ivy17 03.09.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 a co z reku ??? gdzie je masz umieszczone ze tak słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 03.09.2015 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Melisa taką kupiliśmy (tylko taniej ) https://www.vents24.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-z-odzyskiem-ciepla-VUT-350-PE-EC-A11/1021 Ogólnie my właśnie przez całą budowę kupowaliśmy te lepsze (w naszym mniemaniu bo oczywiście są duuużo droższe) rzeczy.Okna, drzwi, brama, dach wszystko porządniejsze i teraz mi z tym reku się wzięło na oszczędności. Ivy w garażu jest rekuperator. Pocieszam się, że jeszcze nie ma drzwi wewnętrznych i też to wpływa na dźwięk. Ale na dole z samych anemostatów też trochę buczy. Dźwięk niesie się po rurach. Będziemy jeszcze kombinować i wymieniać część przewodu sztywnego na giętki. Jeśli to nie pomoże to wezwiemy serwis bo wg parametrów urządzenia wg fachowca bo ja nie mam porównania, powinno być ciszej. Chociaż jak byłam tam drugi raz i się wsłuchiwałam to nie ma jakiejś wielkiej tragedii, ale coś tam szumi. Na górze dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.09.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 jak będą drzwi to będzie ciszej, do tego pewnie jeszcze da sie wyregulować prace. moze anemostaty jakos zle zamontowane i wchodza w rezonans ?? a rury macie jakie w instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 03.09.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Ivy anemostaty są ok. Raczej po prostu sam rekuperator jest za głośny i "niesie się" po rurach. Rury w instalacji mamy w systemie pe flex. Z reku idą sztywne i dalej do rozdzielni rura elastyczna. Tą sztywna na początku zamienimy chociaż kawałkiem na giętką podobno ma to pomóc. Będziemy kombinować jeśli będzie za głośno to postaram się to zwrócić bo reklamują sprzęt jako bardzo cichy, a tu szok po włączeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.09.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 http://images55.fotosik.pl/803/b2ab069c4a9b212bmed.jpg Jestem bardzo zadowolona Jeśli kogoś interesuje, więcej zdjęć wstawił wykonawca w wątku schodowym. Nie mogę wkleić linka bo piszę z komórki :/ Podziwiałam na schodowym, są piękne, przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.09.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 I ja zachwycam się nad schodami, piękne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.09.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Schody to prawdziwa ozdoba przepiękne U mnie teraz też schody na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 03.09.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Cieszę się, że i Wam się podobają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 03.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Cieszę się, że i Wam się podobają :) o tak, świetnie wyszły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.09.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Inka jeszcze wrócę do pokoju córki, bardzo podoba mi się pomysł Tomkowej, ja miałam w planach taki domek u mojej córki, ale miejsca już zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.09.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Piękne schody! Kropy u córki też mi się podobają, ciekawa jestem jaki będzie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 04.09.2015 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Porzuciłam wizję domku z regału. Chciałabym stworzyć u córki podobny kącik do tego http://images51.fotosik.pl/803/e5f5a86c28ae6be9med.png Na punkcie tego różowego regału oszalałam już dawno A gdy zobaczyłam to zdjęcie doszła jeszcze wizja takiego kącika I w końcu mogę pochwalić się częścią kuchni. Na razie tylko tyle jest złożone i nawet jeszcze nie wyregulowane, ale już cieszy http://images51.fotosik.pl/803/6668a62d5af3c7d0med.jpg Muszę przyznać, że fronty są piękne, całkiem matowe, takie jakby nagumowane, ale czyszczę się tragicznieee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 04.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Bardzo ładnie wygląda, no i piekarnik super:) a to jest mat czy półmat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.09.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Śliczny ten kącik kuchnia zapowiada sie super, czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 04.09.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Bardzo ładnie wygląda, no i piekarnik super:) a to jest mat czy półmat? Marta wg mnie jest to całkowity mat Piekarnik już dawno wpadł mi w oko, a Twoje fotki kuchni zapieczętowały wybór Śliczny ten kącik kuchnia zapowiada sie super, czekam na więcej Dzięki Ivy Jeśli tylko wyspa nie wyjdzie jamnikowato to będę się cieszyć. Jutro część dalsza montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 04.09.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 a jest chropowata powierzchnia czy całkiem gładka. Mój też wygląda jak mat, ale w rzeczywistości dla stolarza to półmat i super się czyści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 04.09.2015 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 W dotyku całkiem gładka, ale nie ślizga taka właśnie jakby gumowata. Efekt jest fajny, ale to czyszczenie Ja miałam do wyboru trzy rodzaje. Połysk,który odpadł od razu. Mat, który wg mnie i tak trochę się błyszczał, ale pewnie lepiej by się czyścił. I ostatnią w sumie najdroższą opcję czyli tą, którą wybrałam i wyżej opisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.09.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Inka, zerknij na TEN wpis na blogu Kasi Bobocińskiej Ja tylko wkleję jedną fotkę z tego źródła Edytowane 4 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 04.09.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tomkowa pokoik super.O taki klimat mi chodzi Jeśli chodzi o kolor koralowy to jednak pójdę na łatwiznę i będzie róż Dziewczyny doradźcie mi co z kanapą :/ Byłam zdecydowana na narożnik, ale patrząc na to ile przestrzeni mam nad górnym biegiem schodów (sporo!) może lepiej wyglądałaby jednak sofa i fotel? Boję się, że narożnik odetnie wnękę pod schodami i zmniejszy optycznie pomieszczenie. To jest mój wybór jeśli miałby być narożnik http://images67.fotosik.pl/943/402ecc6365f3117dmed.jpg Rozmieszczenie mebli na dole http://images69.fotosik.pl/941/d6fa87cf71d6f57amed.jpg I zdjęcie zabałaganionego pokoju http://images53.fotosik.pl/804/f24bfdede358238cmed.jpg http://images53.fotosik.pl/804/f4c72aa983e70fb1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 04.09.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Kuchnia bardzo mi się podoba, taka w moim stylu czekam na reszte. Co do narożnika, to jeśli postawisz tak jak na wizualizacji, to pod schodami zostanie zamknięta wnęka, tak? A jeśli sofa i fotel to w jakim ustawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts