Marty0000 04.06.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam wszystkichPoszukuję rekuperatora 500-600m3, czy możecie doradzić który rekuperator wybrać, ich wady i zalety?, wątki na forum odnośnie firm przeczytałem- Jan-gaz 500EC- Airpack 600- Onyx Classic 550- inne propozycje??? Zależy mi na bezproblemowym działaniu i taniej eksploatacji (prąd i filtry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.06.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Witam wszystkich Poszukuję rekuperatora 500-600m3, czy możecie doradzić który rekuperator wybrać, ich wady i zalety?, wątki na forum odnośnie firm przeczytałem - Jan-gaz 500EC - Airpack 600 - Onyx Classic 550 - inne propozycje??? Zależy mi na bezproblemowym działaniu i taniej eksploatacji (prąd i filtry)Chcesz kupić drogo, by mało płacić za eksploatację? To trochę bezsens zważywszy na to ile zaoszczędzisz a ile na taki reku wydasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marty0000 05.06.2015 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Chcesz kupić drogo, by mało płacić za eksploatację? To trochę bezsens zważywszy na to ile zaoszczędzisz a ile na taki reku wydasz. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.06.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jakieś propozycje?Trochę niżej masz wątek "Czy warto stosować rekuperację" Muszę go podciągnąć, bo znikł z pierwszej strony. W skrócie; rekuperator nie jest urządzeniem, które się zwraca. Wentylację mechaniczną jednak warto mieć. W twoim przypadku pytaniem jest również czy musisz mieć rekuperator 500 - 600 m3/h. Na osobę powinno planować się 30m/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marty0000 05.06.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Trochę niżej masz wątek "Czy warto stosować rekuperację" Muszę go podciągnąć, bo znikł z pierwszej strony. W skrócie; rekuperator nie jest urządzeniem, które się zwraca. Wentylację mechaniczną jednak warto mieć. W twoim przypadku pytaniem jest również czy musisz mieć rekuperator 500 - 600 m3/h. Na osobę powinno planować się 30m/h. Dziękuję za link, w wolnym czasie postaram się przeczytać wątek i wyciągnąć wnioski. Wydajność rekuperatora jest wzięta z projektu WM. Czy ktoś jeszcze coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 05.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jaki masz duży dom?Ile osób będzie mieszkało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marty0000 06.06.2015 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Jaki masz duży dom? Ile osób będzie mieszkało? Dom 280m2 aktualnie 7 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.06.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Dom 280m2 aktualnie 7 osób Przy tych wydajnościach nie masz dużego wyboru Dobrym rozwiązaniem jest Onyx 550 (cajlepszy stosunek cena/jakość) Dobrym rozwiązaniem jest Zehnder 550 - szkoda tylko, że dość drogim... Możesz także zastosować 2 mniejsze jednostki po 300m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marty0000 30.03.2016 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Odświeżam temat, instalacja wykonana, czas kupić reku. Coś ktoś doradzi? czym warto się zainteresować? Po zasięgnięciu wstępnych informacji wychodzi mi: - Zehnder jest za drogi - Onyx 550, w jednym sklepie odradzają mi go tłumacząc to kiepską jakością, jak jest na prawde? - Airpack? z tego co widzę jest teraz na topie, cenowo pomiędzy zehnderem a onyxem, nie wiem czy wart swoich pieniędzy? wszystkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts