sham4n 08.06.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witajcie!Muszę zrobić parapet długości 4,2m. Myślałem o granicie, ale w jednym kawałku można zrobić ok. 3m, inaczej konieczne jest łączenie z dwóch płyt. Boje się, że takie łączenie może być mało estetyczne, pękać?, jedna część może opadać względem drugiej...Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?Ewentualnie myślałem nad parapetem z klinkieru, co myślicie? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 08.06.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Montowałem parapet z dwóch kawałków łączonych po długości. Nie jest to bardzo widoczne, ale kamieniarz się przyłożył (chodzi o odcień). Ja jestem z efektów zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_t 09.06.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 a na jakiej wysokości ten parapet ? jak niski to może drewno? będzie fajny do siadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sham4n 09.06.2015 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 80cm, drewno będzie od wewnątrz A chyba bałbym się siadać, bo okna wysunięte w ocieplenie. Mój elewator mówił, że w sumie nie ma problemu z tym granitem, połączenie jest na cienki sylikon i wszystko ładnie gra - kamieniarz musi tylko porządnie dociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszwawa 13.06.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Ja mam połączony z dwóch kawałków, nie widać tego aż tak bardzo. Nic się nie odznacza, jak wybierzesz dobrego fachowca, to na pewno będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sham4n 14.06.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedzi. Mój spec od elewacji też mówi, że będzie ok. Także zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts