pomorzanin123 04.06.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam szanownych forumowiczów, jestem właścicielem działki siedliskowej 3ha, chciałbym na niej postawić na zgłoszenie budynek gospodarczy 35m2 związany z działalnością rolniczą, na tej działce nie ma innego budynku w tym mieszkalnego. Czy orientuje się ktoś z Was czy budynek ten może mieć pełne podpiwniczenie? Czy w takiej sytuacji można ubiegać się o podłączenie prądu? Z góry dziękuję za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka19640904 05.06.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Ja mam domek gospodarczy na działce rekreacyjnej nad jeziorem.Ma 5x5 x 5 do góry liczone od ziemi.Ma piętro.Przeszlismy na działkach kilka kontroli w związku z postawieniem domków holenderskich.U nas kto miał zgłoszony domek gospodarczy i nie miał tarasu to ok.Jak taras to zgłoszona wiata ale nie związana z domkiem.Prąd mamy również.Wystarczył akt notarialny działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomorzanin123 05.06.2015 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Ja mam domek gospodarczy na działce rekreacyjnej nad jeziorem.Ma 5x5 x 5 do góry liczone od ziemi.Ma piętro.Przeszlismy na działkach kilka kontroli w związku z postawieniem domków holenderskich.U nas kto miał zgłoszony domek gospodarczy i nie miał tarasu to ok.Jak taras to zgłoszona wiata ale nie związana z domkiem.Prąd mamy również.Wystarczył akt notarialny działki. Ma piętro czy poddasze użytkowe? Nie znalazłem w nowym prawie żadnych zapisów dotyczących podpiwniczenia w budynkach gospodarczych czyli można (?). Mieliście zgłoszenie budynku rekreacyjnego czy budynku gospodarczego, bo z tego co wiem, to budynek gospodarczy musi być związany z produkcją rolniczą albo być częścią zabudowy zagrodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka19640904 07.06.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Zgłoszony był budynek gospodarczy.Rekreacyjny to pozwolenie na budowę.Mozna było postawić 5x5 u podstawy na 5 m wysoki.Mamy poddasze uzytkowe powiększone na piętrze o 1 m mamy też kukułkę.Sąsiad górę powiększył po 1 m z 2 stron/ to taki grzybek.Można postawić było kolejny domek gospodarczy na każde 500 m działki więc po 2 zgłoszeniu postawiłam nie związany z domkiem nr 1 drugi tzw domek gospodarczy i mamy tam składzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.06.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 1. Od zawsze na zgłoszenie można było budować wolnostojący budynek gospodarczy parterowy.2. Także nowe PB (wchodzi od 28.06.br.) też wymaga parterowych.3. Ja autostrada jeżdżę z predkością ponad 200km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts