Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobry hydrofor

luicynka44

Recommended Posts

dobry hydrofor to koszt powyżej 2 tys. Ja używam DAB w swoich instalacjach. Od ośmiu lat nie miałem reklamacji. Zdarzyła mi się też instalacja na pompie EBARA. Też całkiem dobra. Obaj producenci to średnio wyższa półka. DAB ma jeszcze tą przewagę że robi hydrofory bezzbiornikowe i do tego bardzo, bardzo ciche. Rewelacyjny jest najnowszy wynalazek http://epompa.pl/ESYBOX-DAB---hydrofor--zestaw-do-podnoszenia-cisnienia;s,karta,id,P01207 ale cena zabija. Widziałem to cudo działające na żywo - jak nie wiesz że akurat działa to po odgłosie nie poznasz!! :yes::yes:

• 3 months później...
Podłączę się pod temat. Mam do podlania ok. 500m ogrodu w tym iglaki itp. Docelowo chcę założyć nawodnienie. Studnie już mam wody nie brakowało nawę w te upały. Chciałbym kupić pompę. Szukam takiej z poborem w przedziale od 60 do100 l/m. Poczytałem trochę opinii o omnigenie to chyba strach ją brać. Poradźcie jakieś marki które są godne uwagi. Wiem, że jest grundfos ,espa. Czy są jakieś tańsze ale sensowne?

MAG dziękuję za rzeczową odpowiedź. Sebux my kupiliśmy tą pompę: http://www.al-ko.com/shop/pl/produkty/technika-wodna-i-technika-do-oczek-wodnych/pompy-ogrodowe/pompa-powierzchniowa-al-ko-jet-4000-3-premium.html Nie wiem czy tańsza od tych co wymieniłeś. Póki co działa w porządku, chociaż mgła by być cichsza.