raf1. 10.06.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam! Mam problem z sygnałem z w/w satelity. Otóż na niektórych kanałach jest on dobry np. HBO jakośc 70% gdzie indziej słaba 30% np. TVN Canal+. Już zmieniłem czaszę na 90 ale dalej to samo. Dodam że mam podejrzenia odnośnie bliskości drzewa tj brzozy przed anteną ok 5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ta brzoza jest przed anteną? Bo na zdjęciu wygląda jakby stała obok, ale ciężko stwierdzić. Jeśli jest przed anteną, bądź jej gałęzie wchodzą w pole widzenia anteny (a pamiętaj, że antena offsetowa nie "patrzy" przed siebie, tylko zezuje w górę), to masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 10.06.2015 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Ok . 1 metra jest przesunięta ta brzoza względem osi anteny. Ale niektóre kanały np 4FUNTV mam jakość ponad 80% Edytowane 10 Czerwca 2015 przez raf1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Akurat te kanały mogą schodzić z transpondera z większa mocą, ich propagacja jest też zalezna od samej częstotliwości. Generalna zasada: wszystko, co zielone pomiędzy anteną a satelitą to problemy z odbiorem. Mniejsze lub większe, zależne od pory roku, pogody, wilgotności, często bez żadnej sensownej logiki w zachowaniu. Jedyne wyjście, to coś przesunąć. Drzewo albo antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 10.06.2015 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Nie mam pomysłu jak to przesunąć musialbym wszystko "rozpruwać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 10.06.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Eureka Chodziło o kąt skręcenia konwertera miałem w przeciwną stronę. Chyba nie potrzebnie zlikwidowałem parę gałęzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts