Mariusz1415 07.06.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Właśnie jestem w trakcie remontu łazienki,i chciałem się poradzić w sprawie krzywej ściany,chcę wykafelkować ściany na nowo ale odchył jest 2cm i to już po narzuceniu nowego tynku,i teraz moje pytanie jest takie czy można to jeszcze wyprostować klejem i wtopic w to siatkę? Tylko specjalnym klejem do siatki czy klejem do płytek?Pan w praktikerze radził mi żebym klejem do kafelek wyrównał ściany i wtopił w to plastikową siatkę. Mam czas do 15.06 bo po pietnastym mam urlop i chciałem kafelkować. Proszę o porady .Pozdrawiam serdecznie Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Mariusz1415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 07.06.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 witam mialem ten sam problem zrobilem tak: 1.mozesz wyrownac regipsem kleisz do sciany. jest to najszybciej metoda tylko Zielona plyta i pacek kleju jak najwiecej zeby nie bylo pustych miejsc. wtedy dajesz folie w plynie np: mapgum +tasma naroznikowa np mapei lub zamiennik ale wazne zeby byla z guma i wtapiasz tasme w folie w plynie. kat tasmy niemoze byx byc 90 stopnie tylko lekko w"LUdke". Jak folia wysycha dajesz pelnoelastyczny klej (nie uelastyczniony) to sa dwa rozne kleje. plus dobra fuga i tyle masz sciany rowne i piekne. 2. Metoda jest taka mozesz kupic cekol zw04 masa wyrownujaca dajesz ja na gruntowana sciane cerplastem.(wada jest taka ze sciana dlugo schnie okolo 5 dni, pozniej siatka+klej elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 07.06.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 A i zapomnialem KLEJ NIE SLUZY DO WYROWNANIA SCIAN ZBYT SZYBKO WODA SCIAGA I WTEDY SCIANY SA KRZYWE. OD WYROWNYWANIA SA ZAPRAWY WYROWNUJACE NA BAZIE CEMENTU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1415 07.06.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Też myślałem o płytach tylko że ja kafelki będe dawał na 150cm i nie chce płyt do sufitu,a jak dam płyte do tej wysokości to będe miał uskok na jakieś 3 może 4 cm+klej i płytka, od orginalnego tynku i taki uskok nie bd ładnie wyglądał. Mam klej mapeklej extra,nie można dac kleju na te 2cm tak gdzieś od 70cm od ziemi w góre ? Bo z dołu kleju było by ok 0,5cm ,wytrzymało by to?Teścią jakiś "fachowiec" 15lat temu robił łazienke na poddaszu i prostował ściany klejem nawet do 5cm.... Ale wytrzymało te 15 lat tylko że już dużo płytek nie trzymało,głuchy dzwięk przy stukaniu.Nie wiem co robić Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Mariusz1415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1415 08.06.2015 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Kurcze takie duże forum myślałem że bd miał mase odpowiedzi jak sobie z tym poradzic,przynajmiej jeden kolega próbował pomóc dzieki wielkie Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Mariusz1415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts