szyszunia1 07.06.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam, kupiliśmy z mężem mieszkanie 3-pokojowe o powierzchni 62,3 m2 w 2008 roku. Mieszkanie było w stanie deweloperskim i swoim pomysłami wykończyliśmy je powolutku. kuchnia powierzchnia ok 8,5m2; salon 20m2; gainet 10m2; sypialnia 10,5 m2 potrzebujemy garderoby ponieważ tworząc mieszkanie nie umieśclilismy w nim prawie w ogóle szaf. Jest jedna szafa w sypialni a rzeczy bardzo dużo, w związku z czym rzeczy są wszędzie czego strasznie nie lubię. Pomyślałam o stworzeniu garderoby poprzez postawienie ścianki w sypialni i wtedy do garderoby wchodziłoby się z przedpokoju natomiast drzwi do sypialni od strony salonu - myślałam o drzwiach przesuwnych po ścianie. Czy myślicie ze to dobre rozwiązanie? wymiary sypialni to 10,5m2 = 467cm x234cm Ponizej wklejam 3 rysunki - plan ogólny z wymiarami ścian, zdjęcie pod tytułem plan 1 to układ mebli jaki jest teraz tzn pod balkonem sofa i fotel czerwone obok stolik kolor wenge i dywanik shaggy czarny pod stolikiem a na przeciwko a la ścianka meblowa kolor wenge z czerwonym frontami z połysku w srodku panel czarny szklany na telewizor. plan 2 to druga mozliwośc - ale nie wiem czy dobra bo od razu od wejścia pokój bedzie zagracony. W pokoju chce tez umieścic stół okrągły rozkladany w kolorze białym z białymi krzesłami. Na lewej ścianie jest pasek cegły białej na której znjaduje sie eko-kominek. Która aranżacja jest lepsza, i bardziej funkcyjna? Stolik pod balkonem wydaje się być dobrem pomysłem z powodu naturalnego oświetlenia. No i problem z drzwiami do sypialni - chciałabym aby to były przesuwane po ścianie, ale nei takie ogólno dostępne tylko wykonane np z mdf oklejonego tapeta - i wtedy takie drzwi stanowiłyby coś jakby obraz ale sama nei wiem czy takie drzwi są wykonalne czy to tylko mój dziki wymysł. Pomóżcie bo zwariuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 08.06.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Może to ja mam jakiś problem z ogarnięciem, ale mogłabyś dać jakiś rzut całego mieszkanka, bo połapać się nie potrafię myslę, iż przy całości byłoby łatwiej:) Na dole jest sypialnia i garderoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia1 08.06.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 ok moze faktycznie zbyt chaotycznie bo tutaj na zdjeciach umiescilam tylko salon (ten gorny ze skosem) i sypialnie w ktorej postawilam scianke w programie bo tam chcialabym zrobic garderobe. Sypialnia ma ok 10m2 i chcialabym 7 zosatwic na sypialnie a 3 na garderobe do ktorej wchodziloby sie od przedpokoju czyli tak jak teraz normalnie teraz jest obecnie, natomiast po przerobieniu jakos musze wejsc do sypialni i tutaj musze byc drzwi =wejscie jakies od strony salonu. I tu caly pies pogrzebany tutaj wklejam a pod spodem rzut calego mieszkania - moze teraz bedzie bardziej klarownie - czy taka garderoba ma sens? 3m2 to wystarczy? i co z tymi drzwiami? no i ten salon dlugi prostokąt jak widac teraz jest tylko polowa zagospodarowana czyli tam gdzie jest 'mebloscianka, kanapa i stol, a druga polowa - nie ma nic. A ja wreszcie chcialabym zakonczyc rozmyslanie nad mieszkaniem Planujemy dzicko i musez przestac sie stresowac! A salon spędza mi sen z powiek! HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia1 11.06.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Czy ktoś pomoże? Bardzo bardzo proszę o poradę - jak zaaranżować salon - jak go przerobić aby był funkcjonalny i piękny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 11.06.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Nie wiem jakie wymiary mają meble ale chyba lepiej byłoby z meblościanką na środku ściany(nie tak zaraz przy wejściu)a wypoczynkiem bliżej kominka(zależy ile miejsca ma zostać na stół przy oknie). Drzwi do sypialni albo przy ścianie z oknami albo wejście przez garderobę. Możecie "pojeździć" na próbę meblami czy ta meblościanka jest przymocowana do ściany? Wymieniłabym czerwone makarony na białą, gładką firankę. Garderobę możecie zrobić przechodnią, zabrać np.180cm z długości sypialni co da dwa rzędy szaf(łącznie 360cm). Albo w miejscu ściany z drzwiami do sypialni ustawić dwie długie szafy plecami do siebie - w sypialni ok.230cm, w przedpokoju trochę krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twarte 01.07.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Witam, kupiliśmy z mężem mieszkanie 3-pokojowe o powierzchni 62,3 m2 w 2008 roku. Mieszkanie było w stanie deweloperskim i swoim pomysłami wykończyliśmy je powolutku. kuchnia powierzchnia ok 8,5m2; salon 20m2; gainet 10m2; sypialnia 10,5 m2 Czy myślicie ze to dobre rozwiązanie? wymiary sypialni to 10,5m2 = 467cm x234cm Ponizej wklejam 3 rysunki - plan ogólny z wymiarami ścian, zdjęcie pod tytułem plan 1 to układ mebli jaki jest teraz tzn pod balkonem sofa i fotel czerwone obok stolik kolor wenge i dywanik shaggy czarny pod stolikiem a na przeciwko a la ścianka meblowa kolor wenge z czerwonym frontami z połysku w srodku panel czarny szklany na telewizor. plan 2 to druga mozliwośc - ale nie wiem czy dobra bo od razu od wejścia pokój bedzie zagracony. W pokoju chce tez umieścic stół okrągły rozkladany w kolorze białym z białymi krzesłami. Na lewej ścianie jest pasek cegły białej na której znjaduje sie eko-kominek. Która aranżacja jest lepsza, i bardziej funkcyjna? Stolik pod balkonem wydaje się być dobrem pomysłem z powodu naturalnego oświetlenia. No i problem z drzwiami do sypialni - chciałabym aby to były przesuwane po ścianie, ale nei takie ogólno dostępne tylko wykonane np z mdf oklejonego tapeta - i wtedy takie drzwi stanowiłyby coś jakby obraz ale sama nei wiem czy takie drzwi są wykonalne czy to tylko mój dziki wymysł. Pomóżcie bo zwariuje! Witam, chciałam zaproponować alternatywne rozwiązanie połączone z wizualizacją, przygotowane przez nasz zespół Otwarte-Studio Projekt garderoby połączonej z salonem dla podanych wymiarów http://otwarte-studio.pl/wp-content/uploads/2015/07/projektowanie_wnetrz_wroclaw_aranzacja_garderoby_w_salonie.jpg http://otwarte-studio.pl/wp-content/uploads/2015/07/projektowanie_wnetrz_wroclaw_aranzacja_garderoby_w_salonie_rzut_2.jpg http://otwarte-studio.pl/wp-content/uploads/2015/07/projektowanie_wnetrz_wroclaw_aranzacja_garderoby_w_salonie_waski_salon.jpg Wymiary pomieszczenia które pozwolą uzyskać taki efekt http://otwarte-studio.pl/wp-content/uploads/2015/07/Projektowanie_wnetrz_wroclaw_wymiary_sypialnia_i_garderoba.jpg Mam nadzieję, że nasza wizualizacja się Państwu spodoba. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Elfir po moderacji usuniete linki / przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.08.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie podoba się ani trochę. Jak można proponować, aby inwestor stworzył z dobrze oświetlonego pomieszczenia dziuplę bez światła dziennego http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif?Gdzie ma powiesić rzeczy w garderobie? W oknach? Przykro mi to pisać, ale nazwanie się projektantami wnętrz zobowiązuje. Nawet najlepszym zdarzają się błędy, ale Wy je robicie w każdym projektowanym pomieszczeniu (sic!) Intericad nie wystarczy. Wasze potfolio to po prostu żenada. O ergonomii nie wiecie nic, nie mówiąc o designie. Wstyd!!! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0belay.gif Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.08.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Dokładnie jak wyżej,chyba najgorsze z możliwych pomysłów jakie mogłoby mi przyjść do głowy.Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts