Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oczyścić podłogę z desek zabrudzoną pyłem remontowym

jwp

Recommended Posts

Witam

Mam podłogę z deski podłogowej warstwowej "Jesion Walnut 1 Lamel Barlinek".

Niestety, po położeniu tych desek fachowiec w tym samym pomieszczeniu wykonywał później sporo innych brudnych prac, jak np. szlifowanie gresu, poprawianie nierówności na sufitach podwieszanych i ścianach itp. Wszystko to niestety odbywało się bez odpowiedniego zabezpieczenia ułożonej podłogi i niestety w wielu miejscach w drewno powłaził biały brud (tak jak to widać na załączonym zdjęciu), który jest bardzo trudny do usunięcia.

Poradźcie jak bezpiecznie i skutecznie usunąć ten brud.

DSC09071.jpg

• 2 weeks później...
podaj pełną nazwę desek i producenta.

Zdawało mi się, że podałem i to i to:). Jeśli jestem w błędzie, podaję jeszcze raz: "Deska podłogowa warstwowa JESION WALNUT 1 LAMEL BARLINEK"

To ta: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/deska-podlogowa-warstwowa-jesion-walnut-1-lamel-barlinek,p185285,l189.html

Zdawało mi się, że podałem i to i to:). Jeśli jestem w błędzie, podaję jeszcze raz: "Deska podłogowa warstwowa JESION WALNUT 1 LAMEL BARLINEK"

To ta: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/deska-podlogowa-warstwowa-jesion-walnut-1-lamel-barlinek,p185285,l189.html

sprawdziłem z orginałem. Niestety jest to deska szczotkowana i nie wydostaniesz tego gipsu z porów. Tylko cyklinowanie. Na pewno musisz zgłosić reklamację do malarzy. Ich obowiązkiem jest chronić dzieło poprzedzających rzemieślników. Decyduje o tym kodeks cywilny.