niktspecjalny 30.06.2015 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Na koniec deser po amerykańsku wszystko czyli gwiazdy obfitości.:D:yes: jak to prezes zwykł podkreślać: Twórz dalej Miszczu, Twa wspinaczka na wyżyny kulinarnego szczytu jest bardzo intrygująca ... i te wspaniałe opisy Twych poczynań, w jakże wyszukanych słowach, wypełnione głęboką, nowatorską myślą filozoficzną, łamiące stereotypy języka polskiego, pozwalają domniemywać, że już wkrótce kulinarny rynek wydawniczy otrzyma nową perłę ... oby tylko nie trafiła przed wieprze ("leszcze", które przecież nic nie zrozumieją) http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif http://images70.fotosik.pl/1010/33dfad3b0d1b5c3cmed.jpg http://images66.fotosik.pl/1011/28e551be73032f4emed.jpg http://images67.fotosik.pl/1012/16de0a03e3c66750med.jpg http://www.nbc.com/the-tonight-show/content/sites/nbcutsjf/files/styles/bit_stacked_resized/public/images/2014/05/01/guy-fieri-.jpg?itok=5QyJdQBU Podziwiam go za smakowanie amerykańskich potraw i nie tylko amerykańskich.Klawy gość. Edytowane 30 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.06.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Witam kolacyjne oczy.......... amyrycansko może być.Jeden leszcz niejaki s.perm zagruchał ale to już konanie bez sposobu na gotowanie........ steki go pożarły.:yes::D.Dobrze ,że odpuścił. Gotujemy nie zwracając uwagi na jego uwagi :D:D:D. http://images70.fotosik.pl/1011/2370f75f064dd40dmed.jpg Kotlety w mące kukurydzianej z kieleckim majonezem i jajem zawsze od kur z wolnego latania.Jak zawsze wzbudzająca kontrowersje paniera.:D:D.Miast buły cracers. http://images68.fotosik.pl/1012/f7ebe7c596cba430med.jpg Panierka dodana również na galanciaka.:):). http://images69.fotosik.pl/1011/f57eac8e33b26bd1med.jpg Pomidory i ogórek małosolny dzisiejszy:lol2: z nuta śmietanową. http://images69.fotosik.pl/1011/51d784e9ac2d819bmed.jpg Z ukrycia słodycz pozorowana. http://images69.fotosik.pl/1011/1fc0993d49dd8057med.jpg http://images69.fotosik.pl/1011/d72a1e9d5172c119med.jpg Trochę kurtuazji i efekt jest. Żegnam bardzo smakowicie NS-wąsacz-brodacz..Jutro też jest dzień.Prezes się wyśpi i coś ugotuje ,a może i s.perm Edytowane 30 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.06.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Bardzo dużo jedzenia marnujesz. To powinno być karalne.Może rozdawałbyś potrzebującym w okolicy. Zamiast.Tzn koniecznie przed zamianą jedzenia w rewolucje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.07.2015 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Bardzo dużo jedzenia marnujesz. To powinno być karalne. Może rozdawałbyś potrzebującym w okolicy. Zamiast. Tzn koniecznie przed zamianą jedzenia w rewolucje.Myślisz, że on tego wszystkiego nie je? W sumie, ja też bym nie ryzykował rozwolnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Dzień dobry. Nie mają charakteru ,jedynie Wielki Prezes ,który zachował go odrobinę i nie płaszczy się. :wiggle::wiggle:.Bardzo wielu rzeczy nie rozumie Pani Z.Skoro owa Pani nie wkleja swoich pomysłów tak jak ja, sugerując ,że ja jedzenie marnuje i chce mnie karać to powód może być jeden.Ma problem,że albo walczy z czymś albo oszczędza na nim co jest bardzo niewskazane.Anoreksja to zła choroba ,a jak mówia jedzenie to: Jedzenie, najważniejsza czynność życiowa. Bez niego organizmy żywe nie mogłyby funkcjonować. Dla wielu jedzenie to także nieopisana przyjemność, rytuał, który towarzyszy ludzkości od jej powstania. Nasze życie, wiara, elementy tradycji od wieków skupiały się wokół jedzenia i stołu. Niemniej jednak niektórzy uważają je jedynie za przykrą konieczność, a niekiedy nawet za wroga. Nic bardziej błędnego, gdyż zadanie jedzenia nie ogranicza się jedynie do napełnienia lub przepełnienia naszych żołądków, ale także działa na nasze zmysły, nastrój i samopoczucie, rozładowuje atmosferę, a niekiedy nawet wpływa na rozwój najmocniejszego uczucia na świecie - miłości, o czym mówi słynne powiedzenie „przez żołądek do serca”. Proszę zwrócić uwagę ilu cech brakuje tej kobiecie. Leszcz s.perm już nie istnieje.Majaczy. Ale gotujemy dalej Edytowane 1 Lipca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) J/w jeść trzeba.By sprostać wyzwaniu Pani Z zrobię dziś przekąskę ala paski.też tego nie było.Będzie mała ,będzie mało ale smacznie by nie kojarzyła się jak leszczowi s.perm z rozwolnieniem.:P:P:P.Jak widać leszcz mówiąc o tym cały czas ma go pod dostatkiem Po produkty i gotujemy. Edytowane 1 Lipca 2015 przez niktspecjalny s.perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Myślałem ,że prezesek coś rozumie.Dla uściślenia bo biedaczek nie złapał w od razu ,tylko wypalił...........:no::no:.Ta swoista osobowość kojarzy mi się z tobą prezes ,a nie z moją Rewolucją (czasami jadamy bez sztućców, nie zwracając uwagi w domu jak je położyliśmy.Nie proście bym wklepał jak je układa guru. Pogadaliśmy no to gotujemy. Ale paski to nic innego jak tutte le strisce su una piastra .Lecimy na Sycylię w lipcu to mus się przygotowywać.Do przetłumaczenia wybieram prezeska bo jest w tłumaczeniu debeściak. Ala paska vel paseczka to takie mój, dzisiaj antydot na nich.Powiadam wam ,że pomaga.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Przystawka gotowa.Znajdzie tu Pani Z, coś dla siebie. Produkty do niej: http://images70.fotosik.pl/1013/b3d242ad24b020bdmed.jpg http://images68.fotosik.pl/1014/38f04a2d342a2d66med.jpg Przystawka z tymi produktami w połączeniu z: http://images69.fotosik.pl/1013/b39b311bf78158c9med.jpg Cielęcina na patyczki do mieszacza i na grill,bez tłuszczu. http://images67.fotosik.pl/1015/f1156012fd1a7fdamed.jpg Grillujemy z obydwu stron bez żadnych posypek. http://images69.fotosik.pl/1013/4e52ce0d446e1416med.jpg I jeszcze grillujemy to ,a chlebek własny ma już kilka dni z własnego przepisu z thermomixu.Kiedyś pokażę krok po kroku jest zajefajny. http://images69.fotosik.pl/1013/f13f36e47efc37f6med.jpg i to także kąski i szparagówka wcześniej blanszowana w odrobinie masła w 1l wody. http://images70.fotosik.pl/1013/bcb8eff010934c5dmed.jpg pod browarek czemu nie. http://images68.fotosik.pl/1014/6bcec678865c3bf1med.jpg Przepraszam uciekł mi kwiatek. http://images67.fotosik.pl/1015/a1084e2cd2188e13med.jpg Pomysł prezesa przypadł nam do gustu dlatego rozdzieliłem musztardę od sosu pomidorowego ale z truskawkami. http://images70.fotosik.pl/1013/e7502ec54803adc8med.jpg Skrytykował na prezesek więc będziemy jeść palczyma :lol2:oczywiście jajo na miękko tylko łyżeczką.Nie będziemy także robić skoczni ze sztućców.:D:D:D http://images66.fotosik.pl/1014/bbac0e59cabdf4a0med.jpg http://images66.fotosik.pl/1014/d1c0238094820d9dmed.jpg Na koniec jak już Pani Z popatrzy to powiem ,że na obiadokolacje będą pierogi w których skład wejdzie bób i nie tylko. http://images66.fotosik.pl/1014/39f2a904e69b135dmed.jpg Edytowane 1 Lipca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 01.07.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Bardzo dużo jedzenia marnujesz. To powinno być karalne. Może rozdawałbyś potrzebującym w okolicy. Zamiast. Tzn koniecznie przed zamianą jedzenia w rewolucje. Zosiu, tutaj mamy do czynienia z niezwykle przykrym zjawiskiem dewaluacji kultury intelektualnej. Brak uzasadnienia, że wiedza służy naszej wewnętrznej kulturze, i bierność wobec niewiedzy. Bierność wobec niewiedzy jest czymś strasznym, to brak szacunku dla samego siebie. Dlatego zawsze proszę o czytanie książek i poświęcanianiu jak największej ilości czasu na naukę. W tym miejscu, to jest przypadek wyjątkowy, czego dowodem jest młodszy "obijmorda". Z wiedzy, którą przekazała marna szkoła kulinarna, nie zostało nic - jak widać. Więc nie ma co się dziwić z poczynań tatusia, to takie specyficzne środowisko ludzi, które zawsze znajdziemy na marginesie społeczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Panie czy ja panu zakłócam spokój kulinarny.Włazisz jakiś pan z buciorami i ubliża już teraz nie mnie.Pozamiatać go, bo pierogi gdzie bób jest zaskoczeniem może zrobię..Są pyszne polecam ,a ot składniki.czyli w ignorowanych i po kłopocie.Nie rozumiem, ma facet kulinaria ale boli go i z nudów wypisuje te androny.Omijam go bo jak się pojawia to tylko niepotrzebny ferment.Ulżyć se chce???Może na łączkę.:wiggle::wiggle:. To o czym prawiłem.Pierożki i bób.Ale czy chęci będą jak to to przylazło w l.p rodzaju męskoosobowego.Po co się napinać. http://images68.fotosik.pl/1015/88ee750ad567aa13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2015 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Miały być takie http://mojprzepisnazycie.pl/wp-content/uploads/2013/08/Pierogi-z-bobem-i-boczkiem-737x1024.jpg http://mojprzepisnazycie.pl/wp-content/uploads/2013/08/Pierogi-z-bobem-i-boczkiem2a.jpg Ale mnie rozbawił i mi się odechciało.Może on zrobi z czasem. Edytowane 1 Lipca 2015 przez niktspecjalny panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.07.2015 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam. Leczo z kawałkami łososia.:lol2::lol2:.Na wesoło.Czyli metka łososiowa i warzywa. http://images68.fotosik.pl/1018/7fe785dd225a8149med.jpg Jeszcze nie zwiędnął :no::no:. http://images69.fotosik.pl/1017/5fedf777ddf82655.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.07.2015 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 (edytowane) Mam kawałek dziczyzny i chcą ją jutro zrobić na rożnie.Najpierw zrobię marynatę i pozostawię do jutra.Niektórzy wykształceni kulinarnie nauczyli się tylko tego co widać, no oprócz..............................prezesa. :wiggle::wiggle: Właśnie przeglądałem pocztę mailową i dostałem ofertę ,która bardzo mi się spodobała. http://www.befsztyk.pl/piers-kurczaka-kukurydzianego.2.jpg http://www.befsztyk.pl/cevap-wolowy-lagodny.2.jpg http://www.befsztyk.pl/burgery-jagnieco-wolowe-befsztyk.2.jpg Fajne propozycje tylko ,ze nie zamówię na weekend.Szkoda może następnym razem. Edytowane 3 Lipca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.07.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 jedzenia nie ogranicza się jedynie do napełnienia lub przepełnienia naszych żołądków, działa na nasze zmysły, nastrój i samopoczucie, rozładowuje atmosferę, a niekiedy nawet wpływa na rozwój najmocniejszego uczucia na świecie - miłości, o czym mówi słynne powiedzenie „przez żołądek do serca”. Obawiam się , że ns jednak zjada to co nagotuje Widać wyraźnie działanie na zmysły i rozładowaną atmosferę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.07.2015 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Obawiam się , że ns jednak zjada to co nagotuje Widać wyraźnie działanie na zmysły i rozładowaną atmosferę Pani Z nie czyta Pani z uwagą.Chodziło mi o Pani cechy ,których Pani nie ma ,a nie moje.Pani ma problem zaglądając tu do moich Letnich Rewolucji i komentując moje poczynania......nawet wpływa na rozwój najmocniejszego uczucia na świecie - miłości........... Tej cechy także Pani brakuje :bye::bye:.Widać i tu ma Pani problem ,a jeśli chodzi o to czy zjadam moje wąsate wypociny.Tak zjadam :sick::sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.07.2015 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Koryto umyte, wszystko w marynacie ,gotujemy dalej :lol2::lol2:.Będzie muzyka kobiety bez kompleksów,śpiew i śmiech i trochę alkoholu.:lol2::lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.07.2015 03:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Zarzucono mi coś czego nie powiedziałem.Nic to bawimy się dalej.12.07.2015 o godz, ~ 8.45 czasu polskiego będziemy na Sycylii. http://cdntravelplanet.pl/81434/tpsel/miniature650x367/wlochy/sycylia/ispica/borgo-rio-favara_TP294539.jpg http://cdntravelplanet.pl/81434/tpsel/miniature650x367/wlochy/sycylia/ispica/borgo-rio-favara_TP294540.jpg http://cdntravelplanet.pl/81434/tpsel/miniature650x367/wlochy/sycylia/ispica/borgo-rio-favara_TP294544.jpg Nasza ulubienica niesamowita kanapka rodem z Sycylii nie wiem czy będzie serwowana w Hotelu w którym będziemy pierwszy raz.Jadaliśmy ją dość często na Sycylii.Teraz zagościła w domy w naszej rodzimej chałce.Opisać się nie da ,mus spróbować. http://bi.gazeta.pl/im/5/11024/z11024775Q,Kanapka-gelato--Sycylia.jpg niesamowita sałatka z kurczakiem na czele czyli kurczak po sycylijsku. http://2.bp.blogspot.com/-d075Vz4_nsI/UeV3VsvlcJI/AAAAAAAABm0/iMY1SE4AXxY/s640/IMG_0317.JPG Szukałem tego dania i znalazłem .zaskoczeniem dla nas było ,ze podawane na Sycylii nie jest ich produktem. Ten jegomość zrobił to bardzo starannie.Takich zaskoczeń na Sycylii jest wiele.Prezentowana wyżej kanapka z lodami .która robimy w domu ,to już standard. Takie słodkości są po prostu nie do opisania.Cannoli to deser wyśmienity typowy dla Sycylii.Oczywiście fotki z wakacji będą ale teraz chwila refleksji nad tymi specjałami. Jak się zrodziło to na wyspie można znaleźć w sieci albo goniąc obrazek po internecie .Siwy i spółka są już niejako prekursorami tej dziedziny w wyszukiwaniu zdjęć z próbą skompromitowania osoby udzielającej się.Obrzydliwa cecha.fe. Owa Pani zaprezentowała to z wielkim kunsztem.Nie mylić z forumową Panią Z.............Pani ,która zrobiła te łakocie ma uczucia. Ta kawa także gości na naszych stołach w piękny gorący poranek coś w stylu frape greckiego ale jakże inna i powalająca.Sycylijska perełka. http://www.bezmapy.pl/wp-content/uploads/2015/04/2420.jpg Coś co zapewne najważniejszy prezes ma w swym menu.W Palermo jadaliśmy ją dość często .To nic innego jak pani ca meusa z przepyszną częścią wołowiny. http://static.pourfemme.it/pfricette/fotogallery/625X0/4235/milza.jpg http://static.pourfemme.it/pfricette/fotogallery/625X0/4239/panemilza.jpg http://static.pourfemme.it/pfricette/fotogallery/625X0/4241/pane-meusa.jpg http://static.pourfemme.it/pfricette/fotogallery/625X0/4243/paneemilza.jpg Smakuje tak jak się prezentuje. I jeszcze to co oferuje Sycylia z niewątpliwie różną od tych tłustych w przypieczonych patalachach i syfiastych brudnych rusztów,propozycją . Caponeta http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Sicilian_caponata.jpg Pierogi ze smażonych ziemniaków http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Panelle_e_Crocch%C3%A8.jpg Wielki ukłon w stronę Pani z uczuciami. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Arancini_002.jpg/800px-Arancini_002.jpg Kulki ryżowe.W Palermo jedliśmy z sosem serowym. takie jeszcze syciliano http://amanteaonline.it/upload_img/cannoli1.jpg http://blog.giallozafferano.it/lauraricette/wp-content/uploads/2013/12/cannoli-siciliani-al-torroncino-2-1024x768.jpg Kuchnia ludowa uliczna dość często spotykana na Sycylii. Skład jest zaskakujący.Niestety mojej Pani nie przypadł do gustu gdy dowiedziała się co jest w składzie.Wołu i jagnięcina w nieco innym wydaniu.Robiona na bruce-grill' http://italiaonline.pl/uploads/pics/stigghiole.jpg Fotki postaramy się wkleić ,jak podawano nam żarełko. Pozdrawiamy bardzo smakowicie. Edytowane 7 Lipca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.07.2015 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) I takie tam moje Rewolucyjne Letnie żarełko dzisiaj zrobione.Odbiorca zadowolony.Pan ,który czyści basen także. http://images68.fotosik.pl/1026/70787a9758930a26med.jpg Cycuszki w delikatnie tłuszczowej kąpieli z równie delikatną przyprawą śródziemnomorska. http://images66.fotosik.pl/1026/fadce8e544112f8fmed.jpg Wy....sty por z bekonem. http://images68.fotosik.pl/1026/3876dc0a896f7e47med.jpg http://images66.fotosik.pl/1026/aae5b6d974e5b45dmed.jpg http://images68.fotosik.pl/1026/38c94c7c5264b6d5med.jpg http://images69.fotosik.pl/1025/4bfb3f6e968ee8bamed.jpg http://images66.fotosik.pl/1026/0323284fd0ced0eemed.jpg i jeszcze takie. http://images67.fotosik.pl/1027/a24361cb41de4354med.jpg http://images69.fotosik.pl/1025/638234c538a5d5b6med.jpg http://images67.fotosik.pl/1027/ec52fdd9f68b4cdbmed.jpg finał już blisko. http://images67.fotosik.pl/1027/938add7a8532fa32med.jpg http://images67.fotosik.pl/1027/4c7942186bfedca0med.jpg http://images67.fotosik.pl/1027/81f6df192944acd6med.jpg http://images66.fotosik.pl/1026/4046a85e14e53b45med.jpg Dobra przegryzaj ka ,taka prosta jak te ..............proste ...............itd. http://images67.fotosik.pl/1027/7a9b194fe43581a4med.jpg Edytowane 7 Lipca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.07.2015 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Nie mam pomysłu więc będzie bigosik na tegorocznej własnej kiszonej kapuście.Gulaszowe mięso świeże mam i kiełbasę także.Warzywa z marchewką w roli głównej.Suszony prawdziwek i suszona morela będą także.Młode ziemniaki w nieco innej odsłonie.No to do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.07.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 I prace nad bigosem. http://images69.fotosik.pl/1028/f941d92b931ad4a7med.jpg własne:yes: ;) http://images68.fotosik.pl/1029/7aa65710aed1d8e8med.jpg także własne :):) http://images68.fotosik.pl/1029/39a02480dbc2b74fmed.jpg Morele własne :);) http://images67.fotosik.pl/1030/823a245cbdb9a275med.jpg Kiełbasa mrożona własna :yes::) http://images70.fotosik.pl/1028/d208d9a5ba94fa8emed.jpg dalsze prace z obróbki cieplnej http://images66.fotosik.pl/1029/f47ba69c17dd52f6med.jpg http://images69.fotosik.pl/1028/c68f49a833cce848med.jpg http://images66.fotosik.pl/1029/f5ae71813c66b961med.jpg http://images69.fotosik.pl/1028/1d962171f98114b3med.jpg http://images69.fotosik.pl/1028/9897d6402ef216d8med.jpg CDN.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.