Jarak 09.06.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam Proszę Was o poradę mam ok 100m2 mieszkanie (72m2 użytkujemy + ok 30m2 poddasze) aktualnie c.o. oraz c.w.u. zapewnia piecyk gazowy bez zasobnika niestety, jest to dość uciążliwe. Zamierzam więc zakupić zestaw Koza Orsa S10 + płaszcz wodny odzyskujący ciepło ze spalin. Ciepłą wodę chcę zmagazynować w zbiorniku ok 100l na poddaszu + zapewnić ciepłe grzejniki zimą najlepiej bez odpalania piecyka gazowego. Technicznie nie powinno być problemu, deweloper zapewnił komin pod kominek. Jednak zastanawia mnie czy taki zestawik będzie odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 09.06.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam Proszę Was o poradę mam ok 100m2 mieszkanie (72m2 użytkujemy + ok 30m2 poddasze) aktualnie c.o. oraz c.w.u. zapewnia piecyk gazowy bez zasobnika niestety, jest to dość uciążliwe. Zamierzam więc zakupić zestaw Koza Orsa S10 + płaszcz wodny odzyskujący ciepło ze spalin. Ciepłą wodę chcę zmagazynować w zbiorniku ok 100l na poddaszu + zapewnić ciepłe grzejniki zimą najlepiej bez odpalania piecyka gazowego. Technicznie nie powinno być problemu, deweloper zapewnił komin pod kominek. Jednak zastanawia mnie czy taki zestawik będzie odpowiedni? [ATTACH=CONFIG]320102[/ATTACH] koza orasa nie jest wedle mojej wiedzy juz produkowana. nie wiem niestety o co chodzi w tym rysunku ? Bo chyba nie o wspolny kanal dymowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarak 10.06.2015 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Koza ta jest aktualnie na wyprzedazy. Kanaly dymne sa osobno dla piecyka gazowego oraz kominka. rys przedstawia ustawienie kozy wzgledem reszty instalacji. Zastanawia mnie jedynie czy plaszcz wodny (odzyskujacy cieplo ze spalin) bedzie dobrym pomyslem, czy lepiej za te same pieniadze kupic koze z "wmontowanym" plaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 10.06.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Koza ta jest aktualnie na wyprzedazy. Kanaly dymne sa osobno dla piecyka gazowego oraz kominka. rys przedstawia ustawienie kozy wzgledem reszty instalacji. Zastanawia mnie jedynie czy plaszcz wodny (odzyskujacy cieplo ze spalin) bedzie dobrym pomyslem, czy lepiej za te same pieniadze kupic koze z "wmontowanym" plaszczem. Lepiej z "wmontowanym", praktycznie i estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarak 11.06.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Wydajnościowo takie 6-7kw powinno dać radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts