Slawko123 12.09.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 (edytowane) Im większy "rozmiar" tym lepiej - nie będzie dławił przepływu. .................................. Jeśli masz duże zapotrzebowanie chwilowe na wodę to sprawdź czy ten filtr przepuści jej odpowiednią ilość. . 3/4 cala ma przepływ 5.8m3/h a 1 cal 10.4m3/h to sam filtr. Zestaw z regulatorem ciśnienia FK06 juz mniej 3/4"-2,9m3/h a 1"- 6m3/h Edytowane 12 Września 2015 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 12.09.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 3/4 cala ma przepływ 5.8m3/h a 1 cal 10.4m3/h to sam filtr. Zestaw z regulatorem ciśnienia FK06 juz mniej 3/4"-2,9m3/h a 1"- 6m3/h Zauważ jedną kwestię - to jest przepływ przy jakimś zakładanym spadku ciśnienia. Im więcej wody przez niego przepychasz tym opór jest większy. W przypadku tego filtra to nie problem bo w domowych warunkach raczej nikt nie pobiera 10 m3/h, ale przy mniejszych filtrach, albo dokładniejszych wkładach, ten opór jest dużo większy. Często przepływ wynosi nawet poniżej 1 m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.09.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ja piszę o tych ustrojstwach Honeywell'a. To są przepływy przy spadku ciśnienia 1bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.09.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Maksymalny przepływ na jaki pozwala wodomierz to 4m3/h. Jak lepszy to pozwoli na 5m3/ h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 14.09.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Jaki filtr mechaniczny byście poradzili do wody miejskiej dobrej jakości. Wodę piję bezpośrednio z kranu - jest smaczna. Czy jest sens filtraowania np 50 mikronów? Obudowa filtra Atlas Filtrii z serii Sanic (w pudełku masz oprócz obudowy masz uchwyt i klucz) i wkład sznurkowy z tej samej serii z dokładnością 10 mikronów. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 14.09.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Wcześniej już znalazłem w innym sklepie (mam nadzieje że nie zostanie to uznane za spam - nie jestem związany ze sprzedażą. Jesli tak to proszę o skasowanie linka) Nada się to? Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.09.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 może być, poszukaj tańszego np. firmy USTM, Aquafilter itp.ten Atlas coś tam, drogi jak diabli. Za jego cenę kupiłem trzy obudowy innej firmy z kluczami i uchwytami oraz z przesyłką za pobraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.09.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Wcześniej już znalazłem w innym sklepie... Nada się to? Ponieważ to nietypowy rozmiar - 9 3/4", a nie standardowe 10" to możesz mieć trudności ze znalezieniem wkładów, ewentualnie będą one droższe. Poza tym ten model ma przyłącza 1/2" - malutkie. Im większe tym mniejsze straty ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 15.09.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 może być, poszukaj tańszego np. firmy USTM, Aquafilter itp.ten Atlas coś tam, drogi jak diabli. Za jego cenę kupiłem trzy obudowy innej firmy z kluczami i uchwytami oraz z przesyłką za pobraniem. Atlas Filtri Włoski producent urządzeń do uzdatniania wody. Nieprzeciętna jakość produktów ma odzwierciedlenie w cenie Weź pod uwagę, że taką obudowę kupuje się raz, a nie wymienia się co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.09.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Atlas Filtri Włoski producent urządzeń do uzdatniania wody. Nieprzeciętna jakość produktów ma odzwierciedlenie w cenie Weź pod uwagę, że taką obudowę kupuje się raz, a nie wymienia się co roku.A czym ta nadprzeciętność się wyraża? A czy te obudowy filtrów za 25zł też sie wymienia co roku? Sorry, produkt drogi, choć nie twierdzę, że zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 15.09.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 W trwałości konstrukcji. Nie raz byłem świadkiem sytuacji, gdzie tanie chińczyki pękały w trakcie skoków ciśnienia w instalacji, uszczelki po roku traciły swoje właściwości, były problemy z odkręceniem klosza do wymiany wkładów. Poza tym filtry 3-elementowe są wygodniejsze w trakcie odkręcania niż standardowe 2 elementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts