tagerek 04.06.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam ostatnio zauwazylem zaciek na scianie w rogu na dole ale z czasem zaciek sie powiekszal wiec postanowilem skuc sciane i co sie okazalo firma budowlana ktora robila mi posadzke zaciagnela zaprawa betonowa sciane, okazalo sie ze zaprawa sie odparzyla i kawalek sciany odpadlo.Pomyslalem ze zrobie to nastepujaco: 1. Skulem sciane z tej zaprawy oczyscilem cegly oraz fugi miedzy nimi.2.uzupelnilem fugi zaprawa cementowo-wapienna3.zrobilem obrzutkie z zaprawy cementowo-wapiennej4. chcialbym zrobic tak dac folie w plynie kawalek tyle ile odpadlo 1mx1m ktory przypada w samym narozniku5.obrzucic tynkiem cementow-wapiennym aby wyrownac sciane ale tez myslalem o gipsie szpachlowym?? ogolnie czy na folie w plynie mozna dac przed gipsem szpachlowym pozniej gladz na gpis( oczywiscie folia bedzie gruntowana cerplastem)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 07.06.2015 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Juz naprawile sciany zrobilem nastepujco : 1. Skulem sciany (przesyszylem)2. Uzupelnilem fugi zaprawa cement.-wapienna.3.zarzucilem tynk cementowo wapienny (szpryca)4.folia w plynie5.cerplast+tynk cem.wapienny6.lekko gipsem szpachlowym7 cieniutko gladzia mam nadzej ze bedzie spoko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naco 20.12.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Juz naprawile sciany zrobilem nastepujco : 1. Skulem sciany (przesyszylem) 2. Uzupelnilem fugi zaprawa cement.-wapienna. 3.zarzucilem tynk cementowo wapienny (szpryca) 4.folia w plynie 5.cerplast+tynk cem.wapienny 6.lekko gipsem szpachlowym 7 cieniutko gladzia mam nadzej ze bedzie spoko:) I jak ? wszystko jest spoko? ja mam inny problem. Chce odizolować zatynkowane gipsem pręty stalowe folią w płynie przed tynkowaniem zaprawą gipsową. Aby nie pojawiały się wykwity rdzy na tynku. Mam wątpliwości jednak czy tynk będzie sie trzymał foli w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts