ka_zz 11.06.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Witam wszystkich Mam taki problem - w korytarzu mam deskę barlinecką (bukowa), która łączy się z terakotą w aneksie kuchennym. Poziomy są równe, podłoga bukowa została położona jako pierwsza, potem człowiek od terakoty musiał jedynie podrównać klejem do podłogi w korytarzu i położyć terakotę w kuchni. na styku tych dwóch powierzchni miał być wsadzony aluminiowy kątownik, tak aby nie było potrzeby położenia żadnej listwy maskującej (specjalnie wylewałam wylewkę na 3/4 mieszkania, żeby wyrównać poziom) i aby pomiędzy dwoma podłogami była tylko 2milimetrowa srebrna kreska oddzielająca. Niestety fachowiec zrobił po swojemu i położył srebrną listwę maskująca. Jest paskudna, właściwie niemal na wejściu do mieszkania, fatalnie się po tym chodzi no i generalnie nie po to robiona była wylewka żeby zamaskować...równy poziom podłogi. Bardzo proszę o sugestie rozwiązania problemu. Fachowiec twierdzi, że w chwili obecnej nic już nie da się zrobić (no kątownika już po położeniu terakoty tam nie wsadzi), jak wykończyć ten styk tak, aby nie trzeba było przykrywać listwą? czy sam silikon w kolorze fugi przy terakocie wystarczy? pewnie będzie to brzydko wyglądało....sugerowałam płaskownik, ale fachowiec twierdzi, że podłoga była położona trochę krzywo (co nie jest prawdą, została zwyczajnie położona pod lekkim skosem, tak aby nie wchodziła do aneksu kuchennego). Czy ten płaskownik+silikon to opcja sensowna? Powiedziano mi, że to będzie się wtedy wyginać, że teraz to jedynie został sam silikon albo listwa....chciałam z Wami potwierdzić, czy faktycznie nic już nie da się zrobić?? Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie sugestie! Edytowane 11 Czerwca 2015 przez ka_zz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.06.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 zrób zdjęcie i wklej. Jaka jest szerokośc szczeliny i czy wszędzie jest równa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.06.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 zrób zdjęcie i wklej. Jaka jest szerokośc szczeliny i czy jest ona wszędzie równa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts