Marzanka 01.07.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Wyobraźcie sobie nieduży, parterowy dom. Wyobraźcie sobie, że dom stoi w sadzie i że ma dwuspadowy dach w kolorze celgastym (Euronit). Jakiego koloru ściany ma w Waszych wyobrażeniach ten dom, zakładając, że nie może być biały, ecru lub bladożółty. Takie właśnie zadanie postawił przede mna mój M.iś, który oświadczył, że nie chce mieć domu w takich kolorach jak wszystkie domy wokół. I co teraz? Mnie przyszły do głowy kolory z ankiety, ale może ktoś ma lepsze pomysły? Taki "ktoś" z dużym wyczuciem barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.07.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Hm? A jakie masz okna? To też jest ważne ! Bo jak brązowe, to może baaaaaaaaaaaardzo jasna zieleń. Ale może domek się "rozmyć" z sadem A może niebieski Oczywiście w pastelach! Wiem, że to kontrowersyjny kolor, ale może iść na całość? A może coś z odcieniem brzoskwini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 01.07.2004 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Hm? A jakie masz okna? To też jest ważne ! Bo jak brązowe, to może baaaaaaaaaaaardzo jasna zieleń. Ale może domek się "rozmyć" z sadem A może niebieski Oczywiście w pastelach! Wiem, że to kontrowersyjny kolor, ale może iść na całość? A może coś z odcieniem brzoskwini Właśnie ja także tak ciągle mówię: "a może" To może być bardzo ciekawy kolor ten "a może" A poważnie rzecz biorąc: dom ma białe okna ze szprosami, ma też mieć okiennice. Zrobię te okiennice w kolorze pasującym do dachu i elewacji, ale jaka ma być ta elewacja?? O jejuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.07.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 bladooliwkowy będzie super,coś w odcieniu zieleni - u mnie na ulicy (tzn tam gdzie się b ędę budować...) ejst taki dom, ceglasty dach i zielonkawooliwkowa elewacja, super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 01.07.2004 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 bladooliwkowy będzie super, coś w odcieniu zieleni - u mnie na ulicy (tzn tam gdzie się b ędę budować...) ejst taki dom, ceglasty dach i zielonkawooliwkowa elewacja, super wygląda. No właśnie, mnie się też podoba. A usłyszałam zarzut, że to "zimny" kolor. "No to co?" - pytam z głupia frant, bo słowo daję, że nie wiem o co chodzi. Co, zimnie kolory są out-of-date czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.07.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 na pewno są trendy i będą jeszcze długo.A ten domek wygląda super - wielopołaciowy dach i oliwkowa elewacja, piękny, urokliwy i elegancki dobór kolorów.Szkoda że nie możemy powielić - byłby plagiat rzucający się w oczy niestety.Okna w kolorze złoty dąb - jak masz białe to może pozostań przy białych okiennicach - żeby nie było zgrzytów, no i biała brama garażowa i drzwi?Spróbuj znaleźć jakis program do wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 01.07.2004 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Okna w kolorze złoty dąb - jak masz białe to może pozostań przy białych okiennicach - żeby nie było zgrzytów, no i biała brama garażowa i drzwi? Spróbuj znaleźć jakis program do wizualizacji. Albo może zrobić okiennice w tym samym kolorze co elewacja, ale ciemniejsze - zdecydowanie ciemniejsze. Bramy garażowej nie będzie - jest wiata z boku budynku (będzie pergola obrośnięta glicynią). Mam program do wizualizacji. Wychodzi moim zdaniem ciekawie z tym oliwkowobladym. Zresztą z pozostałymi też jest nieźle. Ale musze się na coś zdecydować Szukam wsparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 01.07.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Z tymi ciepłymi i zimnymi... Ja lubię ciepłe kolorki, bo są przytulne, tak jakoś bardziej kojarzą mi się z "domowym ogniskiem" Ale przecież może być też ciepły odcień oliwki Ale ja tutaj jednak bardziej widzę brzoskwinkę Oliwka może się za bardzo zlewać z otoczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.07.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Blada oliwka ciepła plus rudoceglany dach plus białe okna plus okiennice w kolorze dachu. A jak u Ciebie z podmurówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 01.07.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 a co sądzicie o elewacji w dwóch kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 01.07.2004 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 A jak u Ciebie z podmurówką? Jeszcze nie ma podmurówki, może być wiec wszystko, co będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 01.07.2004 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 a co sądzicie o elewacji w dwóch kolorach? Myślałam i o dwóch, ale ten sam kolor a różne odcienie. Wiesz, wydaje mi się, że zmienny kolor świetnie się sprawdza w przypadku wyższych domów. W przypadku parterowych dom może wyglądać nieco ciężkawo. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 01.07.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 ja mam z użytkowym poddaszem i elewacje w dwóch kolorach, na wizualizacji wygląda to fajnie, tylko wymaga ciut więcej pracy.ale dobrze pomyślana elewacja potrafi dużo zdziałać na odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 01.07.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.07.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Marzanka, jak skręcasz z Puławskiej do Geanta, to zaraz za przystankiem autobusowym są różne domki, a wśród nich starszawy domek z kopertowym czerwono-rudym (?) dachem i oliwkową elewacją. Bardzo mi się ten zestaw kolorów podoba. , choć oliwka tam zastosowana nie jest najjaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 05.07.2004 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Marzanka, jak skręcasz z Puławskiej do Geanta, to zaraz za przystankiem autobusowym są różne domki, a wśród nich starszawy domek z kopertowym czerwono-rudym (?) dachem i oliwkową elewacją. Bardzo mi się ten zestaw kolorów podoba. , choć oliwka tam zastosowana nie jest najjaśniejsza. Dzięki Sprawdzę pewnie jeszcze dziś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 05.07.2004 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Widzialem piekny kolor zielony "Cheyenne Green" mozna zobaczyc u sprzedawcow farby Benjamin Moore(http://www.benjaminmoore.pl).Piekny kontrast z ceglastym dachem. Szukam i szukam na tej stronie i nie mogę znaleźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 05.07.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 05.07.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Jeśli o mnie chodzi, to kawa z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 05.07.2004 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Maja bardzo ladne historyczne kolory.Zycze udanej zabawy . Nawet sobie nie wyobrażasz jaka to frajda była Ustawiłam sobie wreszcie wszystkie kolory do domu. A te historyczne są po prostu piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts