kamil929 07.06.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam W moim domu źródłem ciepła będzie pompa gruntowa oraz podłogówka w całym domu. Będę miał również rekuperator. Chciałbym jednak mieć kominek niewielkiej mocy. Powody to:- posiadanie alternatywnego źródła ciepła w domu- dogrzanie w okresach startu podłogówki przed zimą oraz w przypadku nadmiernych mrozów- walory estetyczne, klimat na święta Głównym źródłem ciepła CO i CWU ma być pompa dlatego wiem na pewno, że w zimie będą okresy, kiedy używać kominka nie będę. Nasuwa mi się jednak myśl, iż nieużywany kominek zwyczajnie wyprowadza ciepło z domu np. przez komin. Jak temu zaradzić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.06.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Kup szczelny wkład z dolotem (króćcem) powietrza do spalania od dołu i podłącz to do szczelnego kanału z zewnątrz. Załóż na dolocie przepustnicę (przy podłodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.06.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam.Jeżeli będziesz tak dbał o to żeby Twój dom był energooszczędny, to możesz np. zastosować w temacie komina rozwiązania do domów "prawie" pasywnych.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 08.06.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Kup szczelny wkład z dolotem (króćcem) powietrza do spalania od dołu i podłącz to do szczelnego kanału z zewnątrz. Załóż na dolocie przepustnicę (przy podłodze). szczelna przepustnice. i na wszelki wypadek nie zamykaj jej wczesniej niz gdy zostanie sam zar w palenisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts