matix1505 12.06.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam, mam taras nad pomieszczeniem ogrzewanym który remontowany był dwa lata temu lecz remont nie został skończony.Pamiętam że kładziona była hydroizolacja, taka czarna maź ale było to coś z droższych produktów. Niestety nie mam pojęcia jak to się nazywało.Na to została położona warstwa zaprawy chyba również hydroizolacyjnej z zatopioną siatką (taką jak do tynków).I tak zostało do dziś tylko ta ostatnia warstwa popękała i miejscami nie trzyma się poprzedniej warstwy.Zastanawiam się czy pokryć teraz taras papą czy może kolejna warstwa jakiejś płynnej hydroizolacji ?Taras będzie wykończony deską drewnianą na legarach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 13.06.2015 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 jak chcesz na hydroizolacje bezpposrednio połozyc legary to jak ona ma przetrwać ? Niektórym papa śmierdzi jak na dworze będzie 30 stopni.... Ja też będę robić legary tylko będą one na wylewce z dodatkiem srodka przeciwwodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 23.06.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam, Czyli takie rozwiązanie nie sprawdzi się w praktyce?Grend, mógłbyś mi powiedzieć, jak Ty byś to wykonał??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matix1505 25.06.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Muszę jeszcze dopytać. Wylewki już nie zrobię, nie ma szans gdyż od poziomu posadzki do drzwi balkonowych mam 8 cm. I to do samych drzwi, deski zrównają się z drzwiami zasłaniając ramę okna.Ale czy taką zaprawę hydroizolacyjną można zostawić jako wierzchnią warstwę czy lepiej pociągnąć to jeszcze folią w płynie ?Z tego co się orientuje to są folie które można stosować jako warstwę wykończeniową.Natomiast nie wiem jak to jest z zaprawami hydroizolacyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.06.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Niedawno była podobna sytuacja co u Ciebie (mało wysokości) Położyliśmy papę termo 5,2 mm z wywinięciem na ścianę . Daliśmy kapinos po obwodzie (można rynienkę) . Przykleiliśmy legary ( żeby nie wiercić) i deski. Święty spokój. Jan . ps. Papa nie "śmierdzi" Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Jan P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matix1505 26.06.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Dziękują za odpowiedź, zdecyduję się może właśnie na papę.A na jaki klej można przyklejać legary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.06.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Dziękują za odpowiedź, zdecyduję się może właśnie na papę. A na jaki klej można przyklejać legary ? Elastyczny. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietkowski 29.06.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 spokojnie można ją pokryć nową warstwą.bez konieczności demontarzu starej warstwy.produkty NAICI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts