niktspecjalny 15.06.2015 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Obiecane fotki ale jak na razie bez tej okrutnej pomarańczy.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jawdrop.gif Kanapki proste jak Rewolucja Letnia http://images66.fotosik.pl/970/c155bd8761065e95med.jpg Glonka w gotowaniu http://images66.fotosik.pl/970/aee1ef7e410af0cfmed.jpg Cebularze po lubelsku http://images66.fotosik.pl/970/a0e1df4bc828ada3med.jpg Do nich kapuśniak i golonka ze skórką ,która jest bardzo pyszna jako dodatek do niego z bardzo fajnym nadzieniem.Kapuśniak wczorajszy bo mi się zoom zaciął http://images67.fotosik.pl/971/e81f98ca467a839amed.jpg. Ostała się bidulka to ja ciach do farszu.Bakłażan też czeka na obróbkę. http://images67.fotosik.pl/971/e8a1772d65fd6741med.jpg Golonka bez skórki ale skórka bardzo potrzebna. http://images69.fotosik.pl/969/088913e3dcf0ae6emed.jpg Skórka ściągnięta :wiggle:a efekt jest taki.Ser i salami.Nie z indyka ale z osła. http://images68.fotosik.pl/970/7e92e02ba468d038med.jpg Zwijamy i białym sznurkiem gastronomicznym do wiązania szynek na czarnej patelni obsmażamy z obydwu stron.Jedna strona. http://images69.fotosik.pl/969/265396d9884e3b88med.jpg Fotka ruszona ale skórka puchnie. http://images66.fotosik.pl/970/0634ef18ce00a8c4med.jpg Kapuśniak miał mieć macierz to ją ma. http://images69.fotosik.pl/969/3d3d58ed437fcaa0med.jpg Farsz do zapiekanki i bakłażana.Tego bakłażana w smacznym towarzystwie. http://images69.fotosik.pl/969/9e2f500a0a59b590med.jpg Na białej patelni tym razem i bakłażan któremu serce wyrwałem by smakował wyśmienicie. http://images66.fotosik.pl/970/0930fe41c55db0f8med.jpg z golonkową skórka przed ale za to z cebularzem po. http://images69.fotosik.pl/969/e0fd5656340d871emed.jpg Farsz ciąg dalszy.Golonka na pierzynce z cebuli. http://images67.fotosik.pl/971/a39dac10aaf3de8cmed.jpg Najważniejszy składnik podkreślający smak.Siekana pietruszka,tarte pieczarki i ser żółty tu w mym przypadku kawałek goudy. http://images68.fotosik.pl/970/fbf573e29fb52d6cmed.jpg To kuriozum jest bardzo przydatne do tego rodzaju potraw.Zaznaczam prostych bez faszerowanych indyków z grilla bo to profanacja tego zacnego kuraka. Talarki do zapiekanki z młodych ziemniaków. http://images70.fotosik.pl/970/4be4fcf597687b75med.jpg Pomidorowa kołderka http://images67.fotosik.pl/971/9ae6702c95feccb9med.jpg Część cebulowej golonki do zapiekanki a część do bakłażana. http://images67.fotosik.pl/971/a4ec58052d215c8amed.jpg Do tego bakłażana. http://images67.fotosik.pl/971/1c0986d531930eecmed.jpg Posypka pieczarkowo-serowo-pietruszkowa. http://images70.fotosik.pl/970/f1ce03d24b2a2325med.jpg Przygotowany do pieczenia. http://images70.fotosik.pl/970/11f5932d340d9092med.jpg Teraz czas na zapiekankę by się nic nie zmarnowało.Za chwile będziemy mieć kapuśniak ale najpierw zapiekanka.Po pomidorach i golonce z cebulką ,druga część posypki kuriozalnej . http://images70.fotosik.pl/970/2e5b75b3cc461826med.jpg Kapuśniaczek z wkładką.Mówiłem aby bez sznurka ale jak powstrzymać głód. Dałem cebularza ale zjedli z masłem. Sie zmęczyłem w tej skromnej prezentacji bez faszerowanego indyka. http://images70.fotosik.pl/970/8db31c8e4da97d4cmed.jpg Skórkę z gotowanej golonki z salami z osła i sera wędzonego dedykuje tym co wiedza co ze skórą zrobić.Niekoniecznie z indyka. Dania nie są z knajpy. Edytowane 15 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Po upieczeniu, jak nie zapomnę zrobię fotki by Państwu pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Włożyłem do piekarnika i zastanawiam się jak ja podać.Podam na białym talerzu i nazwę czarne oczy w pół łebka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 W trakcie rozdania. http://images67.fotosik.pl/972/aea6cf65f8dde238med.jpg wyborna zapiekanka ale tępy dzid okiełznać nie kum kuma. http://images68.fotosik.pl/971/51b76291aab6aabamed.jpg Letnie Rewolucje to upał ,a jak upał z deszczem na główkę to boli..Bakłażanowe cacy na bogato skropione sosem. http://images70.fotosik.pl/971/eaeaa58c8036306dmed.jpg http://images66.fotosik.pl/971/c0388588f330dcafmed.jpg Delikatny i spokojny w wyglądzie bakłażan zapieczony. http://images69.fotosik.pl/970/e2ce709fa0a2d0a7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Ryba surowa nie dla mnie fe, za to na kolację Rewolucyjną Letnią jak najbardziej ,dwa plastry z udźca indyczego np z takiego http://wyrobydomowe.blox.pl/resource/tn_IMG_0182.JPG ,które gdzieś poniewierały mi się po zamrażarce .Usmażone na głębokim tłuszczu w specyficznym sosie z chilli jako dodatek do smażenia. http://images68.fotosik.pl/975/af80e0ff98ddc6b0med.jpg Jak na Rewolucje Letnia przystało to :ppomidory z lekkim sosem winegret bez cebuli,polecam także do takiego indyka kapustę kiszona własną moczona przed podaniem w syropie klonowym np. w takim : http://mmo.pl/2945-12257-thickbox/syrop-klonowy-maple-joe.jpg Mam taki od siostrzyczki ,która dba o me zestawy w kuchni.Mój mam przelany do karafki np. takiej : http://ocdn.eu/images/skapiec/NDI7MDA7MDMsMCwxMTgsMCwx/8247e4957574fd98a7ddd3ad11c73faa.jpg http://images67.fotosik.pl/976/5c91428c5bcc64afmed.jpg Na chlebie jest pasta z indyka ze słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku i odrobina majonezu kieleckiego i ser kozi. Podświetliłem Państwu by te sosy pokazać i ich wymieszanie. http://images69.fotosik.pl/974/ba61c4087dfbab98med.jpg Edytowane 17 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.06.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Na chlebie jest pasta z indyka ze słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku i odrobina majonezu kieleckiego i ser kozi. A co daje pasteryzowanie słoika w pomidorach i tymianku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) A co daje pasteryzowanie słoika w pomidorach i tymianku? Już daję Panu moderatorowi odpowiedź.Ogólnie rzecz ujmując nie chodzi tu bynajmniej o wyparzanie słoika co zawsze robię przed pasteryzacją weń włożonego jadła.Proszę zauważyć co napisałem.By sprostać tej ignorancji-ironii z Pańskiej strony dodam ,że w wyparzony mały słoik ,włożona jest pasta z mielonego mięsa z indyka z dodatkiem pomidorów i tymianku.Proces ten by zapobiec zepsuciu zwie się pasteryzacją.Jeśli chcemy użyć- uszczknąć trochę zawartości np w okresie zinowym, otwieramy ten słoik po spasteryzowaniu wraz zawartością i konsumujemy na różne sposoby. SJP:pasteryzacja niszczenie bakterii i innych drobnoustrojów w produktach spożywczych i farmaceutycznych, polegające na ogrzewaniu takiego produktu do określonej temperatury Wyparzanie słoików w piekarniku Słoiki i nakrętki dokładnie umyć. Odstawić na suszarkę. Wstawić słoiki do zimnego piekarnika.Piekarnik nastawić na 100-105 stopni i wyparzać słoiki przez 15-20 minut. Wywołuje Pan burze Panie mod.Nie chce bym musiał powiedzieć, a nie mówiłem,choć ci co maja charakter tego nie skomentują.Czy to wytłumaczenie Pańskiej niewiedzy wystarczy??? Edytowane 17 Czerwca 2015 przez niktspecjalny mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Zapytam cie modzie bardzo przewrotnie .czy wiesz co to jest pasta z indyka z pomidorami i tymiankiem.???Skoro widzisz na fotce ,że na chlebie leży jak opisuje pasta,a skąd jest napisałem to w czym jest twój problem??? Nie jadłeś tego,nie kumasz jak się zabrać do tego czy chcesz się ponaśmiewać , poddając się niepotrzebnie ukrytej złośliwości w stosunku do mnie. 1.mielimy mięso z udźca indyczego na bardzo drobno 2.smażymy go na ulubionym tłuszczu jak do spagetti 3.dodajemy sparzone bez skórki pomidory 4.świeży tymianek 5. sól morska i grubo mielony pieprz 6.podlewamy szklanka wytrawnego białego wina Smażymy aż masa zgęstnieje.Wtedy to ponieważ gdyż, do słoika po majonezie np. kieleckim wkładamy osmażona pastę i pasteryzujemy by nakrętki się zamknęły na szmatce kuchennej w dużym garnku z wodą do wysokości nakrętek.Po tym procesie odstawiamy na półkę pomieszczenia gospodarczego by potem smarować sobie np. kanapki widoczne na fotce.. Coś modzie uciekło twej uwadze.....chętnie wytłumaczę twa niewiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jutro może ryba ale nie surowa.Jakiś dobry filecik na maśle klarowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Przykro mi ale odeszła ochota na rybę jak obejrzeliśmy z mą Panią ten zastrzyk surowicy.Nic na talerzu nie widać i nawet fin się zorientował ,ze to tylko fota..Mamuniu jutro indyk albo coś z wody.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2015 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Fajne danko dla dwojga i nie tylko do fajnego winka z Kanarów, dedykuje jednemu z moderatorów ,który/która jest zagubiony/zagubiona.. Składniki ale nie wszystkie.Te najprostsze. http://images68.fotosik.pl/979/453c38955c78d952med.jpg http://images70.fotosik.pl/979/418eeec8a05f2ff0med.jpg Mozolnie ,krok po kroku by czegoś nie zapomniał. http://images69.fotosik.pl/978/dd82bac5d457ca07med.jpg Składniki to nic innego jak :pomidor,ser wędzony,bakłażan,papryka,czosnek i bazylia,grubo mielony pieprz i sól morska. http://images69.fotosik.pl/978/5971629b1b842564med.jpg http://images67.fotosik.pl/980/768a4d6ec7958437med.jpg http://images70.fotosik.pl/979/a35d903241899599med.jpg Arbuz i bekon i nic więcej przygotowanie jak warzywa w/w na grill. http://images67.fotosik.pl/980/223a5d6864e47a93med.jpg Trzeba go przyciąć tak jak bekon. http://images70.fotosik.pl/979/b9185488cfb6376emed.jpg I bekonik na nim. http://images69.fotosik.pl/978/97af1234401ef1a5med.jpg http://images68.fotosik.pl/979/40c4fc3dba53ae69med.jpg Pozostaje grillowanie.Efekt końcowy i smak jest zajefajny.Fasolka po NS ,z własnym sosem jest bardzo delikatna. http://images70.fotosik.pl/979/5a169063829ecd7dmed.jpg http://images70.fotosik.pl/979/33799e6162ab144dmed.jpg http://images69.fotosik.pl/978/ea916c8bf3089f98med.jpg Oliwki bez płynu,sos arabski własny i ketchup także własny.Jajeczka ala mozzarella. Jutro parzybroda po NS -owsku Edytowane 18 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2015 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 http://thumbs.dreamstime.com/z/krab-nogi-10359517.jpgMoże kiedyś w mych Rewolucjach będą nóżki .Proszę zwrócić uwagę jak podano tu i co jest niezbędne by sobie łapek nie poharatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Jutro obiecana parzybroda moja własna.Kapusta młoda ,skwarki i młode ziemniaki zrobione na pure.Śmietana.Wymieszanie przynosi wymierny skutek w kubkach smakowych.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2015 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Parzybroda ,karczek inaczej i wyhuśtany sos.Wyhuśtany pochodzi od nazwy którą nadał u mnie mój przyjaciel "Wiśnia". Karczek ugotowany wczoraj ,kapusta i ziemniaki i boczuś i śmietana zakupione.Proszę mi wybaczyć mogę nie zrobić mogę ponieważ jak mi gdzieś mignęły przed oczyma sine krewetki:sick: to odechciało się znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamala111 19.06.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 OJ w tym temacie ślinka cieknie i to jeszcze jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 OJ w tym temacie ślinka cieknie i to jeszcze jak.... Dziękuje bardzo.Zajrzyj tu za kilka godzin będzie fajna parzybroda i nie tylko. serdecznie pozdrawiam NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2015 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) No nie chce się pitrasić jak się człek nie w tą stronę zapatrzy.;)Parzybroda, ta prosta będzie i jak się uda może coś niepowtarzalnego. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2015 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Obiecana moja zmodyfikowana w trakcie wykonywania zmiana.Parzybroda. http://images69.fotosik.pl/985/a9b7c74104f3c8f5med.jpg Biało zielono chyba będzie pasować. Składniki może nie wszystkie ale te najważniejsze. http://images66.fotosik.pl/986/7a56224d4199a4b6med.jpg Ich obróbka tak szybciutko. http://images66.fotosik.pl/986/4d23c02374c115edmed.jpg http://images69.fotosik.pl/985/f9a25607cb065485med.jpg http://images67.fotosik.pl/987/50396804c8da96a8med.jpg http://images67.fotosik.pl/987/9792068d5d09e41bmed.jpg Tym razem nie zrobiłem pure z ziemniaków takiego mocnego gniecenia. http://images70.fotosik.pl/986/b8571b180f470087med.jpg http://images68.fotosik.pl/986/e8e3805d754db8c6med.jpg wymieszanie i kiełbasa schabowa najpierw sparzona wrzątkiem,a następnie lekko grillowana elektrycznie. http://images70.fotosik.pl/986/d7f755f50dc37667med.jpg i skromnie na talerzu. http://images68.fotosik.pl/986/4a002e6e3ee104ecmed.jpg Jak to jeden z ekspertów grzecznie mówi pozdrawiam niezmiernie smakowicie. dzisiejszy obiad już w przygotowaniu.Będzie coś z grilla ale tylko dosmaczone dymkiem nie z węgla ale z drewna. p.s odpowiadam,że jest w mej parzybrodzie tym razem jogurt naturalny. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2015 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Skromny obiadek ,Rewolucje mą Letnią obsługujący..Obiecany karczuś gotowany wcześniej ale zamrożony ..........ponieważ nawet gdyż ,nie było czasu. http://images69.fotosik.pl/986/cbdaa6c071d451a9med.jpg http://images66.fotosik.pl/987/78e8bf8f88123766med.jpg http://images69.fotosik.pl/986/8ca3fe1f60763d9cmed.jpg http://images69.fotosik.pl/986/0618d865c50bb222med.jpg http://images70.fotosik.pl/986/3b78e8f016189ea3med.jpg http://images69.fotosik.pl/986/110f0bb9cabad833med.jpg http://images67.fotosik.pl/988/70f3f9cc09415a93med.jpg Proszę popatrzeć jak można smacznie przegotować posiłek Jak Gwiazdor w zdrowym żarciu bez dymnych fajerów ,to musi być gwiazda. http://images66.fotosik.pl/987/b1529648dd667befmed.jpg http://images69.fotosik.pl/986/8ea023248e370e97med.jpg Skromność wdarła się na mój talerz. http://images67.fotosik.pl/988/5dbd37a800b630d0med.jpg Edytowane 21 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.06.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Poniedziałek to może być ryba.Łosoś prosty z prostym sosem i ziemniaczkami - talarkami-młodymi ,skropionymi syropem klonowym :lol2::lol2:.Koniecznie syropem klonowym żadnym innym.:lol2::lol2:.Miało być mięso z długiej nietłustej świni ale niestety się skończyły, następnym razem.Same krótkie ostały.;);).Zatem wszystko pod rybkę się przygotowuje.:stirthepot::stirthepot:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.