marek222 05.06.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Witam, Na jakim poziomie powinien się znajdować poziom zero w odniesieniu do fundament-ściana murowana? Czy pierwszy pustak powinien być na równi z poziomem podłogi czy poniżej, tak aby np. warstwa ocieplenia znajdowała się wyżej od fundamentu (izolacji poziomej fundamentu). Jestem na etapie budowy fundamentu. W trakcie ocieplania fundamentu (pionowego). Z mojego projektu wynika że ocieplenie powinno rozciągać się ław, aż do drugiej warstwy pustaków. Jak w takim razie mam rozwiązać taki problem? Wymurować pierwszą warstwę i dopiero później ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.06.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Możesz ocieplać na raty. Wpierw fundament do wysokości chudego betonu a po wymurowaniu wyżej docieplić resztę - może być razem ze ścianami gdyż to będzie jak zakładam już ponad poziomem terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 23.06.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Aiki, a czy takie ocieplanie na raty nie będzie miało jakiegoś negatywnego wpływu na konstrukcję, bądź jej wytrzymałość? (pytam, bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.06.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Poziom podłogi na poziomie gruntu to proszenie się o problemy. Na pierwszy z nich właśnie trafiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts