waniliana 09.07.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 To ile ma ta szczelina cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Coś około 15 cm, ale nie jestem pewna bo piszę z pamięci. Pewnie zastanawiasz się czy nie przesunąć szyby do obudowy WC? Tylko kurcze musiałabym wtedy też kuć i przenosić podłączenie wody, żeby było symetrycznie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.07.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Coś około 15 cm, ale nie jestem pewna bo piszę z pamięci. Pewnie zastanawiasz się czy nie przesunąć szyby do obudowy WC? Tylko kurcze musiałabym wtedy też kuć i przenosić podłączenie wody, żeby było symetrycznie :/ tak właśnie kombinuję jesteś pewna że trzeba kuć żeby przesunąć o to kilka cm? To 15 cm tak ni w piętę ni w oko Z drugiej strony można tam szczotkę wc schować bo to jak dla mnie żadna ozdoba chocby nie wiem jak dizajnerska nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.07.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dodam jeszcze że moja łazienka też wyglądałaby inaczej gdybym trafiła tu wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Ja powiem więcej gdybym trafiła tu wczes]śniej to cały mój dom wyglądałby inaczej :P A z tą szybą pomyślę jeszcze Edytowane 9 Lipca 2015 przez Inka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 A teraz pokażę projekt górnej łazienki Pani projektant miała naprawdę trudne zadanie. Skosy, przyłącza nie tam gdzie ona by zaplanowała (tu też nie chciałam już za dużo kuć ) I prysznic który sobie wymyśliłam miał być walk in, ale nie przemyślałam sprawy, że po obniżeniu sufitu nie zmieściłby się! Z tym był naprawdę duży problem. Ale myślę, że wyszło całkiem fajnie. Jedynie nad czym się zastanawiam to wydaje mi się, że tej białej mozaiki by Tomkowa( ) jest trochę za dużo. Poprosiłam jeszcze o wersję z lustrem do umywalki zamiast tej płytki wokół niej. Al może macie jakiś inny pomysł? http://images52.fotosik.pl/763/5c70b8d881694951med.jpg http://images54.fotosik.pl/762/7fd11c96707acb44med.jpg http://images55.fotosik.pl/763/1511196c0f55343amed.jpg http://images54.fotosik.pl/762/b9654aaec467e427med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.07.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 napiszę jak ja to widzę w małej łazience: - jak już spadek w prysznicu zrobiony to bym szyby nie ruszała a poszerzyła obudowę geberitu do szyby... wtedy znika ten zaułek, który wcale nie będzie fajny do sprzątania - a od boku w obudowie zrobić wnęki na kosmetyki kąpielowe zamiast tej półeczki w prysznicu - po lewej stronie listwa przypodłogowa tak będzie urwana? zakładam że płytki które są w części prysznicowej mają licować się ze ścianą malowaną? listwa będzie odstawała nieładnie w mnie w dużej łazience: - niewidzi mi się to nagle urwanie płytek po lewej stronie umywalki - czemu po prawej są aż do drzwi? chyba lepiej by było jakby były tylko nad umywalką - nie ma więcej szafek? zmieścisz się w tej odrobince? ja bym za nic nie dała rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.07.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Bardzo mi się podoba pomysł z ławeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 napiszę jak ja to widzę w małej łazience: - jak już spadek w prysznicu zrobiony to bym szyby nie ruszała a poszerzyła obudowę geberitu do szyby... wtedy znika ten zaułek, który wcale nie będzie fajny do sprzątania - a od boku w obudowie zrobić wnęki na kosmetyki kąpielowe zamiast tej półeczki w prysznicu - po lewej stronie listwa przypodłogowa tak będzie urwana? zakładam że płytki które są w części prysznicowej mają licować się ze ścianą malowaną? listwa będzie odstawała nieładnie w mnie w dużej łazience: - nie widzi mi się to nagle urwanie płytek po lewej stronie umywalki - czemu po prawej są aż do drzwi? chyba lepiej by było jakby były tylko nad umywalką - nie ma więcej szafek? zmieścisz się w tej odrobince? ja bym za nic nie dała rady Dzięki za uwagi: Z tą wnęką muszę pokombinować, porozmawiam jeszcze z wykonawcą jak on to widzi Z listwą nie myślałam jeszcze, może uda się zrobić ją jakąś płytszą, też muszę zgłębić ten temat bo nie mam innego pomysłu na wykończenie tego :/ Co do dużej łazienki to też nie do końca widzę rozwiązanie z tymi urwanymi płytkami, to jeszcze nie jest ostateczna wersja Na tej wizualizacji lustro jest z szafką i obok jest dodatkowa szafka na chemie, ale z niej chyba zrezygnuje, zostawię tylko tą z lustrem. Myślę, że się zmieszczę, teraz mam duużo mniej miejsca W sypialni planuje toaletkę wiec kosmetyków do makijażu nie będę trzymała w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Bardzo mi się podoba pomysł z ławeczką Mi też, dodaje charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.07.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Duża łazienka super Jedynie mam jakies uwagi do tej części z umywalką , pytki jakoś nie wylądają tam nie najlepiej te szafki tez nie bardzo. Tutaj trzeba być coś jeszcze pomyśleć. Jeśli będziesz trzymała tam tylko kosmetyki to jakoś się zmieścisz- pytanie co do miejsca np o dodatkowe ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dziękuję Ivy. Tak to cześć z umywalką jest do przemyślenia l, jeśli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie posłucham Jeśli chodzi o ręczniki to za szafką umywalkowa jest stojak, mały ręcznik do rąk umieściła bym z prawej strony szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.07.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dziękuję Ivy. Tak to cześć z umywalką jest do przemyślenia l, jeśli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie posłucham Jeśli chodzi o ręczniki to za szafką umywalkowa jest stojak, mały ręcznik do rąk umieściła bym z prawej strony szafki. a kąpielowe, zapasowe, bidetowe ?? w szufladzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 09.07.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Waniliana a mi ten akcent się podoba. Myślę, że gdyby była biała to mogłoby się zrobić laboratoryjnie:) A baterii też mi szkoda, ale tak jak piszesz wygrywa aspekt ekonomiczny. Mi też się bardzo podoba z drewnianym akcentem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 09.07.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Wow! Masz układ górnej łazienki identyczny jak mój jaki masz metraż? Mogę ukraść pomysł ławeczki? Ja planuje jeszcze szklana witrynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 09.07.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Duża łazienka super Jedynie mam jakies uwagi do tej części z umywalką , pytki jakoś nie wylądają tam nie najlepiej te szafki tez nie bardzo. Tutaj trzeba być coś jeszcze pomyśleć. Jeśli będziesz trzymała tam tylko kosmetyki to jakoś się zmieścisz- pytanie co do miejsca np o dodatkowe ręczniki Zgadzam się z Ivy, ogólnie łazienka bardzo ładna, uwielbiam heksagony:) Też jestem za jak największą liczbą szafek, moja dolna łazienka jest pod tym względem super, bo choć początkowo tak duża ilość szafek i szuflad wydawała mi się zbędna, to teraz mam wszystko pochowane, kosmetyki, chemię, ręczniki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 a kąpielowe, zapasowe, bidetowe ?? w szufladzie ? Kąpielowe właśnie na stojaku, a o zapasowych nawet nie pomyślałam bo nigdy nie miałam łazienki, w której takie się mieściły. Zawsze były w szafie,choć wiem, że faktycznie w łazience byłoby dużo praktyczniej ale ciężko coś jeszcze tam wcisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.07.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 szafka pod umywalka jaki będzie miała wymiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Wow! Masz układ górnej łazienki identyczny jak mój jaki masz metraż? Mogę ukraść pomysł ławeczki? Ja planuje jeszcze szklana witrynke Pewnie, że możesz ukraść Metraż wg projektu to 10,4m2 ale przez mój błąd z prysznicem ten słup w roku został powiększony zabudową kg i w efekcie będzie mniej. A masz pomysł gdzie wstawisz witrynkę? Bo nie wiem czy zrezygnowałaś z prysznica na rzecz kotary w wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 szafka pod umywalka jaki będzie miała wymiar ? W projekcie jest 100x50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts