Busters 08.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Mam mały problem. Zamówiłem projekt indywidualny i ze względu spore rozpiętości architekt/konstruktor zaproponował mi pewne nietypowe rozwiązania (o ile można je tak nazwać). Otóż zaproponował mi 2 opcje: 1. Wzmacniamy strop drewniany belkami stalowymi (kolor fioletowy na rysunku) tak aby dało się na nich oprzeć dach - wtedy dochodzą nam ściany nośne w środku 2. Druga opcja to zastosowanie wiązarów wtedy odpadają nam ściany nośne i fundament idzie tylko po obrysie. Niestety tej opcji trochę boje się finansowo, ponieważ dach nie należy do najprostszych. ale może moje obawy sa niepotrzebne? Link do rysunku:http://www.pdf-archive.com/2015/06/08/1559-001-model-1/ można ściągnąć na komputer i wtedy powiększyć. Konstrukcja, ściany silka 18cm, strop drewniany, dachówka ceramiczna.Jeśli jakieś informacje są potrzebne to je uzupełnie Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts