Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taras nad pomieszczeniem

matix1505

Recommended Posts

Witam, mam taras nad pomieszczeniem ogrzewanym który remontowany był dwa lata temu lecz remont nie został skończony.

Pamiętam że kładziona była hydroizolacja, taka czarna maź ale było to coś z droższych produktów. Niestety nie mam pojęcia jak to się nazywało.

Na to została położona warstwa zaprawy chyba również hydroizolacyjnej z zatopioną siatką (taką jak do tynków).

I tak zostało do dziś tylko ta ostatnia warstwa popękała i miejscami nie trzyma się poprzedniej warstwy.

Zastanawiam się czy pokryć teraz taras papą czy może kolejna warstwa jakiejś płynnej hydroizolacji ?

Taras będzie wykończony deską drewnianą na legarach.

Pozdrawiam.

Gość grend
jak chcesz na hydroizolacje bezpposrednio połozyc legary to jak ona ma przetrwać ? Niektórym papa śmierdzi jak na dworze będzie 30 stopni.... Ja też będę robić legary tylko będą one na wylewce z dodatkiem srodka przeciwwodnego

• 2 weeks później...

Muszę jeszcze dopytać. Wylewki już nie zrobię, nie ma szans gdyż od poziomu posadzki do drzwi balkonowych mam 8 cm. I to do samych drzwi, deski zrównają się z drzwiami zasłaniając ramę okna.

Ale czy taką zaprawę hydroizolacyjną można zostawić jako wierzchnią warstwę czy lepiej pociągnąć to jeszcze folią w płynie ?

Z tego co się orientuje to są folie które można stosować jako warstwę wykończeniową.

Natomiast nie wiem jak to jest z zaprawami hydroizolacyjnymi.

Niedawno była podobna sytuacja co u Ciebie (mało wysokości) Położyliśmy papę termo 5,2 mm z wywinięciem na ścianę . Daliśmy kapinos po obwodzie (można rynienkę) . Przykleiliśmy legary ( żeby nie wiercić) i deski. Święty spokój. Jan . ps. Papa nie "śmierdzi" Edytowane przez Jan P.