niktspecjalny 13.08.2015 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Tu wkleję rybkę morszczuka i dzwonek halibuta. i szybko do rankingu.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.08.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Tu wkleję rybkę morszczuka i dzwonek halibuta. i szybko do rankingu.:yes: Dzwonek halibuta co to takiego? Jego męska cześć? i http://s2.postimg.org/fybdtxb4p/popijajac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.08.2015 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam . http://images69.fotosik.pl/1107/dd8e2e32ded72c61med.jpg http://images69.fotosik.pl/1107/f819693758577af3med.jpg http://images67.fotosik.pl/1109/3c231192d322ced8med.jpg http://images67.fotosik.pl/1109/a5925204806ab9e1med.jpg http://images69.fotosik.pl/1107/4dd8709cd6306f13med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.08.2015 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Lecę bo mi gosposia mizerie zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2015 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Uwaga zaczynamy .Kilka prostych propozycji by z urlopu wracać szczęśliwie. http://images67.fotosik.pl/1117/3685d9e1882f8803.jpg http://images70.fotosik.pl/1114/612f001cebd48155.jpg http://images69.fotosik.pl/1115/696386274bf56ec5.jpg http://images66.fotosik.pl/1115/aa68cd79cfbd2d96.jpg http://images67.fotosik.pl/1117/809cd986e3117f36.jpg http://images68.fotosik.pl/1115/9c17d992a86b870d.jpg http://images70.fotosik.pl/1114/20ec0b9e92be448e.jpg http://images68.fotosik.pl/1115/4f8dc8f97d54e2b0.jpg http://images68.fotosik.pl/1115/a376670420180e3f.jpg http://images67.fotosik.pl/1117/c19504b16bf404e4.jpg - Rolada boczkowa w ziołach greckich - Mizeria babuni - ogórki konserwowe babuni - klopsiki tyrolskie rewelka z kaszą jaglaną i mizerią - talerz śniadaniowy z indykiem grillowanym - talerz rozmaitości śniadaniowych - szaszłyk wieprzowo - wołowy - pieczone ziemniaki podlane rosołem - pasta do kielicha. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.08.2015 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Idę na zakupy by Polskość w przypominać. .Mam.Zupa "dziad". Czyli Rewolucja w zupach skromnych ale letnich.Składniki to : żeberka I klasa, korpus bez skrzydeł rosołki dla podbicia smaku ,włoszczyzna ,,zielenina - dużo zielenina ,rwane kluski na dwóch jajkach .Chyba ktoś nie widział klusek rwanych na dwóch jajach.. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.08.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Facet kup coś normalnego, a następnie bez wymiotów to ... Ja w drodze powrotnej ze stadniny zatrzymam się po polęndwiczki wołowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.08.2015 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Chciałbym przypomnieć iż polska dziadowska zupa nie jest dla dziadów dedykowana ;).Jest skromna w składnikach , a ja ją przez lata modyfikuję.Doskonałość zupy "dziad" polega na tym ,że jej składniki pozwalają zrobić Rewolucję Letnią z dwóch dań.Ci mniej uposażeni zrozumieją doskonale do czego wnoszę. http://images66.fotosik.pl/1120/74cceb9e1ee449af.jpg http://images66.fotosik.pl/1120/7f046ce1f91123a2.jpg Wywar na zupę dziadowską ruszył.Zaraz pozostałe składniki.Niestety owa zupka wymaga nieco innego pieszczenia , otóż należy gotować ją etapami. W myśl modyfikowanego przysłowia facet z wozu koniom lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.08.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Facet kup coś normalnego, a następnie bez wymiotów to ... Ja w drodze powrotnej ze stadniny zatrzymam się po polęndwiczki wołowe.Widzę Ada, że lubisz folklor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.08.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Widzę Ada, że lubisz folklor. Folklor "jeździa po żarełko" zapoarkowanym cudzym samochodem, to moja folktorystyczna polędwica również się zaprezentuje. http://s28.postimg.org/q87e3mc0d/folklor1.jpg http://s22.postimg.org/65ly70ttt/folklor2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.08.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dodam tylko, że polędwica wołowa jechała w doborowym towarzystwie. Razem z polędwicą dorszową. Oddaje to pełnie folkoru... http://s18.postimg.org/6hcqfoxcp/folklor3.jpg Zapowiada się piękna rewolucja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.08.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) CD zupy dziadowskiej z Polska rodem .Zupa ma krótki okres gotowania przez co nie wygotowują się witaminy. http://images68.fotosik.pl/1120/6f4f924e57a72f13.jpg http://images70.fotosik.pl/1119/4e1dd12d06d83a29.jpg http://images66.fotosik.pl/1120/c60fff9ba66bb42a.jpg http://images69.fotosik.pl/1120/2ab7e936a0b8ff43.jpg http://images66.fotosik.pl/1120/9720f1f16dd7071e.jpg http://images69.fotosik.pl/1120/97fdc281bef099a7.jpg http://images68.fotosik.pl/1120/bc8f28556772e04e.jpg http://images70.fotosik.pl/1119/c6045e0c9a1ff3ba.jpg http://images67.fotosik.pl/1122/aca3558fe9317314.jpg http://images66.fotosik.pl/1120/ffa96584e8a093a8.jpg http://images68.fotosik.pl/1120/8a0a5fed92b397d8.jpg http://images67.fotosik.pl/1122/9c77158935ae1839.jpg Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.08.2015 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Dzisiaj zrobię sos z szynką w roli głównej, niecodzienne ziemniaki z cukinią i ogórki do tego sosu i ziemniaków.Zakupiłem nowy obrusik za 3,50 .Idę na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.08.2015 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam po przerwie .Część rezultatów , ponieważ pokaz trwa. .Polskie proste jedzonko czyli sakiewki z farszem w sosie z szynki wieprzowej z dużą ilością zieleniny .Najpierw śniadanie mojego młodego. http://images69.fotosik.pl/1122/a40b30ee9df0f122.jpg http://images67.fotosik.pl/1124/4cbff705cba82864.jpg Składanka na sos i nie tylko. http://images70.fotosik.pl/1121/3b78c636cc5833b3.jpg http://images67.fotosik.pl/1124/e70a698e608fbbd5.jpg Prosty zestaw do sakiewek . http://images67.fotosik.pl/1124/83ea4e282d82347f.jpg Krótko podsmażony pamiętając by ogórki były tymi ostatnimi. http://images70.fotosik.pl/1121/90045ebfd4f8a153.jpg http://images69.fotosik.pl/1122/ed4b95d1d568f666.jpg http://images68.fotosik.pl/1122/e9f0de825832dd9c.jpg http://images69.fotosik.pl/1122/429a76ce50e41bcb.jpg Pozostałą część mięśnia szynki w kostkę i na czosnek z oliwą. http://images68.fotosik.pl/1122/0c90ca7d81be40be.jpg http://images67.fotosik.pl/1124/419824f27bdb5de5.jpg http://images70.fotosik.pl/1121/6537d56b1f488f9a.jpg http://images69.fotosik.pl/1122/65f3934e4f4aa72e.jpg http://images69.fotosik.pl/1122/48c2a932537e824c.jpg Długo go gotuję podlewając winem .Do sakiewek dodałem podsmażoną szynkę z cebulą. http://images70.fotosik.pl/1121/f0b146754b6a375b.jpg Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.08.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam .Robiłem deser i zupełnie zapomniałem o końcu sosowego szaleństwa w mych Letnich Rewolucjach. http://images68.fotosik.pl/1123/2b11fc8b660e7fa1.jpg Jakieś z półki wziąłem.. Niedużo ale wziąłem.. http://images69.fotosik.pl/1122/60d21826b60bce22.jpg http://images70.fotosik.pl/1121/0675f41ab6523b88.jpg http://images66.fotosik.pl/1123/2214813058f09003.jpg Na cukinię cienko pokrojoną położyłem bardzo fajny farsz ziemniaczany. http://images66.fotosik.pl/1123/9724f7e83bc101c5.jpg Ziemniaki na akademickich oczkach tarte (ser do kanapek) http://images66.fotosik.pl/1123/6398caf97ba92edf.jpg http://images67.fotosik.pl/1124/fa4b89ad29e8d93c.jpg http://images68.fotosik.pl/1123/e413133326bc899e.jpg http://images67.fotosik.pl/1124/00b19bf0e70df1ae.jpg Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.08.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Czy mogę pokazać co jest w mojej Rewolucyjnej Letniej sakiewce...............oczywiście już idę rozkroić. http://images68.fotosik.pl/1123/fcdec845522d02be.jpg Smak szynki długo sakiewkowanej z w/w farszem to fajny pomysł na Letnia Rewolucję. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.08.2015 04:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Chwilowa przerwa w gotowaniu .Kupiłem mieszkanie dzieciom i jedziemy go zaczarować..Ale to nie ważne Letnie Rewolucje trwają nadal.Ostro przymierzam się do bardzo wykwintnej polędwicy wieprzowej.Jest bardzo trudna do zrobienia.Ten nigdzie nieprezentowany przepis , podpatrzony u jednego z wybitnych osobowości kulinarnej wiedzy postaram się pokazać.Polędwicę należy odpowiednio naciąć.W powstałe nacięcia wkłada się czosnek ,następnie bekon lub słoninę .Muszę to skorygować .Marynuje się w oliwie z oliwek , occie balsamicznym ,pieprz,sól i obtaczanie w majeranku.Tak, obtaczanie czyli panierowanie. 6-8 h w lodówce . Wszystko wydaje się bardzo proste i tak ma być.Następnie przygotowuję pierzynkę dla polędwicy marynowanej z ziemniaków i dużej ilości marchewki.Teraz ta sztuka jej ubrania i upieczenia.Prawidłowo dobrane warunki pieczenia pokażą ,że po rozkrojeniu pierzynki majeranek powinien zostać wchłonięty właśnie przez nią czyli pierzynkę. Sekret pierzynki jest dość istotny ponieważ nie ma tam grama mąki pszennej za to piana z białko ma ogromne znaczenie.Do tego marynowane grzyby w cieście na maśle kładzione .To drugie danie jest także mało znane. Do następnego razu. p.s to nie jest to : http://lindgotuje.blox.pl/resource/IMG_4740.JPG to także nie jest to cięcie choć już bardzo zbliżone : http://www.poezja-smaku.pl/wp-content/uploads/2012/10/nacinanie-poledwiczki.jpg To robię ale to także nie to cięcie . http://figowesmaki.blox.pl/resource/DSCN0301.JPG Wygląda bardzo apetycznie i robią to z wielkim sercem. http://figowesmaki.blox.pl/resource/DSCN0346p.JPG Historia z grzybami coś jak to : http://2.bp.blogspot.com/-nVWFSLatFlw/VFYQ-JnyXqI/AAAAAAAACZM/y2zYacdwRvo/s1600/przepis.jpg to już jest bliższe mym kubkom smakowym , cudownie to zresztą autor pokazuje. http://3.bp.blogspot.com/-2ymLA-cb8zc/UHhj9FJbjII/AAAAAAAABt4/R1j3sLIYZ_c/s1600/podgrzybki+zapiekane+na+francuskim+cie%C5%9Bcie.jpg Źródła widać na zdjęciach skąd zaciągnięte.Mojego przepisu państwo nie znajdziecie. Pani Bronia mnie rozjechała pomysłowością .To jest godne naśladowania.Może do polędwicy mej ? http://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_3105b.JPG Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.08.2015 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/przepisy/obiady/poledwiczka_z_kurkami_w_sosie_smietanowym/1364500-1-pol-PL/poledwiczka_z_kurkami_w_sosie_smietanowym_popup_watermark.jpg Pani zaprezentowała bardzo fajne danko. Proszę zwrócić uwagę ,że wszystko jest obkładane tłustymi bekonami.Nie dlatego ,że mi to przeszkadza ależ skąd czemu nie ponieważ gdyż .Czas na coś polskiego prostego smacznego .Moja pierzynka ma dowieść ,że jest inaczej i można inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.08.2015 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) perm bardzo mnie uraził.........nie wiem dlaczego............... nic mu nie zrobiłem i ja go nie obraziłem .............szok.Dlaczego tak powiedział?????????????????? .Trochę oddechu :sick:.Masz już swobodę........... wklejaj co chcesz.Nie będę w tym ci przeszkadzał.Jesteś taki elokwentny.....wygrałeś jak mnie zdołowałeś.W kuchni jesteś niezastąpiony.Przypalonego nie lubię.......... Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2015 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Dzieńdoberek. Lato już się zbliża wielkimi krokami ,a przepisy zbieram by je Państwu tu W Rewolucjach letnich przedstawić.Będzie inna szata graficzna.:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.