mokry100 10.06.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam Moje pytanie brzmi następująco ? Posiadam piękna działkę o wielkości ok 0,5 h. Działka ta ma możliwość zabudowania, dostępna jest do niej bezpośrednio droga asfaltowa.Najbliższe budynki sa w odległości ok 300-400 metro. Wokolo las i cisza. Przyłącze prądu dostępne. Brak jednak wodociągu ??Czy mimo to warto ? jakie sa zalet i wady proszę o rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Warto budować ,bo to chyba jest pytanie nie znając jaka woda jest pod tobą??? Cóż to za okolica, jak z dostępnością do podstawowych struktur cywilizacji.Ciszą się nie najesz.Odległości też mi nic nie mówią.Do budynków.Jakich??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokry100 10.06.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 okolice podkarpacia dostęp do struktur cywilizcji jest ok, odległość 300-400 m do budynków mieszkalnych. jak sprawdzić czy jest możliwość zrobienia przylacza wody ?? jeśli nie to czy można jakos sprawdzić czy studnia glebinowa bądź zwykla zda egzamin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 10.06.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 300 - 400 metrów to dosyć daleko. Wokół las i cisza - to raczej jakimiś gnojówkami nie popsuli pokładów wody. Jak sprawdzić - te 300 metrów to dosyć daleko, ale może tam mają studnie i będzie widać jak głęboko np jest woda ??? Jak jest prąd - to to podstawowe minimum jest, OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2015 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Prosisz tych co się trudnią tym procederem by zrobili odwiert .Tak jak u mnie na 80 m jeśli dobrze pamiętam jest woda super.Mam laboratorium w firmie to mi sprawdzili.Idź tą drogą.Wodociąg wiejski tak jak u mnie to nic innego jak dwie głębi-nówki zaopatrujące na przemian całą miejscowość.jak sprawdzić.Idziesz do tych domostw i pytasz skąd czerpią wodę.Jeśli jest gdzieś ujęcie, idziesz do usługodawcy i pytasz o warunki.Być może tak jak u mnie opłaciłoby się im położyć juz przyszłościowo rury by jak ktoś inny bedzie sie chciał pobudować.Tak mam z energia elektryczną opisana tu już kiedyś.Dałem zgodę młodym by pociągnęli coś około 500 m kabla. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisiel123 12.06.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Budować, budować - tylko kierując się radami powyżej. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokry100 12.06.2015 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 dzięki wielkie za rady mam nadzieje ze już wkrótce będę mogl zdawać relacje z budowy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts