graczu 04.06.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Wymarzyłem sobie wkrętarkę z udarem która dała by radę wiercenia w betonie ( beton lany ale nie najlepszej jakości, miejsce to poniemiecki bunkier ) dziur 6x80 i 8x60 ( szybki montaż i lepsze kołki ), i trochę poszukałem i znalazłem taką makitę: DHP481RME ( http://www.makita.pl/prod/akumulatorowa_wiertarko_wkretarka_udarowa_dhp481z___dhp481rme-967-234.html ) nigdzie nie mogę dobrej recenzji znaleźć co do wiercenia w betonie tym wynalazkiem, znalazłem jedynie film w którym ziomek wierci wiertłem 14 w 15 cm lanym betonie i trwa to 60s, dosyć długo ( stąd moje wahanie, nie chcę stać 10s by wywiercić dziurę 6x80 by włożyć szybki montaż ;] ). Może ktoś bawił się tym wynalazkiem i coś może napisać o dziurawieniu betonu tym. Bądź może ktoś poleci jakąś inną wkrętarkę z udarem która by dała radę. Widziałem jeszcze Bosch na aku 36v ale nie mogę z nim już znaleźć całkowicie żadnego filmiku z betonem. Proszę nie pisać o młoto wiertarkach na akumulatory, wiem że są ale nie o nie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 08.06.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Od siebie mogę polecić narzędzia Milwaukee. W firmie w której pracuję chłopaki mają na warsztacie (spółka kolejowa) cały sprzęt tej firmy. Z kilku narzędzi korzystałem podczas pracy i powiem, że jest naprawdę wart ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
graczu 11.06.2015 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dla mnie nie jest ważna firma a wkrętarka która da radę zrobić zadanie które opisałem wyżej. Z tego co widzę Milwaukee nie ma nic mocniejszego niż to co aktualnie znalazłem. Nigdzie nie mogę znaleźć z jaką siła działa udar w tych wkrętarkach . Młotowiertarki akumulatorowe mają średnio 2.0i czyli jakieś 500w mocy, a tutaj nic nie jest napisane o mocy udaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vladek86 11.06.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ja niedawno wierciłem zwykłą wkrętarką 2 otwory pod skrzynkę na listy w murku, no ale wbiłem się w fugę Ale wiadomo, że w twardy beton musi być dobry sprzęt bo nawet zwykła wiertarka z udarem czasem może mieć ciężko, Makita jeśli chodzi o markę to sprawdza się świetnie swoje jednak kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts