marsik32 07.06.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Mój kuzyn ma dosyć dużą działkę bo ok 3000 m2 i chce tam postawić kilka bliźniaków na sprzedaż. Jednak przez środek tej działki biegnie rura gazowa o średnicy ok 25 cm. W latach 90 tych jego rodzice zgodzili się na położenie tej rury. Co mówią przepisy na ten temat ? Wiadomo że na rurze domu nie postawię ale ile od niej mogę budować i czy w ogóle jest to możliwe? Sądzę że na rurze można wybudować drogę komunikującą wszystkie posesje. Proszę o pomoc w tej sprawie bo w necie nie znalazłem nic konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 08.06.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jeśli to jest gaz wysokiego ciśnienia, to chyba nie wolno nic budować w odl. po 10m z każdej strony. Najlepiej wystąpić z pismem do gazowni i wtedy dokładnie napiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts