Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biało-szaro przy Alabastrowej

Recommended Posts

Mnie się nie wydaje pstrokato ale połysk zdecydowanie mi się nie podoba ;) MOże zamów sobie jedną paczkę, rozłóż na podlodze i popatrz kilka dni na te płytki? Jeśli uznasz że ich nie chcesz to najwyżej stracisz trochę kasy ale uratujesz 50 metr,ow podłogi. Jeśli będzie ok to nie stracisz nic

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak bazowa płytka będzie biała. To u mnie pewnie da się fugować tylko krawędzie. Myślę, że fachowiec da sobie radę bo widziałam kilka jego realizacji i było ok:)

A byłabyś w stanie poradzić mi jakich płytek bazowych powinnam szukać nie wiem czy szukać jak najjaśniejszej . Mam dwie wybrane jedna taka ładna jasna biel, a druga taka standardowa trochę bardziej przygaszona.Szkoda, że nie mam tej płytki Argenty już bo mogłabym sobie przyrównać.

Zamów jedną płytkę Argenty, wtedy łatwiej Ci będzie dobrać płytkę bazową. Ja zamawiałam TU, mogą Ci przysłać jakąś darmową, np. lekko uszkodzoną. Argenta nie jest biała :no:

Mnie się nie wydaje pstrokato ale połysk zdecydowanie mi się nie podoba ;) MOże zamów sobie jedną paczkę, rozłóż na podlodze i popatrz kilka dni na te płytki? Jeśli uznasz że ich nie chcesz to najwyżej stracisz trochę kasy ale uratujesz 50 metr,ow podłogi. Jeśli będzie ok to nie stracisz nic

Mogłabym tak zrobić tylko muszę upewnić się, że jeśli płytki będą ok to następne domówione będą z tej samej serii.

A ławeczka tez bardzo mi się podoba, ale po tym jak wczoraj usiadłam i podliczyłam ile jeszcze wydatków przed nami to nie wiem kiedy ją kupimy :rolleyes:

Mogłabym tak zrobić tylko muszę upewnić się, że jeśli płytki będą ok to następne domówione będą z tej samej serii.

A ławeczka tez bardzo mi się podoba, ale po tym jak wczoraj usiadłam i podliczyłam ile jeszcze wydatków przed nami to nie wiem kiedy ją kupimy :rolleyes:

A nie ma tych płytek z jakimś markecie budowlanym ??? bo tam można kupić i oddać :-) Ja tak zrobiłam ze swoimi jak szukałam do łazienki zeby pasowały do moich Venisów :-)

Niestety nie ma ich w marketach. Ale wyciągnę siostrę i jeszcze raz pojadę do sklepu z płytkami, pooglądam te płytki na żywo. A może znajdę coś podobnego tylko z mniej widocznymi maziajami. Panna migotka zasiała we mnie ziarenko niepewności i muszę to sprawdzić. Wydaje mi się, że Nowa gala orientale są podobne a mniej maziajowate. Zobaczymy...

I nie pochwaliłam się moim pierwszym zakupem meblowym do domu :)

Na dziale sprzedaży okazjonalnej w Ikei udało mi się upolować krzesło do pokoju syna, od dawna mi się podobało, ale było dość drogie a tak cena do przełknięcia:)

http://images53.fotosik.pl/764/566bb52537a3dd8emed.jpg

Szkoda tylko, że młodemu się nie podoba, nie jest "nebeskie" ;)

Gdybym poszła na takie ustępstwa to dosłownie wszystko musiałabym malować na niebiesko :)

Panno Migotko dziękuję za zdjęcia, faktycznie na nich nie wygląda to źle. Nie będę kupować jednej paczki.paczki bo w Łodzi mamy salon firmowy Tubądzina i tam widziałam kilka sztuk tych płytek, poukładam obok siebie i zobaczymy co to będzie. A może dziś wpadnie mi w oko inny wzór.

A czemu nie może? Przecież to chyba jego pokój i najważniejsze żeby się w nim dobrze czuł

Owszem w dodatkach możemy poszaleć, ale nie stać mnie na zmienianie mebli co pół roku, dlatego te podstawowe typu łóżko, biurko szafa wybiorę sama. Przebywanie w intensywnie jednokolorowym pokoju nie byłoby zbyt komfortowe ;) Zresztą w tym wieku dziecku raczej ciężko określić czego potrzebuje.

Inka ja tez mam problem z podłoga..w holu i w kuchni mam juz biale plytki 80 na 80 i teraz nie wiem czy zrobic jedna calosc i w salonie tez je polozyc czy panele dac? tez juz rozne przywozilam deski, i brązowe i biale ale nadal nie podjęłam decyzji:/

Nie wiem co Ci doradzić. Z jednej strony niepodzielone przestrzenie są fajne, ale bałabym się białych płytek pod względem utrzymania czystości.

Może to "dorosłe" krzesło Cię zmyliło. Syn ma dopiero 3,5 roku ale jest wysoki jak na swój wiek i nie wiem jak długo zmieści się przy dziecięcym stoliku dlatego szybciej dostanie zwykłe biurko. Do tego czasu krzesło stanie w pokoju gościnnym.

Nastolatkowi też dałabym pole manewru przy remoncie, a na razie tak jak Ty wszystko miałabyś w różu, tak my na niebiesko:)

Dostałam wycenę balustrad na taras i balkon i nie spodziewałam się takiej kwoty, chyba uśmiechnę się do taty, który ma zdolności spawalnicze o pomoc. Nie będzie co prawda ocynku, ale po kosztach.

Na budowie wszystko nabiera kształtów. W kolejny poniedziałek rozpocznie się kładzenie płytek w części dziennej i powoli będę mogła wybierać farbę i panele na górę:wiggle::wiggle::wiggle:\

edit: Wypatrzyłam taką tapetę dla córki.

http://images55.fotosik.pl/770/d95f0c87f0a12ff1med.jpg

Edytowane przez Inka87

Ma ktoś może jakieś fajne pomysły na tapetę dla 3 letniego chłopca? Poszukuje jakiejś minimalistycznej, niekrzykliwej w dobrej cenie i nic nie mogę znaleźć ;/

Ogólnie w końcu zaczynają się dziać ciekawe rzeczy :)

W tym tygodniu powinny przyjść płytki i od poniedziałku rozpoczynamy ich kładzenie na dole. Ostatecznie po uwagach Panny Migotki krytycznie przyjrzałam się Epoxy z Tubądzina i wybrałam całkiem inną:) Ciemniejszą i bardziej jednolitą. Jestem ciekawa efektu i boję się, czy nie będzie za ciemno, ale mam nadzieję, że białe meble, drzwi i jasne ściany załatwią sprawę.

Przede mną duużo wyborów, część sprzętów mam już wybrane. Zostały mi baterie wannowa, bidetowa i prysznicowe. Toaleta i bidet będzie z Roca Gap. Baterie umywalkowe LUNDSKÄR z Ikea

lundskar-bateria-z-odp-ywem__0179951_PE332036_S4.JPG

Wczoraj przyszedł też okap, czarny z ciarko. Nie spodziewałam się, że jest tak duży, ale podoba mi się :D

okap-kuchenny-orw-black-ciarko,main.jpg

Wstępnie wybrałam fronty do kuchni, będą białe, matowe i lakierowane. Kuchni nie mogę doczekać się najbardziej. Obecną użytkuje ponad rok. Kupiliśmy po prostu najtańszą kuchnię z marketu budowlanego, aby wystarczyła na czas budowy i jej czas zdecydowanie dobiega końca :)

Ale tempo, super :)

Ja jakoś jestem uprzedzona do tapet ;) Zdecydowanie wolałabym wymalować wzory z szablonów, niż tapetować ściany :) Każda późniejsza zmiana jest zdecydowanie łatwiejsza, mniej czaso- i kosztochłonna ;) Zerknij na blog Karoliny. Kropki i krople wyszły jej znakomicie, jak i reszta domu :)

Tomkowa wiem, że z tapetą jest większy problem w przypadku ewentualnych zmian, ale do takiego malowania szablonami ja się po prostu nie nadaję, choć bardzo mi się podoba uzyskany rezultat.U syna jeśli nie znajdę tapety myślę o naklejeniu naklejek, ale to jeszcze do przemyślenia. Podejrzałam ten sposób u kogoś na blogu, otrzymano tam wówczas taki efekt:

http://images52.fotosik.pl/772/e26148c5f59f2246med.jpg

Mam naprawdę piękne tynki cementowo-wapienne, na których nie chciałabym robić już gładzi, ale pojawił się problem. Na łączeniu ścian z sufitami karton gipsowymi na poddaszu jest około 10 cm pasek gładzi maskujący taśmy łączeniowe i nie wiem jak bardzo widać by było różnicę struktur po pomalowaniu :/

A i chcę pochwalić mojego tatę, który podjął się pospawania nam bramy :D Prace trwają a ja już widzę, że wyjdzie fajnie i mniej niż za 1/2 ceny. Jedyny koszt to materiały i farba :) Ponieważ cena barierek balkonowej i tarasowej zbiła mnie z nóg myślę, że i to zrobi nam tato. Musze pomyśleć jak mu się odwdzięczyć :)

Ale tempo, super :)

Ja jakoś jestem uprzedzona do tapet ;) Zdecydowanie wolałabym wymalować wzory z szablonów, niż tapetować ściany :) Każda późniejsza zmiana jest zdecydowanie łatwiejsza, mniej czaso- i kosztochłonna ;) Zerknij na blog Karoliny. Kropki i krople wyszły jej znakomicie, jak i reszta domu :)

zaczełam sie mocno zastanawiac nad malowaniem :bash:

Mam naprawdę piękne tynki cementowo-wapienne, na których nie chciałabym robić już gładzi, ale pojawił się problem. Na łączeniu ścian z sufitami karton gipsowymi na poddaszu jest około 10 cm pasek gładzi maskujący taśmy łączeniowe i nie wiem jak bardzo widać by było różnicę struktur po pomalowaniu :/

A i chcę pochwalić mojego tatę, który podjął się pospawania nam bramy :D Prace trwają a ja już widzę, że wyjdzie fajnie i mniej niż za 1/2 ceny. Jedyny koszt to materiały i farba :) Ponieważ cena barierek balkonowej i tarasowej zbiła mnie z nóg myślę, że i to zrobi nam tato. Musze pomyśleć jak mu się odwdzięczyć :)

i jak wygląda to połączenie, bardzo widać różnicę ?

Dla Taty cos wymyślisz i będzie szczęśliwy podwójnie bo Twoje szczęście i zaoszczędzone pieniądze to tez dla niego radośc jako rodzica:-) Dodatkowo będzie zapewne idealnie :-)