crossfire 08.06.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witam. Jest to mój pierwszy post tutaj. Piszę do was bo mam pewien problem, mam działkę w której trzeba coś zrobić ze ścianami w kuchni, tynk się sypie, farba odpada. Lepiej zerwać wszystko do cegły i położyć jakąś gładź czy lepiej będzie jeśli zastosuję płyty karton-gips? Dodam że dom jest zbudowany z kamienia wapiennego, jest to stary dom. Pokazałbym zdjęcia ale nie wiem jak się tutaj wstawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 08.06.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Niestety wapien ma to d siebieze chonie wode jak gacie z koniakowa i wszystko odpada.Nasadz w kolo domu winogrno lub jakis winobluszcz by wyciagal wilgoc z muru.A tak powaznie to syzyfowa praca , czy gladz czy GK to i tak wigoc bedzie, bo izolacji zadnej nie masz, a to niestety wapien.Jedyne co to na sciany folie paraizolacyjna, stelaz i GK dopiero na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Lewański 09.06.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Płyty GK to wyrzucone pieniądze w błoto. Od środka skuj do gołej ściany i połóż gładź. A z zewnątrz, dobrym pomysłem byłaby płytka klinkierowa, na przykład Terca. Zabezpieczy ścianę przed warunkami atmosferycznymi i uszkodzeniami mechanicznymi i jest relatywnie tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.06.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Płyty GK to wyrzucone pieniądze w błoto. Od środka skuj do gołej ściany i połóż gładź. A z zewnątrz, dobrym pomysłem byłaby płytka klinkierowa, na przykład Terca. Zabezpieczy ścianę przed warunkami atmosferycznymi i uszkodzeniami mechanicznymi i jest relatywnie tania. nikt nie pytał o wykończenie ścian od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crossfire 11.06.2015 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 A czy przed położeniem gładzi zastosować uni grunt? jeśli tak to w jakich proporcjach? I kolejne pytanie: w rogach (pionowo) popękała mi ściana, czym to wzmocnić? Może cienką warstwą zaprawy murarskiej i na to gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts