aga2183 04.09.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Dodam tylko, że leżanka w narożniku jest miejscem bezcennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.09.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Pewnie znów mnie nie posłuchasz, ale ja zamiast narożnika, proponuję dwie sofy Któraś zawsze może robić za leżankę I jaka ustawność w przypadku chęci przemeblowania No i zupełnie inny szyk Z narożnikiem tracisz dostępność do przestrzeni pod schodami. Planujesz tam coś postawić? (pamiętaj o kurzu, który bierze się "znikąd", zwłaszcza pod schodami To niebywałe, jak dużo spada ze stopni, mimo, że staramy się o ich czystość ) Przy dwóch kanapach masz możliwość wejścia pod schody, choćby do sprzątania Możesz między nimi ustawić stolik z piękną lampą lub samą lampę podłogową A do pokoiku Córci bardzo namawiam na koralowy/łososiowy Jest taki piękny! Z niego się tak szybko nie wyrasta jak z różu Edytowane 4 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.09.2015 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Inka a może taki brudny róż? Nie kupisz pewnie takiego w marketowych farbach ale już np flugger ma śliczny powder puff, BM też z pewnościąIle zestwów przeklejek kupiłaś żeby zakropkować ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.09.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Pewnie znów mnie nie posłuchasz, ale ja zamiast narożnika, proponuję dwie sofy Któraś zawsze może robić za leżankę I jaka ustawność w przypadku chęci przemeblowania No i zupełnie inny szyk Z narożnikiem tracisz dostępność do przestrzeni pod schodami. Planujesz tam coś postawić? (pamiętaj o kurzu, który bierze się "znikąd", zwłaszcza pod schodami To niebywałe, jak dużo spada ze stopni, mimo, że staramy się o ich czystość ) Przy dwóch kanapach masz możliwość wejścia pod schody, choćby do sprzątania Możesz między nimi ustawić stolik z piękną lampą lub samą lampę podłogową [ATTACH=CONFIG]329563[/ATTACH] A do pokoiku Córci bardzo namawiam na koralowy/łososiowy Jest taki piękny! Z niego się tak szybko nie wyrasta jak z różu Jestem tego samego zdania co ania, trzeba zostawić jakies dojscie do tego miejsca w miare swobodne stolik z pikńą lampa w rogu lub lampa idealny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 05.09.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Podoba mi się ten pomysł, pokój może wyglądał by przytulniej. Boję się jedynie czy nie zrobi się za ciasno bo pokój wraz z schodami ma coś około 25m2, nie pamiętam dokładnie. A myślicie, że gdybym tą jedną sofę wstawiła trochę pod górny bieg schodów to będzie się za bardzo brudzić? Waniliana zamówiłam tylko jeden arkusz przeklejek. Przy pierwszej próbie naklejania zrobiłam je za gęsto i mi brakło ale później naklejalam je jeszcze raz i w sumie gdzieś 1/3 została nie wykorzystana a jak patrzę na ścianę to na jej środku jeszcze jest za dużo kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 05.09.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Inko, podaj linka do sklepu z najlejkami, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 05.09.2015 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Marta znajdziesz je na calimali.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Inka, ja tez jestem za opcja 2 kanap...mozesz wybrac sobie 2+3 badz 2+2... mam obecnie naroznik i chocbym nie wiem jak bardzo chciala i spiela posladki, to nici z obroceniem rogowki aby zrobic przemeblowanie z rogowka jestes uziemiona. chyba ze kanapa modulowa i mozesz ja postawic jako naroznik i jako oddzielne kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 05.09.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Melisai tak jestem uziemiona przez dwa okna tarasowe (nie zauważyłam że na tym rzucie, który wkleiłam jest tylko jedno, tak naprawdę w rogu są dwa) Zrobiłam próby z trzema ustawieniami. 1. Narożnik http://images54.fotosik.pl/804/a55233db33917847med.png 2. Sofy w tym ustawieniu muszą być dwie mniejsze 2+2 bo inaczej się nie zmieści :/ http://images54.fotosik.pl/804/31acf5f94c28131fmed.jpg 3. Jeśli jedną z sof przesunęłabym pod stopnie to ta pod ścianą mogłaby być większa, ale boję się kurzu spadającego ze schodów. http://images54.fotosik.pl/804/3726ee3dd2e5f3c5med.jpg Wizualnie najbardziej podoba mi się 3 opcja, a biorąc pod uwagę praktyczność w sprzątaniu chyba jednak 1? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 odkurzajac podloge zawsze mozesz zaliczyc kanape nie podoba mi sie opcja z naroznikiem to moze zamiast 2 kanap jedna wieksza i podnozek? mozna go dostawic i odsunac. okna tarasowe mam u siebie 4... 2 podwojne i 2 pojedyncze i wiem ze nie ze wszystkich bede korzystac wiec nie boje sie zastawic ktoregos z nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 05.09.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Też jestem przeciwnikiem narożników. W dodatku jak mam 2 osobowa kanapę to nawet przemyslalabym czy nie lepiej dwa wygodne fotele. Goście by je ustawiali tak jak będzie im najwygodniej w danej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 06.09.2015 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Melisa ja jedno też zastawiam stołem, drugie okno musi mieć przejście na taras:) Aniko ja nie mogę powiedzieć, że jestem przeciwnikiem narożników, bo mnie się podobają i gdyby nie te schody to pewnie od razu wzięłabym narożnik. Początkowo myślałam o fotelu , ale po podpowiedzi Tomkowej myślę, że jednak 2 kanapy pomieściłyby więcej osób i fajnie wygadają. Więc stanęło na tej opcji z odkurzaniem kanapy pod schodami Tylko oczywiście nie może być za pięknie i mąż kręci nosem bo chce narożnik. Jak na razie przez całą budowę uparł się na tylko jedną rzecz (taras nad garażem) więc mam nadzieję, że go namówię No i musiałabym poszukać innego modelu niż ten z kolekcji narożnika, który mi się podobał bo koszt 2 kanap jest 1500 zł większy niż na rożnik, a to już dla mnie za wiele http://images53.fotosik.pl/806/cfd6a6c9441c940cmed.png P.S. jak córka wstanie to zabiorę dzieciaki na działkę i porobię jakieś zdjęcia bo mam już prawię całą kuchnie Brakuje zlewozmywaka, indukcji i frontów z części wysypy po stronie pokoju. Edytowane 6 Września 2015 przez Inka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.09.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 kanapy beda super, mysle ze znajdziesz cos w fajnej cenie kuchnia...superrrrr ze juz, czekam - zatem na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.09.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ja osobiście jestem w tych układach za narożnikiem... no ale ja ogólnie lubię narożniki :) wg mnie dwie sofy całkiem zastawiają przestrzeń pod schodami (jeśli wsuniesz pod schody jedną) i nie będzie to na żywo ładnie wyglądać - taka pusta dziura bez sensu... ja bym dała narożnik i pufę... pod schodami komoda jakaś na zabawki dzieci i niech tam robią bałagan a ja ostatnio trafiłam w mieście na sklep meblowy nie jakiś mega znany, tylko taki lokalny i ceny bardzo bardzo atrakcyjne... znajomi kupili tam właśnie 2 sofki za grosze... jedyny minus że najniższe ceny to są tylko tych z wystawy - jak byłam to stały piękne czerwone sofki po 999zł - jak dla mnie to tanio bardzo... ja czatuję tam na narożnik - więc co jakiś czas zaglądam co doszło nowego więc polecam pochodzenie po mniejszych jakiś firmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 06.09.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja podobnie jak Karolina bardzo lubię narożniki i trochę żałuję, że u mnie jest jednak sofa zamiast narożnika:) jednak leżanka w rogówce to super sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.09.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) To ja jeszcze raz, bo ponownie obejrzałam zdjęcia schodów i muszę powiedzieć, że przez plan wrzucony przez Inkę trochę mi się pomerdało Przecież dolny bieg jest przy ścianie i narożnik wcale nie zastawi dojścia do przestrzeni pod schodami Jeżeli rozważasz postawienie jednej sofy pod górnym biegiem schodów, to ja się z sof wycofuję i jestem za narożnikiem To, że się mebel będzie kurzyć niemiłosiernie to raz, a dwa, to najgorsze jest to, że jak ktoś tam będzie siedział lub leżał, to mu może się na głowę sypać podczas chodzenia po schodach drugiego ktosia Pozwalam sobie wrzucić fotkę ze schodowego, na którym dokładnie widać jak będzie stał narożnik Można też sobie wyobrazić jak źle będzie wyglądała sofa postawiona pod biegiem Edytowane 6 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 06.09.2015 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Właśnie wróciłam z działki i nawet bez przeczytania waszych odpowiedzi zdecydowalam się na narożnik Narysowalam sobie delikatnie krędą na płytkach oba ustawienia i starałam się to sobie zwizualizowac i te dwie sofy z tym jedna pod schodami to kiepska sprawa a wysuniętea zajmowalyby za dużo miejsca Będzie narożnik i do tego kiedyś plecionki pufy jak ma Tomkowa Edytowane 6 Września 2015 przez Inka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 06.09.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja też popieram zdanie Karoliny i pomysł z komodą pod schodami jak dla mnie bardzo dobry, komoda albo konsola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 06.09.2015 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Trochę kuchni http://images52.fotosik.pl/807/b66a16b44347c471med.jpg http://images53.fotosik.pl/807/92212d8fd248bf0amed.jpg http://images53.fotosik.pl/807/b0dd5cdef26e75c4med.jpg http://images54.fotosik.pl/806/774e7c79957ac833med.jpg Jeszcze nie skończona i nie wyregulowana Otoczenie to jeszcze bardziej pole walki niż dom. Dzień wcześniej wszystko wysprzątałam, ale już śladu po tym sprzątaniu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.09.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Inka super kuchnia, jak skończa będzie idealnie. Jakie zajeb...dlugie szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts