buzinka 09.06.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam, Niedawno wprowadziłam się do nowego mieszkania z balkonem. Balkon jest wspólny z sąsiadem – oddzielony przegrodą. Przegroda ta niestety nie dochodzi do samej ściany oraz do podłogi (ok 10cm luzu jest od ściany a aż 20cm od podłogi i sufitu balkonu). Nie stanowiło to dla mnie problemu do czasu aż sąsiad zaczął wynajmować swoje mieszkanie – co tydzień inne osoby. Pomijając fakt, że sąsiedzi zachowują się bardzo głośno, to po prostu nowe osoby podglądają co się dzieje na moim balkonie oraz z moim mieszkaniu. Wczoraj miałam taką sytuację, że lokator nie przejmował się tym że go widzę tylko gapił się przez szczelinę od ściany gdy ja siedziałam przy komputerze. Gdyby sąsiedzi się nie zmieniali załatwiłabym to jeden raz rozmawiając z nim, ale co tydzień spotykam inne osoby. Proszę wiec forumowiczów o pomoc, czym mogę uszczelnić tą przegrodę od ściany oraz od podłogi tak aby zupełnie zatkać tą szczelinę? W internecie znalazłam coś takiego jak taśmy balkonowe jednak nie bardzo mam je do czego zaczepić – przegroda ma stalową ramę a środek wypełniony mleczną szybą. Może są jakieś firmy które zmodyfikują mi taką przegrodę? Poglądowe zdjęcie przegrody – u mnie szczeliny są znacznie większe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 09.06.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zanim zaczniesz cokolwiek robić spytaj się czy spółdzielnia wyrazi na to zgodę, chyba że panuje zasada wolnoć Tomku w swoim domku. Są takie spore elementy z pleksi, także "mlecznego", może coś takiego. Ciężkie to nie jest i normalnie "umocować" choćby na wkrętach w konstrukcji w której jest szyba i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts