Kuna 09.06.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Borykam się z problemem jak wykonać podział instalacji centralnego Ogrzewania zasilanej kotłem na gaz ziemny . Budynek jest stary i nowa instalacja będzie tylko na grzejnikach . Rury chcę poprowadzić tak by przechodziły przez strop w miejscach po starych stalowych rurach . I tutaj mam wątpliwości czy przy takim podziale jak na poniższym rysunku piętro będzie dogrzane ? Czy pompa cyrkulacyjna w kotle przy takim układzie rur doprowadzi wszędzie ogrzaną wodę ? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46223694b26c.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 09.06.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Nie wiem czy dobrze kojarzę podział w takim układzie, fajnie jakby ktoś to potwierdził.Ale od kotła i w piwnicy poziome rury powinny być grube, do grzejników na parterze poprowadzone rury o rozmiar mniejsze. I jeszcze mniejsze od grzejników na parterze do tych na piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts