Inka87 21.07.2015 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 i jak wygląda to połączenie, bardzo widać różnicę ? Dla Taty cos wymyślisz i będzie szczęśliwy podwójnie bo Twoje szczęście i zaoszczędzone pieniądze to tez dla niego radośc jako rodzica:-) Dodatkowo będzie zapewne idealnie Na tą chwilę różnicę widać dosyć mocno, gładź wiadomo jest idealnie gładka, a tynk pod spodem ma delikatną strukturę. Zastanawiam się czy grunt i farba dadzą radę znośnie zniwelować te różnice. A tacie to nigdy się nie odwdzięczę bo mimo iż nie jest murarzem to postawił nasz dom Aniko bardzo dziękuję za ten link. Nie wiedziałam o istnieniu takich naklejek, w takim razie na pewno się na nie zdecyduje i już nie szukam tapety Pokażę jeszcze realne zdjęcia sofy, o której już wspominałam. Przetestowana osobiście przez teściową i szwagierkę z pozytywną opinią http://images54.fotosik.pl/771/a11c9291b17fadaemed.jpg Podoba mi się jeszcze Tokyo z Sits, ale nie wiem jak dużo droższą byłaby opcją. Myślę jeszcze nad tym czy wybrać narożnik czy sofę z dostawianym podnóżkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.07.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Mam pytanie do osób już po remontach. Malowaliście pomieszczenia sami? Mam ochotę nie zlecać tego fachowcom tylko zabrać się za to sama z mężem. Malowałam już ściany, ale nie miałam do czynienia z gołymi tynkami, chyba nie jest to dużo trudniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Mam pytanie do osób już po remontach. Malowaliście pomieszczenia sami? Mam ochotę nie zlecać tego fachowcom tylko zabrać się za to sama z mężem. Malowałam już ściany, ale nie miałam do czynienia z gołymi tynkami, chyba nie jest to dużo trudniejsze... Malowaliśmy Rożnica polega chyba głownie na tym ze musisz dać farbę podkładowa/grunt i tym sposobem dochodzi Ci 1-2 wartstwy w zależności od chłonności ścian Zatem nic ponad malowanie poprzednie które robiliście. Oczywiście fachowiec powie ze i to tzreba umiec ale jak będzie fajna farba i dobry wałek będzie ok i taniej pewnie jakies 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.07.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Rozmawiałam z mężem i spróbujemy sami pomalować zwłaszcza że górę planuje na razie na biało a dół na jasnoszary kolor tak więc nic skomplikowanego. Im bardziej orientuję się w kosztach tym większa skanera się że mnie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Rozmawiałam z mężem i spróbujemy sami pomalować zwłaszcza że górę planuje na razie na biało a dół na jasnoszary kolor tak więc nic skomplikowanego. Im bardziej orientuję się w kosztach tym większa skanera się że mnie robi Niestety znam to, czasem bym wolała komuś coś zlecić ale budżet nie jest z gumy i trzeba samemu działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.07.2015 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Czy do tej baterii Ikea pasowałyby poniższe: bidetowa wannowa prysznicowa Odcień chromu jest taki sam, zdjęcia przekłamują, chodzi mi o kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 22.07.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 My też malowalismy i nie jest to jakieś skomplikowane. Dobry wałek to podstawa. On jest lepszy niż umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 [ATTACH=CONFIG]325123[/ATTACH] Czy do tej baterii Ikea pasowałyby poniższe: bidetowa [ATTACH=CONFIG]325124[/ATTACH] wannowa [ATTACH=CONFIG]325125[/ATTACH] prysznicowa [ATTACH=CONFIG]325126[/ATTACH] Odcień chromu jest taki sam, zdjęcia przekłamują, chodzi mi o kształt. Podług mnie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 23.07.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 ja też uważam, że pasują Inko zastanawiam się też nad tym okapem do siebie naprawdę jest taki duży? mogłabyś zrobić realne zdjęcie? i gdzie zamawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.07.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Do tej pory jak coś było do malowania to robiliśmy to sami - tym razem też z pewnością nie zlecimy tego nikomu Co do baterii chyba nie poradzę, sama coś tam wbrałam i zastanawiam się jak to będzie wyglądać Tyle że miałam o tyle łatwiej że wzięłam wszystko z jednej serii. A już bateria kuchenna to jakiś kosmos był z wyborem - ceny tego co mi się podobało zabijały i w końcu wzięłam jakąś mało dizajnerską ale podobno dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 23.07.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Inko łazienki przepiękne!!! a ławeczka w ogóle mnie powaliła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 23.07.2015 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, malujemy sami Fachowec powiedział 10zł za m2 więc trochę grosza w kieszeni zostanie. Jeśli chodzi o baterie to tylko bidetowa i wannowa są z jednej serii, ale myślę że powinno to grać. Tak bardzo nie mogłam doczekać się wykończeniówki a już powoli mam dosyć tego szukania, przebieranie, zamawiania... Kontakty i inne pstryczki wybieraliśmy dobrą godzinę Ola cieszę się, że i Tobie łazienka się podoba. Mam nadzieje, że wyjdzie tak jak na wizualizacjach. Co do okapu to na razie jest nie złożony (przychodzi w dwóch częściach), ale jutro lub w weekend przy okazji robienia sufitu w kuchni będzie montowany więc wtedy pstryknę Ci zdjęcie Zamawiałam w sklepie internetowym, jeśli chcesz to później odszukam i wyślę Ci link,. Wybrałam na ceneo jedną z najtańszych opcji z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, malujemy sami Fachowec powiedział 10zł za m2 więc trochę grosza w kieszeni zostanie. nie wiem ile masz m2 do malowania ale pewnie z min 7000 w kieszeni minus koszt weekendu dla skołatanych nerwów po pracy z partnerem Co i tak wychodzi na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 23.07.2015 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Nasz dom nie jest taki duży, z tego co pamiętam to tynków było około 500m2 więc +/- 5000zł, ale to i tak duża oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Nasz dom nie jest taki duży, z tego co pamiętam to tynków było około 500m2 więc +/- 5000zł, ale to i tak duża oszczędność a sufity ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 23.07.2015 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 a sufity ?? Sufitu z karton gipsu które robił wykonawca już są przez niego pomalowane, nam zostaną te otynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Sufitu z karton gipsu które robił wykonawca już są przez niego pomalowane, nam zostaną te otynkowane. a to faktycznie mniej pracy przed Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 23.07.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Jak dla mnie malowanie to bardziej zabawa niż nerwy. Jeśli nie ma parcia na to by wszystko było od razu doskonale to będzie bardzo pryjemnie. Zacznijcie od najmniej reprezentatywnego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 25.07.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Piękne wnętrza się zapowiadają, w moim stylu Dolna łazienka perfekcyjna, a w górnej mi bardziej podobały się pierwsze płytki, ale może dlatego, że ja nie lubię tym wzorków na podłodze, jak dla mnie chaos wprowadzają, zastanów się jeszcze Łóżko dla Małego bardzo mi się podoba i zdecydowanie wygrywa z kolorowymi samochodzikami. Bardzo podobają mi się półki - huśtawki, też planowałam u córki, ale ścian brakło i teraz myślę o takich u synka. Mój mąż sam malował, mimo, że prawie nigdy w życiu tego nie robił, więc co do malowania nawet się nie zastanawiaj, gdyby nie to, że byłam wtedy w ciąży, sama pomalowałabym cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 25.07.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Inka spokojnie poradzicie sobie sami z malowaniem, my z mężem malowaliśmy na swoje potrzeby a potem przemalowywaliśmy na biało przed przeprowadzką wszystkie nasze wynajmowane mieszkania, a kilka ich było, więc wiem co mówię zgadzam się tez z Aniko, to fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts