waniliana 14.09.2015 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Aniko chyba nie masz racji - jak ktoś ma wątpliwosci i ochotę się skonsultować to to robi ; jak nie to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.09.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Oj nie mówiłam do końca poważnie przecież tak z przymrużeniem oka. cenie sobie te możliwości zasięgnięcia innej opinii nawet - a nawet zwłaszcza -od osób o zupełnie innych gustach i doświadczeniach od własnych A wielostronicowe burze mózgów mogą przynieść tylko pozytywny efekt. Albo dojdzie się do czegoś nowego, albo znajdzie się złoty środek ale także można się stwierdzić w przekonaniu do słuszności swoich pierwotnych decyzji co też jest dobre Edytowane 14 Września 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.09.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Nie trujesz tutaj taki zwyczaj ze każdy najmniejszy element magluje się min 2-3 strony. Aż mi głupio ze miski WC pojechałam i kupiłam tak po prostu, przypadkiem bo promocja bez konsultacji, przemyśleń i dywagacji oraz ogólnego głosowania (pojechaliśmy po drabinę, wróciliśmy bez drabiny ale z WC) Takie zakupy sa najlepsze, załatwiony i odhaczony z listy zakupów kolejny element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.09.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Takie zakupy sa najlepsze, załatwiony i odhaczony z listy zakupów kolejny element OOO racja, pamiętam jak było tysiąc rzeczy do kupienia, każda odhaczona rzecz to ulga, tysiące wizyt w sklepach budowlanych, dobrze, że u nas to już wspomnienie, choć wciąż tysiąc rzeczy do zrobienia, ale gorączka już minęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 15.09.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Ja większość rzeczy tak na szybko zamawiałam przez internet w ciemno I też się cieszę, że większość pierdół już kupiliśmy. A narożnik będzie bez połeczki bo jednak będą podłokietniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 16.09.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dziewczyny w pokojach dzieci mam wnęki na szafy. Dla przypomnienia wstawiam zdjęcie http://images52.fotosik.pl/795/2e9b233b8f7ace1emed.jpg Pomysłam żeby wstawić tam wieszaki z Ikea bo na zabudowę na razie brak funduszy. I czy dobrym pomysłem byłoby zakrycie tego zasłoną? Podoba mi się ta prysznicowa z Ikea, ale jest za krótka bo chyba powinna być od sufitu do ziemi? A może coś bardziej kolorowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 16.09.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Będą się chyba kurzyc ubrania. Ale niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.09.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Wolałabym najtańszą szafę z Ikei taką za 189 zł, niż zasłonkę. Ja osobiście nabyłam kiedyś taką szafę do wynajmowanego mieszkania i jest ze mną do dziś, śmieje się, że to jest jej 4 życie i nie wiem czy kiedykolwiek się z nią rozstanę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121762/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.09.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 ja mam od pól roku pólki i drążki bez drzwiczek i nie zauważyłam by się jakoś specjalnie ubrania kurzyły - więc jak na tymczasowo to spokojnie możesz tak robić ale sam drążek to chyba mało? bo jednak są rzeczy co się nie wiesza - i gdzie wtedy one? może lepiej juz regał kupić jakiś najtańszy i byłyby półki chociaż? Aga też mam tą szafę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 16.09.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Też mam tą szafę Na takie rzeczy do poskladania mam w każdym z pokoi pojemną komode. To może u jednego z dzieci wstawię ta szafę a do drugiego wypróbuje wieszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.09.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Inka, oczywiście zrobisz, jak uważasz, ale ja bym dokupiła drugą szafę Wieszaki z ubraniami na widoku zawsze sprawiają wrażenie bałaganu. Wiem, wiem, myślałaś o zasłonie, ale musisz ją zawiesić na jakimś drążku Nie wiem, czy są tak długie drążki rozporowe, żeby uniknąć wiercenia w ścianach. A jeżeli miałaby to być zasłona od sufitu, to specjalnie dla tymczasowej zasłonki podziurawisz sufit na przymocowanie karnisza. Mnie by było szkoda. Późniejsze naprawy dziur będą droższe niż dokupienie szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 16.09.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Ja mam ubrania na takich wieszakach od ponad roku. Najpierw był jeden i "zabudujemy kiedyś szafę", a teraz mam już trzy. I takie zawieszane materiałowe półki na nich, więc trzymam też złożone rzeczy. Nic się nie kurzy, wszystko na widoku, ale w niczym to nie przeszkadza - człowiek z łóżka może się zastanawiać co ubrać następnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.09.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Inka ale serio masz tyle ubrań żeby nimi wypełnić pojemną komodę i szafę? Moje dzieci mieszczą się w tej jednej żółtej szafie Ale ja dość często robię selekcję i raczej nie kupuję dzieciom ubrań nałogowo. Mimo tego, to co mają w tej szafie to i tak za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 17.09.2015 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Ja też nie kupuję jakoś nalogowo i mają ciuchów tak akurat Na drążkach u Olka byłyby tylko koszule i marynarki a u córki sukienki Dlatego myślałam o tych wieszakach bo to koszt 27 zł i zapelniloby się miejsce we wnekach Może taka mała ilość powieszonych ubrań nie wprowadzalaby bałaganu nawet bez zasłon. A dodatkowej szafy na chwilę nie chce na razie kupować bo później nie zbiorę się za szybko do zrobienia docelowej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.09.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Inka powiesz szczerze że mnie by było szkoda tej wnęki na powieszenie kilku sukienek i wolałabym tam postawić namiot, kuchnię czy cokolwiek. Kilka koszul i sukienek powiesiłabym w swojej szafie i tyle. Ale ja patrzę przez swój pryzmat, u nas ani jednej marynarki, może ze dwie koszule (takie codzienne) i dosłownie kilka sukienek w których W prawie nie chodzi bo nie chce zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 17.09.2015 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 W sumie u Olka mogłabym zrobić tipi Te gotowe są wg mnie strasznie drogie. alr natknęłam się w necie na instrukcje, którą byłabym w stanie z pomocą teściowej jako operatorki maszyny zrealizować. Gdyby ktoś był również ciekawy taką opcja diy to wstawiam link poniżej http://www.miniandmaxi.pl/2014/11/nasze-pierwsze-diy-czyli-tipi-za-grosze.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.09.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Zawsze możesz podpytać Dianę ile za takie tipi. Ja planuję np użyć zwykłego taniego drelichu i tylko ozdobnie inny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.09.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Inka jeśli faktycznie zakup szafy za 2 stówy spowoduje baaaaaaaaaaardzo odroczenie w czasie finalnej zabudowy to szła bym w ten drążek... zasłonkę dorobisz albo i nie... jak dla mnie ubrania na wieszakach nie robią wrażenia bałaganu, wyglądają ślicznie moje dziewczyny mają tyle ciuchów że ja przy nich to wysiadam... ale przynajmniej nie muszę prać i prasować na wariata by miały czyste do przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 17.09.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 To ja dołączę do Karoliny, moja Mała ma tyyyle ubrań, że czasem nie ogarniam. Jeśli chodzi o tipi to ja planuję u Małego coś takiego, myślę, że sama dam radę zrobić, proste a efektowne moim zdaniem w inspiracjach mam jeszcze taki domek, choć to już cięższa konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 17.09.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Ostatnia inspiracja jak z pokoju julianny roooommmbyyy Ale podobny 'domek' też u córki planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts