęszę Też mieszkam na obrzeżu parku krajobrazowego, tyle że Mazowieckiego i też jestem z tych co to musiały się nauczyć spać pod kotami W mojej sypialni podobnie jak u Ciebie, choć nie rasowo i tylko 2 futrzaki uważają, że mają tu prawo gospodarzyć. Jeśli pozwolisz wtrącę czasem swoje 3 grosze I od razu zaczynam.... o kominku, czy raczej pieco-kominku jak widzę na zdjęciu z kaflarni. Trochę wiem o kominkach i piecach też. Radziłabym Ci najpierw dogadać rzecz całą ze zdunem i jemu zlecić kupno wkładu, kafli i wkładu ze stali kwasowej do komina. Wszystko razem z montażem. Prawdziwy zdun będzie zachwycony mogąc poprowadzić cały proces powstaniakominka. Będziesz mieć gwarancję, że wszystko zostanie wykonane wedle sztuki. Jeśli już chcesz mieć kominek w kaflach, to może rozważ budowę paleniska metodą zduńską, zamiast montowania gotowego wkładu. Ta kaflarnia, której zdjęcie pokazałaś ma ponad stuletnią tradycję. Biorą od nich kafle Zduni Ekspresja Ognia To świetna firma zduńska. Na forum w wątku kominkowym też bywa kilku dobrych zdunów. Ja najbardziej lubię i ufam Piotrowi Baturze Pomijając umiejętności, jest z tych którzy pracują nie tylko by zarobić pieniądze. Oj, wsiadłam na mojego „konika” i się rozpisałam a Ty może wcale nie potrzebujesz mojego podpowiadania. Jeszcze zaproszę Cię do mojego wątku „Inspiracje Kominkowe” (link w sygnaturze) i znikam. Edytowane 7 Marca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 07.03.2016 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witaj Pestko! Bardzo mi miło ze do mnie zawitałas i serdecznie Cię zapraszam do szarogesienia O kominkach wiem mniej niż mało. Wiem, co mi sie podoba. Na tym koniec mojej wiedzy Oczywiście budowę kominka mam zamiar zlecić fachowcowi. Nawet juz odbyłam pierwsza rozmowę po której zaproszeni zostaliśmy do Radomska pooglądać kafle, pogadać .... Najbardziej na świecie podobają mi sie kominki otwarte, takie prawdziwe. Oczywiście odrazu mi to odradzono, a ja nie miałam chwili zeby nad tym porządnie przysiąść i sie zastanowić. Takze pomoc bardzo miłe widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Mam pytania Czy wzięliście pod uwagę ciężar pieco-kominka kaflowego? Czy jest pod niego mocny fundament? Warto poczytać: http://www.zdunskieopowiesci.pl/category/technika/ http://www.zdunskieopowiesci.pl/kominek-otwarty-czy-zamkniety-joanna-dabrowska/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 08.03.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Mam pytania Czy wzięliście pod uwagę ciężar pieco-kominka kaflowego? Czy jest pod niego mocny fundament? Warto poczytać: http://www.zdunskieopowiesci.pl/category/technika/ http://www.zdunskieopowiesci.pl/kominek-otwarty-czy-zamkniety-joanna-dabrowska/ Oczywiście ze tak Od początku było wiadomo, ze kominek będzie ciężki. Brałam pod uwagę tylko dwa rodzaje budulca, kamienny lub kaflowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) To świenie Najczęściej ludzie decydują o kominku już gdy dom stoi i są z tego powodu same kłopoty. Te linki, które wkleiłam zawierają artykuły może trochę zbyt szczegółowe, ale sporo takiej wiedzy, którą powinno się mieć zaczynając przygodę z żywym ogniem w domu. Może znajdziesz tam odpowiedź na problem palenisko otwarte, czy wkład kominkowy. Na twoim miejscu odpytałabym w tej sprawie 2 spośród zdunów forumowych: Forest-Natura i Piotr Batura. Obu znajdziesz u mnie w wątku kominkowym. Warto podpytać kogoś, kto nie czuje nacisku by złapać Cię jako klienta. Piszę o tym, bo to co napisałaś o odradzaniu Ci kominka otwartego budzi we mnie obawę, że ten z kim rozmawiałaś albo ma zbyt małą wiedzę i doświadczenie by zbudować kominek otwarty, albo idzie na łatwiznę. Żaden Zdun pełną gębą nie odradzałby by Ci kominka otwartego. Zobacz jaki kominek otwarty pokazał ostatnio Forest , a za ten dostał jakąś super nagrodę . 3-ci od końca budowała firma EV-kominki Edytowane 8 Marca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.03.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 otwarty kominek przy reku to nie będzie problem? reku chyba powinno sobie samo wyregulować czujnikami ciśnienia dopływ powietrzam tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 No, właśnie ten wielgachny komin Foresta jest w domu z wentylacją mechaniczną Była o tym dyskusja u mnie w wątku – początek w poscie 1054 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228692-Inspiracje-kominkowe/page53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.03.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Reniu ,ale macie tempo Super! Mocno trzymam kciuki za powodzenie zamierzonego planu ! Czekam na fotki z kaflarni ,a może jakieś próbki kafli Pestki inspiracje świetne ,podoba mi się ten kominek z drugiego zdjęcia ten biały Jest piękny <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 09.03.2016 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dziękuje Dana, trzymaj kciuki, przydadzą sie. Który kominek Ci sie podoba? Drugi, ten mocno ozdobny? Pestka dała mi do myślenia Wczoraj siedziałam "na kominkach" i sie dokształcałam. Teraz myśle, na którym etapie najlepiej go budować? To dość brudna robota, wiec chyba przed sufitami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 09.03.2016 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 To moja ściana kominkowa, rownolegle jest ściana telewizyjna. Oglądam kominki i coraz pusciej w mej głowie.... Może jakieś inspiracje? Ku pomocy http://images76.fotosik.pl/404/b0fb7be564d7cb29med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 09.03.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Reniu ten z drugiego zdjęcia z miejscem na drewno z boku .Cudny jest ! W moim miasteczku jest kaflarnia ,tu masz link z cenami możesz sobie porównać z Waszymi http://www.cermik.com.pl/#!piece-i-kominki-nascienne/ce56 I jest też sporo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts