niktspecjalny 09.06.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czyli na kolorowo x2 :D:D:stirthepot:.Zbliża się lato to na stołach można zobaczyć kolorowe rewolucje.W Stajni Augiasza siedmioro wspaniałych przepuściło przez nią masy wody:wave:.Siana dostali to i apetyty im wzrosły.Zastanawia mnie dlaczego nie potrafiący gotować mają tyle do powiedzenia.Mniejsza o to Rewolucje letnie czas otworzyć.Myślę nad połączeniem mięs z dużą ilością warzyw np. takich: http://www.informacjepr.pl/system/files/imagecache/artykul_page/szaszlyki_z_kurczaka_zagrodowego_z_salatka_z_owocow.jpg http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/116154.jpg http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/94104.jpg Lub te szybkie warzywa jak autor przepięknie prezentuje. http://www.zgrilla.pl/wp-content/uploads/2013/12/pomysl-na-warzywa-z-grilla.jpg http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/61372.jpg http://s.babyonline.pl/i/szaszlyk-kurczak-pulpety-warzywa-grill-GALLERY_MAI2-24345.jpg Cudowne inspiracje jak dla mnie Pani Domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2015 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Martadelom ,mówię na razie stop.Śmianiu gromkiemu nie mylić z rżeniem(też ładnie) zostawiam furtkę Szukając inspiracji po sieci, często napotykam "Spodobał ci się przepis to dodaj go do swego notatnika",właśnie to czynię.W moich letnich Rewolucjach nie zabraknie słodkości http://static.smaker.pl/article/0/d/5/0d502b52af055e4ee903a0c9337cbefd_620.jpg ponieważ ten okres sprzyja gdy na straganach kipi od wspaniałości albo we własnych ogrodach dojrzewają owoce..Mało tego jest na FM. Orzeźwiające, moje ulubione chłodniki np takie: http://static.smaker.pl/photos//0/4/0/040986895cc20590799c214e01ea3c63_44525_52023ca3454b8_510.jpg Skoro zaczęliśmy od pory obiadowej - przedstawiamy wyborne szaszłyki - do przygotowania również podczas letniego wypadu na ognisko lub grilla. Szybka i lekka potrawa dająca duże możliwości własnych wariacji. http://static.smaker.pl/photos//a/a/f/aaf783752d9f9265e3945c1aaaf72ff7_44525_52023d446fc56_510.jpg Gdy żar leje się z nieba, nic lepiej nie zastąpi gorących potraw niż lekkie i szybkie sałatki. Tym razem proponujemy danie z mocnym, śródziemnomorskim akcentem. Łatwe, proste, przyjemne... a jakie smaczne! Najlepsze jest to, że wszystkie składniki wystarczy tylko pokroić. http://static.smaker.pl/photos//c/0/c/c0c7cf9a8fc7c19d57af3c06d827a498_240378_51e53c78f16fa_510.jpg To połączenie niech będzie zaczatkiem -fuzja kulinarna w mych Rewolucjach letnich. Ci, którzy chcą wyczerpać kulinarny potencjał, jaki daje nam letnia pora, powinni koniecznie spróbować przepisu, który sałatkę warzywną łączy z owocami. Dodatkowym atutem tej potrawy jest wyrazisty smak koziego sera. http://static.smaker.pl/photos//2/f/d/2fd2390d8f92b67b693454c1525cfbff_219827_520240ce28cc1_510.jpg Warto także poeksperymentować ze standardowymi pomysłami - o jakości potrawy bowiem decyduje nie tylko smak i zapach, ale także wygląd. http://static.smaker.pl/photos//9/8/3/983393320b35bd9e0add51fbaa3eb535_270002_51aedca0b7660_510.jpg Jeśli danie na obrazku-fotce uznam za ładne osoba wklejająca swój pomysł zostanie obdarowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2015 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Aby była jasność.Wielka prośba by niepotrzebnie nie zaśmiecać wątku.Może coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Pierwsza Rewolucja letnia, skromna ,moja.Grillowane warzywa i owoc. http://images66.fotosik.pl/954/273f8a39bf5ec5a2med.jpg http://images67.fotosik.pl/955/15177e269959d676med.jpg Paski wędzonki faszerowane i pastą łososiową własną i na grill. http://images66.fotosik.pl/954/0bd7933a4705ac97med.jpg http://images70.fotosik.pl/953/c66933adc48154b5med.jpg http://images68.fotosik.pl/954/c4773e765c3dfe14med.jpg Wygląda jak widać ale smakuje wybornie. http://images66.fotosik.pl/954/d90f7508d29a083amed.jpg http://images69.fotosik.pl/953/fb610494c56d7cd9med.jpg Edytowane 9 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2015 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Jutro w Letnich Rewolucjach może coś z rybkami w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2015 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Może coś takiego.Wyglądają wspaniale i z tymi dodatkami także.Sałata,pomidor ,ziemniaki.http://m.jejswiat.pl/5d7o-wyprobuj-11-przepis-75237cc,959,0,0,0.jpg Pizza na chlebie pitta z łososiem w głównej roli. http://m.jejswiat.pl/raic-wyprobuj-11-przepis-4385822,959,0,0,0.jpg Autor prezentuje dania bogate w wapń.Może pójść tą drogą.Zdrowo i smacznie. Nigdy nie nudząca się sałatka z rukoli z warzywnym wapniem. http://m.jejswiat.pl/kblc-wyprobuj-11-przepis-0711f04,959,0,0,0.jpg W Rewolucjach nie mogę zapomnieć o krakersach te najprostsze bez orzechów ziemnych i dipy ,które niebawem zagoszczą na naszych fantazjach z grillem i bez niego ,na świeżym powietrzu. http://m.jejswiat.pl/yg44-poznaj-przekaski-kt-7d01b39,959,0,0,0.jpg Do tego Humus czyli dip na bazie ciecierzycy . http://m.jejswiat.pl/s2tg-poznaj-przekaski-kt-bbe09a4,959,0,0,0.jpg Może to zrobię zainspirowany taką Rewolucją letnią. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2015 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Nie dowieźli mi ryby to będą żeberka po syczuańsku-seczuańsku..Bataty i inne warzywa w skromnym daniu.Chłodnik.O to one. Warzywa z grilla inne nieco niż te wczorajsze. http://images68.fotosik.pl/957/13d752efc625f3e0med.jpg http://images67.fotosik.pl/958/8a7f252bd8ecc114med.jpg Batat cięty na frytki. http://images66.fotosik.pl/957/7561307303f9053dmed.jpg http://images68.fotosik.pl/957/fe437eb24c77a615med.jpg Żeberka po seczuańsku lub syczuańsku. http://images69.fotosik.pl/956/31b3a70d96c5492dmed.jpg http://images67.fotosik.pl/958/57e0feb7e6ee2a16med.jpg Nie może zabraknąć do ich przygotowania: -octu winnego -sosu sojowego -miast sezamowego dałem truflowy -miodu -odrobinę tabasco Chłodnik i pomidorki cherry z pastą, tym razem warzywną. http://images69.fotosik.pl/956/0146e2ef7c7d6fd4med.jpg http://images70.fotosik.pl/956/d7eb1e7bcc152098med.jpg Deser w przygotowaniu truskawki i borówka duża i coś jeszcze. Pokazałem krewetki to teraz do znudzenia krewetki.Kotlet schabowy ,a może ryba albo sosik do ryżu lub makaronu.Pomyślę nad kolejna mą Rewolucją letnią.Na brązowych falach odpłynęła Rewolucja. Edytowane 10 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2015 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Rozsypałem kostkę Rubika.:yes:. http://images66.fotosik.pl/958/bd4f1a04cffece46med.jpg http://images69.fotosik.pl/957/f10018128a5905e4med.jpg Deser aż do przesady skromny ale także smaczny.Zabawa w mieszanie.Powiadam sprytna.:stirthepot:. Jutro inna sceneria i znacznie mocniejsze akcenty na sam przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2015 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Dziś chyba decyzja padła na Rewolucje mą, z pęczakiem w głównej roli.Będzie gulasz wołowy i nadziewana pierś z sosem z Gorgonzola na pierwszym miejscu.Sałata lodowa i dwa dodatki z Belgii od siorki.Deser bo jak widać, inne codziennie, bo jak Rewolucja letnia to Rewolucja.Arbuz został mam pomarańczę i coś jeszcze dodam. Pęczak się już moczy we wodzie.Pierś zrobię nadziewaną i poleję sosem z Gorgonzolą.Lodowa póki co czeka. Kasza ma być taka.Przepis stary jak świat.Szklanka wypłukanej kaszy zalanej dwoma szklankami wody i odstawiona.Rondelek na ogień łycha masła,robiłem ze smalcem dwa różne smaki ,dziś wybieram smalec.20-30 min choć tak dokładnie nie mierzę bo widzę kiedy jest ok. http://4.bp.blogspot.com/-UoX4yw7jbqQ/UC1AaWAsYZI/AAAAAAAABkU/DMgKnV5a_10/s640/P1150909.JPG Może nie w formie rzadkiej zupy, ale postaram sie by wypadł podobnie. http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/19/0b/35/image-1n18nbk_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/gulasz-wolowy-z-kasza-peczak.jpg Danie proste ale mające jeszcze swe dwie odsłony pierś w sosie i lodowa jako surówkę.Coś w tym stylu http://www.doradcasmaku.pl/static/blog/4255/1%20112.jpg Edytowane 11 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2015 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Gdzieś mi przeleciały jakieś skrzydełka i żeberka.Nie mogłem rozszyfrować ich bo na fotce porażka,w jakiejś mazi i chyba żeberka z grilla lekko spalone.Nie moje klimaty..Ryba w zaczajeniu. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) To co przygotowałem zanim ryba zawita na mym talerzy w mych Rewolucjach letnich. http://images67.fotosik.pl/961/27e15de6d5c3f610med.jpg Na tym podam i tak podam.Jest to istotne dla tych ,którzy fantazje w kuchni maja za pan brat.,a resztę tych........daleko gdzieś. http://images67.fotosik.pl/961/7a40482a29fe5862med.jpg Gwarantuję wam ,że prezenty się przydadzą. http://images67.fotosik.pl/961/00e2c89dc808f512med.jpg To nie jest jajo ale ser,który wraz z farszem pieczarkowo- szczypiorkowym będzie w owej piersi.Proste bez kombinowania.Fajne połączenie polecam. http://images69.fotosik.pl/959/f8b93b82892058f3med.jpg http://images68.fotosik.pl/960/48ac653c3f893986med.jpg Proszę zwrócić uwagę z czego to jest zrobione.To nie ma być akcja jednego zdjęcia z knajpy a potem w domu i na FM. http://images66.fotosik.pl/960/6991c314bb4b9646med.jpg http://images67.fotosik.pl/961/d7f752f030abbe62med.jpg http://images69.fotosik.pl/960/d3cf45334275866emed.jpg http://images69.fotosik.pl/960/0fe4e03cf0512d17med.jpg http://images67.fotosik.pl/962/d599ec5971c10366med.jpg http://images67.fotosik.pl/962/6f5b6df799402b1emed.jpg http://images67.fotosik.pl/962/7b4d4df3b542deaemed.jpg Dwa bliskie światy ten jakże zbliżony by dotknąć ,drugi by z oddali patrzeć. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2015 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Nęci-kręci mnie coś takiego.http://static.zmiksowani.pl/image/photo/2013/02/11/229675_580.jpg http://adamczewski.blog.polityka.pl/wp-content/uploads/2013/01/Faszerowana-w-wywarze.jpg Ryba faszerowana nie koniecznie w galarecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zapomniałem o kaczce z grilla czas i na nia ale najpierw ryba.http://s.v3.tvp.pl/images/3/b/a/uid_3ba9f726fa9548d51f3225cd54e64d041406199539136_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg http://2.bp.blogspot.com/-2mKnSaFMLY4/Uq8wqJuC14I/AAAAAAAASao/Lf4ACA1_KCA/s1600/IMG_0050.JPG http://www.kuchnieorientu.pl/portal/data/photo/Kopia_kaczka_glazurowana_miodem_011.jpg Zrobię może właśnie piersi z grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) http://zpamietnikapiekarnika.blox.pl/resource/DSC02531_20120208113855.JPG Też fajne w musztardzie francuskiej i dżemie malinowym,w sosie balsamicznym z oliwa z oliwek i z grillowanym ananasem.O tym też nie zapomnę. Ten w marynacie arbuzowej może wyglądu za bardzo nie ma ale też można spróbować. http://bi.gazeta.pl/im/5/10785/z10785665Q,Udka-kurczaka-w-marynacie-arbuzowo-musztardowej.jpg Edytowane 12 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2015 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Cudowny piękny dzień otwiera nowe pomysły ,który wybrać???Niech spontaniczność zadziała ponieważ gdyż coś zaczeło funkcjonować normalnie ale abym przedwcześnie tego nie wypowiedział.Pewien etap na FM odchodzi powoli do lamusa.To zdrowy postęp.Niech w imię idei panującej na FM zwycięża zdrowy rozsadek..Do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) http://images69.fotosik.pl/964/b3c24557a9482ea7med.jpg http://images68.fotosik.pl/965/91f4deab7171845dmed.jpg http://images67.fotosik.pl/966/4e6bd45b1edb9a05med.jpg http://images66.fotosik.pl/965/ca2870707a88ab50med.jpg Robiliście szpryc pomarańczy??? Zajebisty smak i co za tym idzie zajefajny trunek. http://images67.fotosik.pl/966/660aa20051bac0a7med.jpg http://images70.fotosik.pl/964/ad22a5b051d90a0fmed.jpg http://images66.fotosik.pl/965/be988711227e4931med.jpg http://images67.fotosik.pl/966/7712d769a791911bmed.jpg Moje piękne rośliny ,które nadają smaku mym Rewolucjom Letnim. Edytowane 13 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Obiadek się gotuje.Myślę ,że przypadnie rodzince do gustu.;) zapomniałem wkleić fotek.Przepraszam. http://images67.fotosik.pl/967/0f7cf4f66c453181med.jpg http://images67.fotosik.pl/967/75b6ebf545215610med.jpg http://images69.fotosik.pl/965/4c39036a96e96543med.jpg http://images70.fotosik.pl/965/8a1faeecb65d942bmed.jpg http://images67.fotosik.pl/967/344fe7b685cbf1efmed.jpg http://images67.fotosik.pl/967/1fac821f1fd0a2d4med.jpg http://images67.fotosik.pl/967/555296a47e352580med.jpg Batat w postaci fantazyjnych frytek surówka z pomidorem i papryka z lodowa i oliwa z oliwek,szparagówka i grillowe szaleństwo na miodzie mojego własnego miodu z mniszkowskich kwiatów. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2015 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Kapuśniak na golonce i do zagryzaj-ki, własne cebularze z cebulą i makiem.np takie.http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/1c/88/47/image-0qtstie_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/prawdziwe-cebularze.jpg Kapuśniak z kiszonej tegorocznej młodej kapusty na golonce np. taki:http://static.smaker.pl/photos//a/9/8/a98fb92ff6e0026f82b2b194cda45400_188818_549440c1ef9de_wm.jpg z niespodzianką.Na deser poziomkowe szaleństwo i obiecany pomarańczowy strzał.Z takiej dorodnej pomarańczy np.:http://3.bp.blogspot.com/-2aqIgJfRtvY/VItkq-1bLYI/AAAAAAAADmc/OQAFUb5CwNA/s1600/20141212_204450.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zaniemogłem i o fotkach zapomniałem.Śmy sie raczyliśmy pomarańczami ale to ma kopa.:popcorn:.Po czterech i dwóch porterach widziałem tylko grilla z indykiem :D:DKuźwa ale daje z Niebios w Lubelskiem.Idę coś odgrzać wczorajszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Mam golonkę, jedną, pozostałą z kapuśniaku,mam bakłażana jednego pozostałego po grillowaniu,mam cebule i młode ziemniaki z tej bazy zrobię ciekawą mą Rewolucję Letnia Może takie coś? http://1.bp.blogspot.com/-yej84K9zjVA/Utvw4vXPLFI/AAAAAAAADPQ/hB4-RDi-l20/s1600/DSCN8569.JPG Rewolucję.Indyk się przejadł choć skrzydła faszerowane jeszcze nie ale takie z mym farszem owszem................... takie jak te np: http://4.bp.blogspot.com/-wRQD0BnvsyU/UEJtZC9jE4I/AAAAAAAABeo/geENLujfn4Q/s1600/DSC_0021.JPG albo pierś w takim wydaniu.Mam ja w menu;) http://lh3.ggpht.com/_QoxM6cPQtwc/SzYIBmsKCDI/AAAAAAAANzM/2R92Nv6Ex3Y/s750/P1040004.JPG ,a ryba nadal w odstawkę.Gotowana golonka załatwi indyka na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.