Freta_90 10.06.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam, Chciałbym prosić o kontakt do fachowca godnego polecenia z okolic Gostynina (Płocka) Mazowieckie. Mianowicie w salonie z narzeczoną zamarzyliśmy o kominku, który ma spełniać funkcję dogrzewania domu (ok 140m^2) . Aktualnie wyprowadzamy ponad dach komin, który przed laty wyprowadzony nie został przez dekarzy. w domu jest ogrzewanie gazowe podpięte pod drugi komin. Prosił bym o kogoś godnego polecenia, kto służył by rada oraz wykonał by kominek w rozsądnej cenie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 12.06.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Można zapytać w firmie Watra Płock lub też w firmie PPHU Jaciub w Kutnie. Gostynin jest pośrodku, więc w obie strony taka sama droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freta_90 12.06.2015 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Warta niestety nie pracuje w soboty :/ ale do kutna podjade i zobacze co mi powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 17.06.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Ja polecam BCS Sp. z o.o., mają sklep w Żelazowej Woli. www. kominkizw.pl Mają też swoich zdunów, także mogą zrobić od A do Z kominek.Można się z nimi na sobotę umówić. Zazwyczaj wtedy jest szef, który jest w stanie wiele doradzić w różnych zagadnieniach budowlanych.Co ważne (dla mnie przynajmniej) nie ma "jakoś się zrobi". Albo się podejmuje albo nie. Jak się podejmie, zrobi to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.06.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Skąd czerpiesz wiedzę, że dobrze robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 18.06.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Oglądałem prace ich zdunów i rozmawiałem z użytkownikami, to raz.Dwa, znam podejście właściciela z innych robót, wykonanych u mnie. Albo zrobią dobrze, albo nie biorą roboty. Mogą coś zrobić w różnych standardach (wedle uzgodnień z inwestorem), ale poniżej pewnego minimum nie schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.06.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Na ich stronie to raczej o tanich tynkach pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.06.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Oglądałem prace ich zdunów i rozmawiałem z użytkownikami, to raz. Dwa, znam podejście właściciela z innych robót, wykonanych u mnie. Albo zrobią dobrze, albo nie biorą roboty. Mogą coś zrobić w różnych standardach (wedle uzgodnień z inwestorem), ale poniżej pewnego minimum nie schodzą. Optymizm to pozytywna cecha...Mam nadzieję, że obserwacje "roboty" to nie 2-4 lata, tylko znacznie dłużej, a "obserwator" zna się na rzeczy...Kominki to specyficzna branża, i robienie ich "przy okazji" niekoniecznie musi być złe. Wolę jednak jak mechanik samochodowy u którego naprawiam auto, nie prowadzi jednocześnie naprawy rowerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 19.06.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Sama firma weszła w kominki niedawno, ale ich zdunowie robią "w kominkach" po kilkanaście lat. taką mam od nich informację, a że dotąd byli uczciwi, to przyjmuję, iż to prawda.No i oglądałem kominki i nowe i parę lat już użytkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.06.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Sama firma weszła w kominki niedawno, ale ich zdunowie robią "w kominkach" po kilkanaście lat. taką mam od nich informację, a że dotąd byli uczciwi, to przyjmuję, iż to prawda. No i oglądałem kominki i nowe i parę lat już użytkowane. Według mnie to dobrze, bo pracy w branży kominkowej sporo. Myślę o faktycznej realnej pracy. Ja jestem za tym aby powstawało nowych firm kominkowych wykonawczych i producentów, jak najwięcej, chodzi o tak zwaną świeżą krew i otwarte głowy na zmiany. Zresztą taka jest teraz tendencja do zmian na inne, no i aby ona nie ominęła branży kominkowej. No i pewne przetasowania w korporacjach i masówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 22.06.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Na ich stronie to raczej o tanich tynkach pisze... Zwróciłem im uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.06.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Sama firma weszła w kominki niedawno, ale ich zdunowie robią "w kominkach" po kilkanaście lat. taką mam od nich informację, a że dotąd byli uczciwi, to przyjmuję, iż to prawda. No i oglądałem kominki i nowe i parę lat już użytkowane. Miejmy nadzieję, że intuicja Cie nie zawiedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 22.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Nie tyle intuicja co zapracowali na moje zaufanie dotychczasowymi robotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszKow85 16.07.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 A czy w grę wchodzi kominek wolnostojący bez zabudowy?Jeżeli tak to mogę polecić znakomite piece niemieckiej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 20.07.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Nie napisałeś co konkretnie chcesz , nie będę się rozpisywał o swoich doświadczeniach kominkowych a mogę coś o tym powiedzieć. Jak będziesz drążył temat to znajdziesz co o tym sądzę. Na początek przeczytaj a warto, to o czym piszą fachowcy z pominięciem ludzi zasyfiających w wątku - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172514-Taki-sobie-piecyk-ceramiczny. Nie ważne jak daleko od Ciebie mieszka, istotne jest to co potrafi. Do mnie przyjechał 500km i jest jednym z niewielu fachowców różnej maści, których mogę polecić. Za psie pieniądze możesz kupić zdezelowany samochód, tak samo jest z kominkami i całą resztą. Też kiedyś kombinowałem żeby było tanio i wtopiłem, teraz mam coś czego nachwalić się nie mogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oktawius 24.04.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Może warto rozważyć kominek wolnostojący? Jeśli tak to polecam tzw. "piece kanadyjskie"( w wyszukiwarce wystarczy wpisać piec free flow lub piece kanadyjskie).Kilka istotnych cech tych pieców: wysoka sprawność, szybkie nagrzewanie pomieszczeń,ciekawy design i łatwość montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 24.04.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 nie warto, piece kanadyjskie są do dupy.wystarczy wpisać w wyszukiwarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.04.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam. Oktawius ... w Polsce jest naprawdę spora ilośc naszych rodzimych producentów, mających w ofercie doskonałe produkty w tym względzie ... Nie ma potrzeby szukać w Kanadzie i uprawiać kryptoreklamę na forach internetowych ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.04.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 W Kanadzie za Tatrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 24.04.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Gdzie jest autor wątku, napisałby na co się zdecydował. Pozdrowienia dla Fachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts