Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana drzwi 120 do domu , Wikęd TERMO Prestige

Recommended Posts

Chciał bym wymienić drzwi od domu . Właściwe drzwi są osłonięte zabudowaną werandą (nie ocieploną ) w której znajduje się zwykłe plastikowe drzwi z dużym oknem . Tak więc właściwe drzwi do domu są osłonięte przed wiatrem i warunkami atmosferycznymi .

Mam teraz drzwi 120 , czyli 80 + 40 .

Miedzy wersją premium + dostawka a drzwiami termo + dostawka jest 1500 zł różnicy

Tutaj można przeczytać więcej http://wiked.pl/2011-10-11-08-27-41/termo-prestige

Osobiście wybrałem wzór 34 w obu wariantach bez szyb

Czy opłaca się dopłacać do dwa razy droższych drzwi jeżeli są to defacto 2 drzwi wejściowe do domu ?

Weranda jest bardzo słabo izolowana termicznie , zwykle jest 2-3 stopnie różnicy miedzy werandą a podwórkiem . W zime ok 5-7 .

Wybrałem wikęd bo bo mam blisko sklep oraz zamontują mi od ręki , większego wyboru nie mam w okolicy .

Termo prestige z dostawką ok 4780zmontażem

Premium + dostawka ok 3200

Edytowane przez Karenz

Dobrze licze ?

Wzór 34 bez przeszklenia premium 80cm 1289 PLN

Skrzydła bierne z PRZETŁOCZENIEM T4 40 cm 1100 PLN

Wkładka WILKA (30/45) wkładko-gałka 75 PLN

Bikolor 280

Ciepły próg PCV/ALU 85

Ościeżnica Ciepła TERMO 680

Montaż 440

---------------------------------------------------------------------------

3944 PLN

Wzór 34 Termo PRESTIGE bez przeszklenia 90 cm 2840

Naświetla TERMO boczne (pełne bez przeszklenia ) 300 mm 1150

Wkładka WILKA (30/45) wkładko-gałka (system jednego klucza) 65

Montaż 440

Bikolor 380

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4875

Edytowane przez Karenz

Tylko pamiętaj, że ceny jakie podajesz są cenami netto i doliczasz do nich 8% VAT + montaż lub za sam towar (bez montażu) +23% VAT.

Dodatkowo ościeżnice w Wikędzie dzieliszna dwa rodzaje pod względem materiału: stalowe (ościeżnica pełna "11" oraz połówkowa "9") oraz aluminium+kompozyt (ościeżnica TERMO i ościeżnica do serii Termo Prestige).

Ty liczyłeś +680zł netto dopłaty za ościeżnicę Termo do serii Premium więc masz aluminium z przekładką kompozytową. Przy drzwiach dwuskrzydłowych dobry wybór ze względu chociażby na sztywność ościeżnicy.