kobra64 15.06.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Panie Karaoke i Minertu ponawiam pytanie czyli dostane dofinansowanie jak sie urzednik nie połapie co panowie na to ? Sytuacja Twojeg0 dofinansowania wciąż się komplikuje. Na stronie Ogniwa jest co prawda informacja że kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 5 klasę według nowej normy. Jednak nie ma żadnych dokumentów potwierdzających tą informację. Co więcej - nie ma żadnych dokumentów z badań tego kotła. Można więc chyba przyjąć że aktualne dla tego kotła są badania czeskiego Instytutu z Brna, według których kocioł ten mieści się o klasę niżej od tego co na swojej stronie deklaruje Ogniwo - czyli w 4 klasie według nowej normy. Nie wiem jakie są warunki otrzymania dotacji w Twojej gminie, ale sprawdź 2 razy zanim podejmiesz decyzję o zakupie kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Sytuacja Twojeg0 dofinansowania wciąż się komplikuje. Na stronie Ogniwa jest co prawda informacja że kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 5 klasę według nowej normy. Jednak nie ma żadnych dokumentów potwierdzających tą informację. Co więcej - nie ma żadnych dokumentów z badań tego kotła. Można więc chyba przyjąć że aktualne dla tego kotła są badania czeskiego Instytutu z Brna, według których kocioł ten mieści się o klasę niżej od tego co na swojej stronie deklaruje Ogniwo - czyli w 4 klasie według nowej normy. Nie wiem jakie są warunki otrzymania dotacji w Twojej gminie, ale sprawdź 2 razy zanim podejmiesz decyzję o zakupie kotła. i tak przez swinlandie zrobili goscia ze slonska w bambuko. ba pan kober twierdzi zze z ogniwem moze miec problemy w doplatach. ale kober zapomnial albo nie potrafil doczytac ze gosciu pytal o ogniwo i rabarbar. no to jak kober to jest: jeden ma wedlug ciebie czworke a ma wedlug ostatnich papierow piatke a rabarbar nie ma nic i co? lepszy? dostanie doplate czy nie? Edytowane 21 Czerwca 2015 przez spiskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 pan finlandia zezowate oko zeusa, pan na muratorze zero w temacie ale skumbrie w tomacie bolalo cie moje slownictwo. poopa byla be. a to ze nie masz zadnego pojecia w temacie i go moderujesz jest ok?dzieki tobie czytelnicy robieni som w bambuko przez panow z pp. ale to cacy. nie be. jak cie finlandia tak w uszy kole slownictwo normalne to se moze poczytaj nad niemenem ojrzeszkowej. tam piszom o przyrodzie jak rzeka plynie. ladne slowa zero i wielkie ceha z tego wynika. popytaj bralczyka i tego drugiego od slowa polskiego to ci powiedzom ze doopa to juz nie wulgaryzm. to cecha charaktera . kogo? a szukaj se po wpisach. duzo w moderacji co nie majom pojecia o temacie. tak trzymaj murator - najwiekszy w tym i owym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Poza tematem: Publikacja 2012-08-21 z którym dniem po publikacji należy wycofać z handlu kotły nie przebadane w/g nowej normy. A może nie trzeba wycofywać? kolejny mondry w normach popatrz se ze norma PN-EN 303-5/2012 (wazne to PN) weszla do zycia 21-08-2012. wszystko co ma papiery po tej dacie musi byc zgodne z niom. a wczesniejsze? dopoki nie majom wprowadzonych zmian w konstrukcji to mogom isc na starych papierach. i se pokukaj z kiedy ma papiery rabarbar. i jakie mu normy staski wpisali. takie co ich wcale nigdy nie bylo. a ci z pp cieszom sie jak by im do kieszeni napluli. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nie chce mi sie szukac ale jakis inny walnol wpis ze te do 50 kw to moga byc wedlug 12809 a powyzej dopiero na 303-5 ludzie nie dajcie sie zwariowac dyletantom dopoki w tym kraju kazom jezdzic w ruchu prawostronhym to nawet szofer karoki nie moze tego kwestionowac i sypac autosanem lewa. nie no moze. ale tylko do bliskiego kontaktu z tym z przeciwnej strony. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez spiskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 apel do wszystkich albo sluchacie co wam sie mowi z dowodami na pismie albo idzta gesi pasc. na tym swiecie nie brakuje dyletantow. od finlandi przez niemcy po chiny ludowe. to kogo sluchacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 21.06.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 apel do wszystkich To też tylko apel. Ignorujcie tych co nie mają szacunku dla mowy ojczystej. Nawet jeśli piszą prawdę - dobry smak (językowy) utrudnia weryfikacje ich twierdzeń. Każdy kto ma kłopoty z językiem polskim ma kłopoty z jego rozumieniem, a więc i z rozumieniem norm i problemami z nich wynikającymi. Nie dajmy sobie wmówić, że kupując kocioł musi znać się na normach i poprawnie je interpretować. Dopłaty = decyzja urzędnika. @spiskowiec - jeśli chodzi o język jesteś dyletantem?, grasz takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 21.06.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Akcentujesz swój brak szacunku dla innych, a Sam dla instytucji (badającej kotły) wymagasz? Nie można mieć szacunku dla nikogo kto mówi: Taka jest prawda bo Ja tak mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Akcentujesz swój brak szacunku dla innych, a Sam dla instytucji (badającej kotły) wymagasz? Nie można mieć szacunku dla nikogo kto mówi: Taka jest prawda bo Ja tak mówię. ja myslal ze ty lepiej kumasz tylko cie jezyk przeraza. a o czym jak nie o przepisach z cytatami tu pisze? to nie ja tak mowie tylko tak przepisy stanowiom. a one te przepisy to majom do siebie ze trzeba je czytac literalnie czy jakos tak gramatycznie (gramotnie?) Edytowane 21 Czerwca 2015 przez spiskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 21.06.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 ja myslal ze ty lepiej kumasz tylko cie jezyk przeraza. a o czym jak nie o przepisach z cytatami tu pisze? to nie ja tak mowie tylko tak przepisy stanowiom. a one te przepisy to majom do siebie ze trzeba je czytac literalnie czy jakos tak gramatycznie. Faktycznie źle się to czyta, nie te przepisy tylko Twój "wymuszony" styl. Wolałem jak pisałeś wierszem, poprawną polszczyzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Faktycznie źle się to czyta, nie te przepisy tylko Twój "wymuszony" styl. Wolałem jak pisałeś wierszem, poprawną polszczyzną. od wierszow to som micki adamkiewicze tuwimy z lokomotywom i norwidy z suchotami.pisali bo szopeny to tylko se grali . w sioosiaki? norm i przepisow wierszem nie piszom. wylkadania tego co piszom tesz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 21.06.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 od wierszow to som micki adamkiewicze tuwimy z lokomotywom i norwidy z suchotami.pisali bo szopeny to tylko se grali . w sioosiaki? norm i przepisow wierszem nie piszom. wylkadania tego co piszom tesz nie. Dla chcącego nic trudnego, nieprawdaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 21.06.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: :yes: PN-EN 303-5/2012 Edytowane 21 Czerwca 2015 przez spiskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.06.2015 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Widać że wszystko co do norm zostało chyba wyjaśnione, bo zaczęło się tylko "buraczenie i złośliwości" także proszę jakiegoś moderatora o zamknięcie tematu.Kto będzie chciał się dokształcić pewnie sobie odnajdzie wątek i poczyta.Dziękuję wszystkim którzy chcieli tutaj coś napisać bez względu na to co pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts