bassior 13.06.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 witam, jak to jest z tym ocieplaniem ścian fundamentowych od wewnątrz? mam do zalatwienia pare m3 xps'a 5cm i tak mysle czy nie dac do wewnatrz scian fundamentowych. na zewnatrz mam 10cm xps'a austrotherma. pozdrawiam Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 13.06.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Jak możesz to daj, ograniczy to mostek do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 13.06.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Jeśli ten XPS będzie "po taniości" nie zastanawiaj się i ocieplaj. Ja też robię ocieplenie od środka, ale mam też możliwość zrobić to stosunkowo tanio. Za dużo nie ma co inwestować w ocieplenie od środka bo niewiele tym ograniczasz straty ciepła, i duża inwestycja w ocieplenie może nigdy się nie zwrócić. Jeśli masz możliwość tanio załatwić ten XPS to dołóż go od środka i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 30.06.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Jest to jak najlepsze rozwiązanie. Pomocny może być schemat ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts